Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Szárnyakat kap a MINI - felfelé nyíló ajtókkal

Az „ötletes helykihasználás” vezérelve szerint kifejlesztett intelligens járműtechnológiai megoldás eleinte csak a háromajtós MINI, a MINI Paceman és az új MINI Cabrio feláras kiváltsága lesz, a későbbiekben azonban az ötajtós MINI, a hatajtós MINI Clubman és a MINI Countryman opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé is felkerül.

Különleges járművek
·
MINI
·
Tartozékok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,27 KB)
  
Photos(8x, ~28,99 MB)

Az „ötletes helykihasználás” vezérelve szerint kifejlesztett intelligens járműtechnológiai megoldás eleinte csak a háromajtós MINI, a MINI Paceman és az új MINI Cabrio feláras kiváltsága lesz, a későbbiekben azonban az ötajtós MINI, a hatajtós MINI Clubman és a MINI Countryman opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé is felkerül.

A felfelé nyíló ajtók vadonatúj felszereltségi opciójának köszönhetően a brit kisautó-gyártó ügyfelei mostantól még a legszűkebb parkolóhelyekre is játszi könnyedséggel préselhetik be kedvenc MINI modelljüket.

A szupersport-autókat idéző intelligens járműtechnológiai megoldás eleinte csak a háromajtós MINI, a MINI Paceman és az új MINI Cabrio modellekhez lesz elérhető, a 2017-es modellévtől azonban már az ötajtós MINI, a hatajtós MINI Clubman és a MINI Countryman opcionálisan elérhető extrafelszereltségi listájára is felkerül, 1 959 eurós áron.

A felfelé nyíló ajtókat egy kivételesen kifinomult karosszéria-koncepció műszaki alapjaira tervezték meg a mérnökök, a hidraulika a két szárnyas ajtót függőlegesen, a karosszéria oldalának síkjában emeli a magasba. Az intelligens járműtechnológiai megoldás egy csapásra elfeledteti az ideális parkolóhely-keresés egyre égetőbb problémáját – különösen a többszintes parkolóházakban.

Az „ötletes helykihasználás” vezérelvének alkalmazásával és az elektrohidraulikusan működtetett szárnyas ajtók kifejlesztésével lehetővé vált, hogy a mérnökök jelentős mértékben redukálják a MINI modellek parkolásához – és vele együtt a kétoldali be-, illetve kiszálláshoz – minimálisan szükséges parkolóhelyek szélességét: az intelligens járműtechnológiai megoldással a MINI eredetileg 2 681 milliméteres parkolóhely-igénye mintegy 30 százalékos csökkenéssel egészen 1 930 milliméterre zsugorodott. 1 727 milliméteres karosszéria-szélességével a háromajtós MINI mostantól gyakorlatilag még a legszűkebb parkolóhelyekre is befér, miközben vezetőjének és utasának egyaránt kényelmes be- és kiszállást biztosít.

A szárnyas ajtókat a tervezőmérnökök számos alapfelszereltségként kínált kényelmi funkcióval ellátták, miközben az innovatív ajtónyitó megoldást jó néhány jövőbeni technológia beépítéséhez is előkészítették. Dalf Rietmann, a MINI speciális felszereltségi opciókat fejlesztő részlegének vezetője elmondta, hogy „a szárnyas ajtók az alapfelszereltség részeként távvezérléssel is működtethetők, a kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást lehetővé tevő, feláras extrafelszereltségként elérhető Comfort Access opcióval együttműködve azonban a távvezérlő nélkül, az ajtónyitó kilincsen található gombbal is nyithatók, illetve zárhatók. Ez utóbbihoz ráadásul a slusszkulcsot sem kell elővennie ügyfelünknek, aki terveink szerint a közeljövőben már a MINI Excitement okostelefon-alkalmazás intelligens funkciójával is működtetheti majd a felfelé nyíló ajtókat.”

„Azon túlmenően, hogy a felfelé nyíló ajtók az oldalirányú ütközések esetén rendkívül merev energiaelnyelő karosszériaelemként funkcionálnak, veszélyhelyzetben a maximális utasbiztonság érdekében egy pirotechnikai ajtónyitó rendszer lép működésbe. Súlyos baleset esetén a PEE (Pyrotechnic Emergency Exit) névre keresztelt pirotechnikai megoldás ezredmásodpercek alatt lerobbantja a vázszerkezetről az ajtónyitó zsanérokat és az emelő hidraulikát, hogy a kiérkező mentőegységek minél gyorsabban hozzáférjenek az utasokhoz” – fogalmazott Malph Rahler, a MINI innováció-előállítási részlegének vezetője.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés