Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Története legeredményesebb évkezdését produkálta idén a BMW Motorrad

A bajor gyártó kétkerekű divíziója 2016. első három hónapjában 7,7 százalékkal több járművet adott át ügyfeleinek világszerte, mint egy évvel korábban, amellyel a BMW Motorrad fennállása eddigi legsikeresebb évkezdését könyvelheti el. Miközben 2016. első negyedévében még tovább folytatódott a 2015-ben tapasztalt stabil értékesítési növekedés, a bajor gyártó GS túra-motorkerékpárjai újabb 150 000 kilométeren át bizonyították az ügyfeleknek tökéletes felkészültségüket.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
BMW Motorrad
·
Brands
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,65 KB)
  
Photos(7x, ~22,95 MB)

 

A bajor gyártó kétkerekű divíziója 2016. első három hónapjában 7,7 százalékkal több járművet adott át ügyfeleinek világszerte, mint egy évvel korábban, amellyel a BMW Motorrad fennállása eddigi legsikeresebb évkezdését könyvelheti el. Miközben 2016. első negyedévében még tovább folytatódott a 2015-ben tapasztalt stabil értékesítési növekedés, a bajor gyártó GS túra-motorkerékpárjai újabb 150 000 kilométeren át bizonyították az ügyfeleknek tökéletes felkészültségüket.

A BMW Motorrad története eddigi legeredményesebb évkezdésével vághat neki a 2016-os motorkerékpár-szezonnak: a kétkerekű járműveket gyártó divízió a január és március között eltelt első negyedévben világszerte összesen 33 788 darab motorkerékpárt és robogót adott át ügyfeleinek, amely 2 418 darabbal, vagyis nem kevesebb, 7,7 százalékkal szárnyalja túl a 2015. hasonló időszakában regisztrált 31 370 példányt. 2016. márciusában a BMW Motorrad 16 465 darab eladott kétkerekűvel 3,5 százalékos fejlődést ért el az egy évvel korábban átadott 15 912 motorkerékpárhoz és robogóhoz viszonyítva.

„A BMW Motorrad minden idők legsikeresebb első negyedéves értékesítési mutatójával kezdi meg a 2016-os motorkerékpár-szezont. 7,7 százalékos stabil növekedésével a BMW Motorrad magabiztosan tartja a 2015-ben tapasztalt rekordszintű, folyamatos értékesítési fejlődést. Jelenlegi modellpalettánk képviselői kimagasló népszerűségnek örvendenek ügyfeleink körében, és mindezt a divízió megrendelései hónapról hónapra újfent igazolják. Mint ilyen, az idei évtől is nagyon pozitív üzleti eredményeket várunk” – fogalmazott Heiner Faust, a BMW Motorrad értékesítési- és marketingigazgatója.

2016. első három hónapjában a BMW Motorrad az európai és az ázsiai piacokon érte el legkiemelkedőbb értékesítési növekedését. A fejlődés Spanyolországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában a leglátványosabb, ahol a január és március között eltelt időszakban átadott 2 190, 3 125, illetve 1 984 darab kétkerekű 39,2 százalékos, 6,4 százalékos és 9,2 százalékos gyarapodásnak felel meg az előző év hasonló időszakához képest. 5 668 átadásával Németország is az eladási javulás élvonalába tartozik (+5,6 százalékos fejlődés), a márka otthonát pedig Franciaország követi, 3 230 eladott robogóval és motorkerékpárral (+2,4 százalékos gyarapodás). Kínában a BMW Motorrad nem kevesebb, mint 853 modell értékesítésével 74,4 százalékkal múlta felül az előző év megegyező időszakában nyújtott teljesítményét.

Magyarországon is kiválóan kezdte az évet a BMW Motorrad divíziója, az év első 3 hónapjában 85 db motorkerékpárt regisztráltak, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint 32%-os előrelépést jelent. 2016 január-március időszakában az 500 ccm feletti kategóriában így piacvezető a BMW márka.

A bajor gyártó kétkerekű divíziójának házon belüli értékesítési rangsorát továbbra is az R 1200 GS túra enduro, valamint kistestvére, az R 1200 GS Adventure motorkerékpár vezeti. Az idei év első három hónapjában a BMW Motorrad 11 391 darab kéthengeres GS motorkerékpárt adott át ügyfeleinek világszerte. A népszerűségi lista harmadik, illetve negyedik helyén a BMW S 1000 RR (2 385 eladott modellel) és a BMW S 1000 XR motorkerékpár (2 206 értékesítéssel) áll.

„A BMW Motorrad stabil értékesítési növekedéséhez természetesen nagyban hozzájárulnak a tavalyi évben bemutatott új modellek, így például az R 1200 RS sport-túra motorkerékpár és az S 1000 XR Adventure kétkerekű is. A kimagasló eredményről szóló tavaszi eladási mutató azonban modellpalettánk átfogó erősségében rejlik. Elsőszámú túra enduro modellünk, az R 1200 GS Adventure immáron harmadik éve van a piacon, eladási mutatói pedig évről évre újabb magasságokat hódítanak meg. A régóta futó F sorozat képviselői, az F 700 GS és az F 800 GS ugyancsak felülmúlták a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált értékeket. Sőt mi több, az évfordulón bemutatott új C 650 robogók is jó irányba tartanak” – tette hozzá Heiner Faust.

A BMW Motorrad GS Trophy 2016-os felvonása az ügyfelek és a BMW R 1200 GS motorkerékpárok számára egyaránt kőkemény hosszú távú megmérettetéseket tartogatott

A világ minden bizonnyal legegyedibb ügyfélközpontú motorkerékpár-eseményeként elhíresült nemzetközi BMW Motorrad GS Trophy ötödik felvonása – hét kőkemény versenynap után – 2016. március 5-én érkezett be a célba, ezúttal Thaiföldön. A hosszú távú megmérettetésen idén 25 ország 19 csapata vett részt, a hét nap alatt teljesített több mint 1 300 kilométeres versenytáv pedig Észak-Thaiföld esőerdőin, dzsungeljein és hegyvidéki tájain kalauzolta végig a bajor gyártó kalandvágyó ügyfeleit. A rendkívüli kihívás a technikai felkészültségeken és a vezetési képességeken túl a résztvevők kitartását és együttműködési készségét is próbára tette. Az extrém magas páratartalom és a 30 Celsius fokot messze meghaladó átlaghőmérséklet következtében az idei volt a GS Trophy történetének eddigi legkeményebb felvonása. A rajthoz álló 114 motorkerékpár összesen nem kevesebb, mint 150 000 kilométert teljesített a mostoha körülmények közepette, a legapróbb műszaki meghibásodás nélkül.

„A kéthengeres GS motorkerékpárok Thaiföldön ismét bizonyították kiváló képességeiket: ember és gép eme könyörtelen megmérettetését a technika mindennemű hiba nélkül abszolválta. A résztvevők a BMW ikonikus enduro modelljének könnyű kezelhetőségét, masszív felépítését és minden körülmények között tökéletes úttartási képességét dicsérték leginkább. A technika minden téren bizonyított. A rendkívül izgalmas hajrában végül Dél-Afrika csapata végzett az élen, akik most először nyerték el a BMW Motorrad GS Trophy arany serlegét” – összegezte az eseményt a BMW Motorrad értékesítési- és marketingigazgatója.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés