Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Újabb tíz kezdeményezés nyerte el a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége által közösen életre hívott Interkulturális Innováció Díját

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2016-ban immáron ötödik alkalommal támogatja azon alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek újító módszerekkel segítik elő a különböző kultúrák és vallások közötti kölcsönös elfogadást, valamint az ellentétekből fakadó feszültségek és konfliktusok enyhítését a világ számos pontján. A tíz legkiemelkedőbb projektet felkaroló nemzetközi díjra idén 120 országból összesen mintegy 1 000 pályázat érkezett.

Fenntarthatóság
·
Társadalmi elkötelezettség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~195,88 KB)
  
Photos(1x, ~1,06 MB)

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2016-ban immáron ötödik alkalommal támogatja azon alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek újító módszerekkel segítik elő a különböző kultúrák és vallások közötti kölcsönös elfogadást, valamint az ellentétekből fakadó feszültségek és konfliktusok enyhítését a világ számos pontján. A tíz legkiemelkedőbb projektet felkaroló nemzetközi díjra idén 120 országból összesen mintegy 1 000 pályázat érkezett.

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC – United Nations Alliance of Civilizations) 2011. óta minden évben azt a öt kontinensensről érkező, tíz legjobb vadonatúj kezdeményezést pártfogolja, amely a kultúrákban rejlő sokféleség elfogadását és a kölcsönös társadalmi megértést segítik elő.


2016-ban a következő tíz kezdeményezés nyerte el az Interkulturális Innováció Díját: The Blessing Basket Project - Artisan & You (Egyesült Államok), The Coexist Initiative - Girls Education Equity Project (Kenya), Give Something Back to Berlin e.V. - Give Something Back to Berlin (Németország), International Council for Cultural Centers - Bread Houses Network (Bulgária), On Our Radar - From the Margins to the Front Page (Nagy-Britannia), Red Dot Foundation – Safecity (India), Routes 2 Roots - Exchange for Change (India), Shine a Light - CanalCanoa (Brazília és Egyesült Államok), SINGA - SINGA Kiwanda (Franciaország), Unistream - Educating Tomorrow’s Leaders Today (Izrael).


A hosszú távon fenntartható és kiváltképp innovatív, alulról szerveződő interkulturális kezdeményezések támogatásával az Interkulturális Innováció Díja a tíz kiválasztott projektnek az ugrásszerű fejlődés és terjeszkedés lehetőségét adja meg, a világméretű béke és a befogadóbb társadalmak kiépítése érdekében. Az Interkulturális Innováció Díját a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2011-ben a köz- és a magánszféra egyedülálló együttműködésének eredményeként hozta létre. A nemzetközi díj átütő lehetőségeket rejt, hiszen a díjazott és felkarolt kezdeményezések fenntartható növekedését mindkét partner a megfelelő szakértelemmel, felelősen biztosítja.


A díjat elnyert tíz projekt egy teljes éven át élvezheti a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége felbecsülhetetlen értékű háttértámogatását, amely az átfogó szakértelemre, a világméretű hálózatra és a különböző források felhasználására egyaránt kiterjed. A pénzbeli segítségen túl, az ezen kezdeményezések mögött álló szakemberek arra is lehetőséget kapnak, hogy különböző továbbképzéseken és tanműhelyeken vegyenek részt, amelyek a projektstratégiától és a tervezési módszertantól kezdve egészen az átfogó elemzésig és a látványos médiaképzésig számos területet lefednek. A kiválasztott projektek az egy év leteltével a világméretű „Interkulturális Iránymutatók” hálózat részeseivé válhatnak.


„Módfelett büszkék vagyunk az ENSZ Civilizációk Szövetségével létrehozott együttműködésünkre. Nagyszerű érzés látni, ahogy a kiválasztott kezdeményezések évről évre fejlődnek. Az elmúlt öt évben kimagasló eredményeket értünk el együtt – a partnerség a kezdeményezések, az ENSZ Civilizációk Szövetsége és a BMW Group számára egyaránt gyümölcsöző. Nagy örömmel haladunk tovább a megkezdett úton, hogy eme erős összefogás égisze alatt a jövőben is mélyreható, pozitív társadalmi változásoknak mutathassunk irányt, közösen” – mondta Bill McAndrews, a BMW Group vállalati- és piaci kommunikációs stratégiákért felelős részlegének alelnöke.


„Az ENSZ Civilizációk Szövetsége nem csak azon dolgozik, hogy felnyissa a szemeket és rámutasson az égető társadalmi problémákra, hiszen világméretű hálózatával szinte azonnal képes változást indukálni a sokszínű nemzetközi közösségekben, megelőzve a származáson és az eltérő kultúrákon alapuló konfliktusokat. Az Interkulturális Innováció Díja egy egészen különleges példaként szolgál erre” – fogalmazott Nassir Abdulaziz Al-Nasser, az ENSZ Civilizációk Szövetsége főképviselője.


A 2016-ban kiválasztott tíz nyertes kezdeményezés végső rangsorát az ENSZ Civilizációk Szövetsége 7. Nemzetközi Fórumán teszik közzé. Az eseménynek Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont április 25-27. között. A hivatalos díjátadó ünnepséget április 26-án rendezik meg, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, az ENSZ Civilizációk Szövetsége főképviselője és Bill McAndrews, a BMW Group vállalati- és piaci kommunikációs stratégiákért felelős részlegének alelnöke közös elnökletével. Az ünnepségen az ENSZ egyes képviselői és számos ország kormányának tagjai is részt vesznek.


Az Interkulturális Innováció Díját 2016-ban elnyert tíz kezdeményezés névsora (betűrendben) és az egyes projektek társadalmi szerepvállalása:


Kezdeményezés neve: The Blessing Basket Project
Projekt: Artisan & You
Ország: Egyesült Államok
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy szabadalmaztatott levelező technológia alkalmazásával világszerte lehetővé teszi az elszegényedett mesteremberek számára az ügyfeleikkel való levélváltást, erőteljes interkulturális kapcsolatokat építve ki ezzel.

Kezdeményezés neve: The Coexist Initiative
Projekt:Girls Education Equity Project
Ország: Kenya
Társadalmi szerepvállalás: A projekt a kenyai Dadaab és Kakuma városok menekülttáboraiban élő lányok általános iskolai beiratkozását és bennmaradását segíti elő azáltal, hogy a férfiak és fiúk közösségében széleskörűen dolgozik a lányok oktatását megakadályozó, összetett társadalmi és kulturális korlátok lebontásán.

Kezdeményezés neve: Give Something Back to Berlin e.V.
Projekt:Give Something Back to Berlin
Ország: Németország
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy nagyvárosi integrációs platform alkalmazásával erősíti a berlini társadalom és a városba érkező új lakosok közötti összetartást, társadalmi felelősségvállalásra és közösségi szolgálatra motiválva a frissen letelepedőket.

Kezdeményezés neve: International Council for Cultural Centers
Projekt:Bread Houses Network
Ország: Bulgária
Társadalmi szerepvállalás: A projekt a kenyérkészítő manufaktúrák világméretű összefogásával munkálkodik a kultúrákon, korokon és szükségleteken átívelő erőteljes közösségek kiépítésén.

Kezdeményezés neve: On Our Radar
Projekt:From the Margins to the Front Page
Ország: Nagy-Britannia
Társadalmi szerepvállalás: A projekt lehetőséget ad a nyugat-afrikai Sierra Leone nélkülöző fiataljainak arra, hogy SMS-ekben meséljék el történeteiket a nemzetközi újságok, hírportálok, rádiók és televíziók szerkesztőségeinek, amellyel növeli az empátiát, serkenti a társadalmi párbeszédeket, elősegíti az egymás közötti megértést és tovább fokozza a szociális támogatást.

Kezdeményezés neve: Red Dot Foundation
Projekt:Safecity
Ország: India
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy mindenki számára elérhető platform segítségével csokorba gyűjti és városokra bontva, helyi szintű térképeken elhelyezi az országban nagy számmal előforduló szexuális zaklatások személyes történeteit, jelentősen javítva ezzel a közterületek biztonságát.

Kezdeményezés neve: Routes 2 Roots
Projekt:Exchange for Change
Ország: India
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy széleskörű, társadalmi párbeszédekre épülő programsorozat létrehozásával dolgozik az India és Pakisztán közötti bizalom kiépítésén és a kulturális hasonlóság felismerésén, a béke fenntartása és a konfliktusok megoldása érdekében.

Kezdeményezés neve: Shine a Light
Projekt:CanalCanoa
Ország: Brazília és Egyesült Államok
Társadalmi szerepvállalás: A projekt szakemberei az amazóniai falvakban élő gyermekek részvételével tanító jellegű filmeket, rajzfilmeket és zenéket készítenek, amelyekkel a Brazíliában élő gyermekek betekintést nyernek egymás életébe.

Kezdeményezés neve: SINGA
Projekt:SINGA Kiwanda
Ország: Franciaország
Társadalmi szerepvállalás: A projekt részeként segítőkész emberek egy csoportja átfogó helyismereti tudnivalókkal, valamint kapcsolatok és erőforrások biztosításával segíti az országba érkező menekültek saját vállalkozásának elindítását és társadalmi felelősségvállalásuk kialakítását.

Kezdeményezés neve: Unistream
Projekt:Educating Tomorrow’s Leaders Today
Ország: Izrael
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy három éven át tartó programsorozat képében számos interkulturális párbeszédet útjára indít és támogat, miközben oktatási és vállalkozói platformokat hasznosítva a társadalmi elfogadáson és a kölcsönös megértésen dolgozik.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés