Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Bemutatkozott Katarban a MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottája, élén a vadonatúj BMW M2 MotoGP Safety Car modellel

A januárban bemutatott BMW M2 Coupé versenypályára edzett változata a kétkerekű versenysportok királykategóriájának elsőszámú biztonsági autójaként gurult pályára a március 20-i szezonnyitó futamon. A katari megmérettetéssel a BMW M divízió és a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports között immáron sorozatban a tizennyolcadik idénybeli együttműködés vette kezdetét.

F87
·
Brands
·
BMW
·
BMW M modellek
·
BMW M
·
BMW M Performance modellek
·
Official Car of MotoGP
·
M2
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~81,59 KB)
  
Photos(6x, ~52,78 MB)

A januárban bemutatott BMW M2 Coupé versenypályára edzett változata a kétkerekű versenysportok királykategóriájának elsőszámú biztonsági autójaként gurult pályára a március 20-i szezonnyitó futamon. A katari megmérettetéssel a BMW M divízió és a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports között immáron sorozatban a tizennyolcadik idénybeli együttműködés vette kezdetét.

A világ leggyorsabb kétkerekű versenyszériájának március 20-i szezonnyitó futamán első ízben mutatkozott be a nagyközönség előtt a BMW M divízió BMW M2 MotoGP Safety Car vezette 2016-os biztonságiautó-flottája, amely idén éppen tizennyolcadik alkalommal biztosítja a MotoGP™ világbajnokság március 20. és november 13. között megrendezett tizennyolc megmérettetését: a BMW és a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports közötti sikeres együttműködés 1999-ben vette kezdetét. Az elmúlt közel két évtizedben kivétel nélkül a legsportosabb BMW M és BMW M Performance modellek versenypályára hangolt változatai gondoskodtak a két keréken száguldó pilóták biztonságáról, miközben a BMW M divízió MotoGP™ iránti elköteleződése számos egyéb területen, így például a hőn áhított BMW M Különdíjak képében is megmutatkozik. A motorkerékpár-versenyek királykategóriája 2016. március 20-án Katar fővárosában, a dohai „Losail International Circuit” aszfaltcsíkján megrendezett Katari Nagydíjon rajtolt el.

Az idei szezontól kezdve a BMW M divízió által biztosított biztonságiautó-flotta új vezérmodellje a vadonatúj BMW M2 MotoGP Safety Car, amelyet a januári detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutatott BMW M2 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás az M DTC automataváltóval szerelve: 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 185 gramm / km) műszaki alapjaira építettek át a mérnökök a BMW M müncheni gyárában. A karosszériára, utastérre, teljesítmény-leadásra, futóműre és fékrendszerre is kiterjedő, teljes körű átépítést a MotoGP™ kötelező biztonsági előírásai és a sorozat strapabíró követelményei szerint hajtották végre a tervezők. Az intenzív versenypályás használatra fejlesztett kiegészítők mellett az elsőszámú biztonsági autó a típushoz tervezett BMW M Performance alkatrészeket is megörökölte, amelyek nem csupán látványos megjelenést kölcsönöznek a modellnek, de légellenállását, súlyát és a motor, illetve a fékrendszer hűtését is optimalizálják. A biztonsági autóra felszerelt BMW M Performance alkatrészek nagy része utólagos kiegészítőként a sorozatgyártott BMW M2 Coupé modellhez is elérhető, így például a versenypályára hangolható sport futómű és az intelligens szelepvezérléssel ellátott sport kipufogórendszer is.

A génjeibe kódolt színtiszta motorsport-karakterisztikának köszönhetően a BMW M2 Coupé a BMW M2 MotoGP Safety Car tökéletes műszaki alapját kínálja, miközben az extrém sportos menetteljesítményről a vadonatúj fejlesztésű, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotor gondoskodik: a 3.0 liter hengerűrtartalomból percenkénti 6 500 főtengely-fordulatnál 272 kW / 370 lóerő maximális teljesítményt, a percenkénti 1 400 és 5 560 közötti főtengelyfordulat-tartományban pedig 465 Nm csúcsnyomatékot varázsoltak elő a mérnökök (utóbbi ideiglenes túltöltéssel 500 Nm-re növelhető), amely kimagasló versenypályás teljesítménnyel ruházza fel a biztonságiautó-flotta új vezérmodelljét. A nagyteljesítményű sportoló versenyautós agilitását és kirobbanó dinamizmusát az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés koncepciója, az alacsony súlypont és a minimálisra csökkentett rugózatlan tömeg együttese garantálja.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy immáron közel két évtizede részesei lehetünk a kétkerekű versenysportok királykategóriájának” – mondta Frank van Meel, a BMW M divízió elnöke. „Nagyra értékeljük a Dorna Sports irányunkba mutatott legmélyebb bizalmát, a BMW M divízióval pedig a Dorna Sports egy rendkívül erős partnert tudhat maga mellett, akinek a nagyteljesítményű prototípusok megalkotásakor mindenekelőtt a versenyzők biztonsága az abszolút elsődleges szempont. Szaktudásunk legjavát adjuk bele ebbe a partnerségbe. A nagyteljesítményű BMW M MotoGP Safety Car modellek génjeikben hordozzák a motorsportok színtiszta örökségét, 2016-ban pedig a hivatalos biztonságiautó-flotta egy vadonatúj vezérmodellel gazdagodik: ez a BMW M2 MotoGP Safety Car, amely versenypályára viszi a januárban bemutatott BMW M2 Coupé vérpezsdítő menetteljesítményét. Nagy várakozással tekintünk a rendkívül izgalmasnak ígérkező idei szezon elé, amely partnerünk, a Dorna Sports számára jubileumi állomást jelent: a 2016-os idény a huszonötödik, amikor a Dorna Sports felel a MotoGP™ versenyszezonjának megszervezéséért és teljes körű menedzseléséért. Rendkívül profi munkatársaival együttműködve Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója ez idő alatt a MotoGP™-t a kétkerekű versenysportok csúcsára emelte, amely rajongók millióit tartja lázban világszerte, és amely a technológiai innovációk és a kétkerekű biztonság terén egyaránt abszolút mérceként szolgál. Teljes szívből gratulálunk a Dorna Sports-nak eme jeles évforduló alkalmából!” – fogalmazott a BMW M divízió vezetője.

A MotoGP™ 2016-os versenyszezonjának hivatalos biztonságiautó-flottáját hat különféle BMW M és BMW M Performance modell alkotja. A vadonatúj BMW M2 MotoGP Safety Car mellett a vízbefecskendező rendszerrel felszerelt BMW M4 Coupé és a BMW M3 is biztonsági autóként teljesít szolgálatot a sorozatban. A száguldó széria orvosi autóinak szerepét a versenypályára edzett BMW X5 M és BMW M550d xDrive Touring modellek látják el. A futamok biztonsági felügyelőjének egy ugyancsak versenypályára optimalizált BMW M5 sportlimuzint biztosít a BMW M divízió. A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájának hat képviselőjét egytől egyig a BMW M GmbH müncheni gyárában készítették fel a mérnökök. A négykerekű flottát a BMW Motorrad két BMW S 1000 RR biztonsági motorkerékpárja egészíti ki. A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról további információkat talál a www.bmw-m-safetycar.com weboldalon.

A BMW M divízió MotoGP™ iránti elköteleződését az egyedülálló BMW M Különdíj is nyomatékosítja, amelyet a bajor gyártó idén immáron sorozatban tizennegyedik alkalommal ad át a kétkerekű motorsportok királykategóriájának legjobb abszolút kvalifikációját teljesítő pilótának: a nyertes az idény végén egy exkluzív BMW M modellel gazdagodik. A BMW M MotoGP Experience emellett rendkívüli BMW M-élményben részesíti a divízió vendégeit, akiket a bajor gyártó MotoGP™-szakértői, Loris Capirossi és Alex Hofmann exkluzív, színfalak mögötti utazásra invitálnak a széria versenyhétvégéin. Sőt mi több, a MotoGP™ egyes nagydíjain a BMW az M divízió aktuális modellpalettáját és legsportosabb négykerekűit is a sorozat rajongói elé tárja.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén nem kötnek kompromisszumokat. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés