Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Újabb tíz kezdeményezés nyerte el a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége által közösen életre hívott Interkulturális Innováció Díját

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2016-ban immáron ötödik alkalommal támogatja azon alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek újító módszerekkel segítik elő a különböző kultúrák és vallások közötti kölcsönös elfogadást, valamint az ellentétekből fakadó feszültségek és konfliktusok enyhítését a világ számos pontján. A tíz legkiemelkedőbb projektet felkaroló nemzetközi díjra idén 120 országból összesen mintegy 1 000 pályázat érkezett.

Fenntarthatóság
·
Társadalmi elkötelezettség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~195,88 KB)
  
Photos(1x, ~1,06 MB)

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2016-ban immáron ötödik alkalommal támogatja azon alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek újító módszerekkel segítik elő a különböző kultúrák és vallások közötti kölcsönös elfogadást, valamint az ellentétekből fakadó feszültségek és konfliktusok enyhítését a világ számos pontján. A tíz legkiemelkedőbb projektet felkaroló nemzetközi díjra idén 120 országból összesen mintegy 1 000 pályázat érkezett.

A BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC – United Nations Alliance of Civilizations) 2011. óta minden évben azt a öt kontinensensről érkező, tíz legjobb vadonatúj kezdeményezést pártfogolja, amely a kultúrákban rejlő sokféleség elfogadását és a kölcsönös társadalmi megértést segítik elő.


2016-ban a következő tíz kezdeményezés nyerte el az Interkulturális Innováció Díját: The Blessing Basket Project - Artisan & You (Egyesült Államok), The Coexist Initiative - Girls Education Equity Project (Kenya), Give Something Back to Berlin e.V. - Give Something Back to Berlin (Németország), International Council for Cultural Centers - Bread Houses Network (Bulgária), On Our Radar - From the Margins to the Front Page (Nagy-Britannia), Red Dot Foundation – Safecity (India), Routes 2 Roots - Exchange for Change (India), Shine a Light - CanalCanoa (Brazília és Egyesült Államok), SINGA - SINGA Kiwanda (Franciaország), Unistream - Educating Tomorrow’s Leaders Today (Izrael).


A hosszú távon fenntartható és kiváltképp innovatív, alulról szerveződő interkulturális kezdeményezések támogatásával az Interkulturális Innováció Díja a tíz kiválasztott projektnek az ugrásszerű fejlődés és terjeszkedés lehetőségét adja meg, a világméretű béke és a befogadóbb társadalmak kiépítése érdekében. Az Interkulturális Innováció Díját a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége 2011-ben a köz- és a magánszféra egyedülálló együttműködésének eredményeként hozta létre. A nemzetközi díj átütő lehetőségeket rejt, hiszen a díjazott és felkarolt kezdeményezések fenntartható növekedését mindkét partner a megfelelő szakértelemmel, felelősen biztosítja.


A díjat elnyert tíz projekt egy teljes éven át élvezheti a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége felbecsülhetetlen értékű háttértámogatását, amely az átfogó szakértelemre, a világméretű hálózatra és a különböző források felhasználására egyaránt kiterjed. A pénzbeli segítségen túl, az ezen kezdeményezések mögött álló szakemberek arra is lehetőséget kapnak, hogy különböző továbbképzéseken és tanműhelyeken vegyenek részt, amelyek a projektstratégiától és a tervezési módszertantól kezdve egészen az átfogó elemzésig és a látványos médiaképzésig számos területet lefednek. A kiválasztott projektek az egy év leteltével a világméretű „Interkulturális Iránymutatók” hálózat részeseivé válhatnak.


„Módfelett büszkék vagyunk az ENSZ Civilizációk Szövetségével létrehozott együttműködésünkre. Nagyszerű érzés látni, ahogy a kiválasztott kezdeményezések évről évre fejlődnek. Az elmúlt öt évben kimagasló eredményeket értünk el együtt – a partnerség a kezdeményezések, az ENSZ Civilizációk Szövetsége és a BMW Group számára egyaránt gyümölcsöző. Nagy örömmel haladunk tovább a megkezdett úton, hogy eme erős összefogás égisze alatt a jövőben is mélyreható, pozitív társadalmi változásoknak mutathassunk irányt, közösen” – mondta Bill McAndrews, a BMW Group vállalati- és piaci kommunikációs stratégiákért felelős részlegének alelnöke.


„Az ENSZ Civilizációk Szövetsége nem csak azon dolgozik, hogy felnyissa a szemeket és rámutasson az égető társadalmi problémákra, hiszen világméretű hálózatával szinte azonnal képes változást indukálni a sokszínű nemzetközi közösségekben, megelőzve a származáson és az eltérő kultúrákon alapuló konfliktusokat. Az Interkulturális Innováció Díja egy egészen különleges példaként szolgál erre” – fogalmazott Nassir Abdulaziz Al-Nasser, az ENSZ Civilizációk Szövetsége főképviselője.


A 2016-ban kiválasztott tíz nyertes kezdeményezés végső rangsorát az ENSZ Civilizációk Szövetsége 7. Nemzetközi Fórumán teszik közzé. Az eseménynek Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont április 25-27. között. A hivatalos díjátadó ünnepséget április 26-án rendezik meg, Nassir Abdulaziz Al-Nasser, az ENSZ Civilizációk Szövetsége főképviselője és Bill McAndrews, a BMW Group vállalati- és piaci kommunikációs stratégiákért felelős részlegének alelnöke közös elnökletével. Az ünnepségen az ENSZ egyes képviselői és számos ország kormányának tagjai is részt vesznek.


Az Interkulturális Innováció Díját 2016-ban elnyert tíz kezdeményezés névsora (betűrendben) és az egyes projektek társadalmi szerepvállalása:


Kezdeményezés neve: The Blessing Basket Project
Projekt: Artisan & You
Ország: Egyesült Államok
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy szabadalmaztatott levelező technológia alkalmazásával világszerte lehetővé teszi az elszegényedett mesteremberek számára az ügyfeleikkel való levélváltást, erőteljes interkulturális kapcsolatokat építve ki ezzel.

Kezdeményezés neve: The Coexist Initiative
Projekt:Girls Education Equity Project
Ország: Kenya
Társadalmi szerepvállalás: A projekt a kenyai Dadaab és Kakuma városok menekülttáboraiban élő lányok általános iskolai beiratkozását és bennmaradását segíti elő azáltal, hogy a férfiak és fiúk közösségében széleskörűen dolgozik a lányok oktatását megakadályozó, összetett társadalmi és kulturális korlátok lebontásán.

Kezdeményezés neve: Give Something Back to Berlin e.V.
Projekt:Give Something Back to Berlin
Ország: Németország
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy nagyvárosi integrációs platform alkalmazásával erősíti a berlini társadalom és a városba érkező új lakosok közötti összetartást, társadalmi felelősségvállalásra és közösségi szolgálatra motiválva a frissen letelepedőket.

Kezdeményezés neve: International Council for Cultural Centers
Projekt:Bread Houses Network
Ország: Bulgária
Társadalmi szerepvállalás: A projekt a kenyérkészítő manufaktúrák világméretű összefogásával munkálkodik a kultúrákon, korokon és szükségleteken átívelő erőteljes közösségek kiépítésén.

Kezdeményezés neve: On Our Radar
Projekt:From the Margins to the Front Page
Ország: Nagy-Britannia
Társadalmi szerepvállalás: A projekt lehetőséget ad a nyugat-afrikai Sierra Leone nélkülöző fiataljainak arra, hogy SMS-ekben meséljék el történeteiket a nemzetközi újságok, hírportálok, rádiók és televíziók szerkesztőségeinek, amellyel növeli az empátiát, serkenti a társadalmi párbeszédeket, elősegíti az egymás közötti megértést és tovább fokozza a szociális támogatást.

Kezdeményezés neve: Red Dot Foundation
Projekt:Safecity
Ország: India
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy mindenki számára elérhető platform segítségével csokorba gyűjti és városokra bontva, helyi szintű térképeken elhelyezi az országban nagy számmal előforduló szexuális zaklatások személyes történeteit, jelentősen javítva ezzel a közterületek biztonságát.

Kezdeményezés neve: Routes 2 Roots
Projekt:Exchange for Change
Ország: India
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy széleskörű, társadalmi párbeszédekre épülő programsorozat létrehozásával dolgozik az India és Pakisztán közötti bizalom kiépítésén és a kulturális hasonlóság felismerésén, a béke fenntartása és a konfliktusok megoldása érdekében.

Kezdeményezés neve: Shine a Light
Projekt:CanalCanoa
Ország: Brazília és Egyesült Államok
Társadalmi szerepvállalás: A projekt szakemberei az amazóniai falvakban élő gyermekek részvételével tanító jellegű filmeket, rajzfilmeket és zenéket készítenek, amelyekkel a Brazíliában élő gyermekek betekintést nyernek egymás életébe.

Kezdeményezés neve: SINGA
Projekt:SINGA Kiwanda
Ország: Franciaország
Társadalmi szerepvállalás: A projekt részeként segítőkész emberek egy csoportja átfogó helyismereti tudnivalókkal, valamint kapcsolatok és erőforrások biztosításával segíti az országba érkező menekültek saját vállalkozásának elindítását és társadalmi felelősségvállalásuk kialakítását.

Kezdeményezés neve: Unistream
Projekt:Educating Tomorrow’s Leaders Today
Ország: Izrael
Társadalmi szerepvállalás: A projekt egy három éven át tartó programsorozat képében számos interkulturális párbeszédet útjára indít és támogat, miközben oktatási és vállalkozói platformokat hasznosítva a társadalmi elfogadáson és a kölcsönös megértésen dolgozik.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés