Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Időutazás korszakokon és évfordulókon át - a BMW Group Classic a 2016-os Techno Classica kiállításon

A világ legnagyobb klasszikusjármű-expójának idei felvonásán a BMW Group Classic feleleveníti a vállalatcsoport százéves történelmének legfényesebb mérföldköveit, mialatt a BMW 02-es sorozat megszületésének 50. jubileumát is megünnepli. Az április 6-10. között megrendezett kiállításon a szervezők a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó alatt életre hívott Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 programsorozatát is bejelentik.

Veterános események
·
Évforduló
·
Örökség
·
BMW örökség
·
MINI örökség
·
Milestones
·
Vállalati örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~184,33 KB)
  
Photos(9x, ~44,6 MB)

A világ legnagyobb klasszikusjármű-expójának idei felvonásán a BMW Group Classic feleleveníti a vállalatcsoport százéves történelmének legfényesebb mérföldköveit, mialatt a BMW 02-es sorozat megszületésének 50. jubileumát is megünnepli. Az április 6-10. között megrendezett kiállításon a szervezők a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó alatt életre hívott Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 programsorozatát is bejelentik.

A Techno Classica kiállítás a világ legnagyobb klasszikusjármű-szalonjaként 2016-ban is azon járműgyártó vállalatok, kisszériás manufaktúrák, kereskedők és gyűjtők egyedülállóan széles termékpalettáját tárja a látogatók elé, akik rendíthetetlenül őrzik a motorizált történelem emlékeit. Idén az esseni expó 12-es csarnokában felállított standján a BMW Group Classic a mobilitás fejlődésének egy teljes évszázadon átívelő történelmét eleveníti fel. 2016. április 6-10. között a Techno Classica kiállítás látogatói az autóipar, a motorkerékpár-gyártás és a repülőgéphajtómű-előállítás korszakainak kollektív egységét tekinthetik át, a BMW Group fennállásának centenáriumát ünnepelve.

A történelmi járművek összeállításakor a BMW Group Classic számos BMW és Mini Klubbal összefogott, a teljes évszázadot felölelő kiállítás így több tucatnyi guruló gyöngyszemet tartogat. A Techno Classica expón teljes életnagyságban megtekinthető lesz a BMW Group történetének összes mérföldköve, az 1930-as éveket idéző BMW 326 kabriótól és a háború utáni időkből származó BMW 502 „Barockengel” modelltől kezdve, a „Neue Klasse” limuzin változatán és a legendás BMW M1 sportmodellen át, egészen a jövőbe tekintő BMW i8 plug-in hibrid sportautóig. A különleges tárlat egyik igazi fénypontja a BMW 02-es sorozat lesz, amely idén ünnepli megszületésének 50. évfordulóját. A Techno Classica kiállítás ráadásul a BMW Motorrad, a MINI és a Rolls-Royce történetét bemutató, úttörő járműveknek is teret enged, miközben a BMW logóját viselő legelső jármű a kiállítás öt napja alatt szó szerint a látogatók fölé emelkedik majd: az 1927-ben gyártott Klemm L25 könnyű repülőgép meghajtásáról egy öthengeres BMW erőforrás gondoskodik. Az expón látható repülőgépet a BMW Group Classic minden részletében restaurálta, a lassan 90 éves járművet így ma Németország legidősebb engedélyezett repülőgépeként tartják számon.

Olaszországi kitérő: a BMW Group centenáriumi programsorozata a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016-os hétvégéjén

A BMW Group Classic április 6-án, szerdán, a Techno Classica kiállítás első napján délután 15:00 órai kezdettel sajtótájékoztatót tart, amelynek középpontjában a vállalatcsoport centenáriuma áll majd: miközben átfogó képet kapnak a BMW Group centenáriumi ünnepségsorozatának főbb állomásairól, a bajor gyártó esseni standján az újságírók az elmúlt száz év klasszikus járműkülönlegességeit is megismerhetik.

A két- és négykerekű járműcsodák iránti elköteleződését a BMW Group a legendás Concorso d’Eleganza Villa d’Este szervezőjeként is nyomatékosítja. A Techno Classica kiállítás nyitónapján megtartott sajtótájékoztatón Ulrich Knieps, a BMW Group Classic igazgatója és Danilo Zucchetti, a Villa d’Este Hotels ügyvezető igazgatója közösen jelentik be a történelmi autócsodák és motorkerékpárok idei szépségversenyén megrendezett programsorozat részleteit. Az észak-olaszországi Comói-tó partján életre hívott rendhagyó esemény 2016. május 20-22. között „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó alatt invitálja exkluzív időutazásra a látogatókat. A BMW Group Classic esseni standján a Concorso d’Eleganza Villa d’Este korábbi szépségverseny-győztes járművei is színpadra gurulnak majd, természetesen márkától függetlenül: 2015-ben a szakértőkből álló zsűri a Concorso d’Eleganza Villa d’Este legszebb járművének járó BMW Group „Best of Show” trófeát például egy 1932-ben gyártott Alfa Romeo 8C 2300 Spider Zagato modellnek ítélte oda, amely a 2016-os Techno Classica kiállításon kétségkívül az egyik legértékesebb négykerekűként teszi tiszteletét.

A BMW 02-es sorozat jubileuma: a kompakt kétajtós vezetés színtiszta élményének 50. évfordulója

Noha a Techno Classica kiállításon a vállalatcsoport fennállása 100. évfordulóját állítja a középpontba, április 6-10. között a BMW az 1966-os 50. évfordulónak is emléket állít. A fél évszázaddal ezelőtti jubileum tökéletes alkalmat adott a bajor gyártónak arra, hogy bemutassa a későbbiekben hatalmas népszerűségnek örvendő BMW 02-es sorozat elődjét, a BMW 1600 modellt, amely a sportos ambíciókkal megáldott ügyfelek négykerekű álmát váltotta valóra: a „Neue Klasse” négyajtós limuzinjaiban bizonyított erőforrás- és futómű-technológia a lépcsőshátú, kompakt kétajtós karosszériában is az egyszerre agilis és biztonságos vezethetőség ideális alapját kínálta. A BMW 02-es sorozat azonnal az abszolút vezetési élmény szimbólumává vált, amelyet az évek múlásával az egyre erősebb motorokat kínáló modellfrissítések még tovább fokoztak: a 85 lóerős eredeti BMW 1600 után sorozatban érkezett a 100 lóerős BMW 2002, a 130 lóerős BMW 2002 tii, majd a 170 lóerős BMW 2002 turbo.

1973-ban a modellsorozat csúcsán trónoló BMW 2002 turbo az első olyan sorozatgyártású modellként gurult be az európai autógyártás történelmébe, amelynek erőforrását turbófeltöltővel szerelték. A 2016-os Techno Classica kiállításon eme autóipari mérföldkő egy eredeti képviselője teljes életnagyságban megtekinthető lesz, egy BMW 1600 kabrió, egy BMW 2002 tii touring és a BMW 2002 TI raliváltozata mellett. Sőt mi több, a világ legnagyobb klasszikusjármű-szalonján további két, a sorozat és a BMW történetében egyaránt kimagasló jelentőséggel bíró modell is a közönség elé gurul majd: a BMW 02-es sorozat utódjának számító BMW 3-as sorozat 1975-ben napvilágot látott első képviselője és a vadonatúj BMW M2, amely hamisítatlan stílusban halad tovább a kompakt vezetés színtiszta élményét kínáló úton.

A BMW Motorrad, a MINI és a Rolls-Royce történelmének lenyűgöző szemtanúi

Több évtizedre visszatekintő történelme magával ragadó fejezeteivel a BMW Motorrad, a MINI és a Rolls-Royce egyaránt hozzájárul a BMW Group centenáriumához. A látogatók a motorkerékpár-gyártás hajnalának rendkívül értékes és ritka képviselőivel is találkozhatnak a 2016-os Techno Classica kiállításon: az 1950-es években gyártott, majd az International Six Days Trial hosszú távú megmérettetésre felkészített BMW R 67/2 modell a bajor gyártó kétkerekű motorsport-sikereinek állít emléket, ahogyan a legendás BMW R 80 G/S is, amely az 1980-as években négy alkalommal hódította el a Párizs-Dakar Rali aranyérmét.

A MINI történelmét felidézve ugyancsak a látványos motorsport-sikerek kerülnek a figyelem középpontjába, miközben a kiállított modellek a nyitott tetős vezetés élményének régmúltba tekintő brit hagyományait is bemutatják. Napjainkban eme négykerekű szabadság érzését a vadonatúj MINI Cabrio testesíti meg, amely az immáron közel negyed évszázadot felölelő elődmodellek oldalán gurul ki a 2016-os Techno Classica kiállítás színpadára: az 1990-es évek elején elsőként a németországi Lamm autóépítő vállalkozás készítette el a brit kisautó nyitott tetős változatát, amelyet az akkoriban Rover Group alá tartozó márka egyhamar sorozatgyártásba is küldött.

A Rolls-Royce márka esszenciáját április 6-10. között két legendás négykerekű tárja a 2016-os Techno Classica kiállítás látogatói elé. Mindkét modell utánozhatatlan stílusban testesíti meg a „tökéletesre való törekvés” koncepcióját: az 1923-as Rolls-Royce Silver Ghost és a már a goodwoodi létesítményben készített Rolls-Royce Ghost. A Rolls-Royce Silver Ghost eredetileg „40/50 hp” típusnéven készült, 1907 és 1925 között. Az esseni expón kiállított roadstert a Packard amerikai karosszéria-építő cég álmodta meg, meghajtásáról pedig egy 80 lóerős hathengeres motor gondoskodik. A Rolls-Royce Silver Ghost már a kezdetektől a kivételesen fejlett és megbízható autómodell hírében állt, amelyet a világ legjobb motorizált járműveként tartottak számon. A Rolls-Royce arculatát már a vállalat egészen kezdeti korszakától eme kimagasló márkakép határozza meg, amelyet a gyártó napjainkban is hagyománytisztelő hűséggel őriz.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés