Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Íme a közösségi autómegosztás jövője: elindult a ReachNow

2016. áprilisában a BMW Group – forradalmi innovációk széles tárházával karöltve – útnak indította az autómegosztó szolgáltatások jelenleg elképzelhető legkényelmesebb, legegyszerűbb és leggyorsabb formáját. A ReachNow a vállalatcsoport vadonatúj brandjeként kezdte meg működését Seattle-ben, mint a független mobilitás és a Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégia iránymutató, esszenciális pillére.

Technológia
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~203,57 KB)
  
Photos(7x, ~94,79 MB)

2016. áprilisában a BMW Group – forradalmi innovációk széles tárházával karöltve – útnak indította az autómegosztó szolgáltatások jelenleg elképzelhető legkényelmesebb, legegyszerűbb és leggyorsabb formáját. A ReachNow a vállalatcsoport vadonatúj brandjeként kezdte meg működését Seattle-ben, mint a független mobilitás és a Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégia iránymutató, esszenciális pillére.

A BMW Group a vadonatúj „ReachNow” brandnév égisze alatt 2016. április 8-án, egy minden korábbinál kifinomultabb, maximálisan ügyfélközpontú autómegosztó szolgáltatást indított el az egyesült államokbeli Seattle városában. A projekt az öreg kontinens számos nagyvárosában sikerrel működő DriveNow autómegosztó szolgáltatás alapelveire épül, a BMW Group tengerentúli ügyfeleinek mobilitási igényeit azonban megannyi újdonsült, jövőbe mutató és személyre szabott kiegészítő szolgáltatás igyekszik még inkább kielégíteni. A ReachNow nemzetközi térhódítása a Washington állambeli Seattle városában egy BMW és MINI modellekből álló, 370 darabos járműflottával veszi kezdetét, amelynek 20 százalékát teljesen elektromos meghajtású BMW i3 modellek alkotják. Seattle városa után a ReachNow hamarosan az Egyesült Államok további metropoliszaiba is megérkezik.

A forradalmian innovatív ReachNow autómegosztó szolgáltatás elindítása a BMW Group Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégiájának egyik fontos mérföldköve, amelyről Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke első ízben mintegy egy hónappal ezelőtt rántotta le a leplet a vállalatcsoport évértékelő sajtótájékoztatóján. Az ügyfélközpontú, személyre szabott mobilitási szolgáltatások kifejlesztése a BMW Group jövőképének meghatározó vállalati alappilléreként szerepel az átfogó üzleti és mobilitás-fejlesztési stratégia esszenciális vezérelvei között.

„Napjainkban az autóipar meghatározó, rendkívül izgalmas fejlődési szakaszának lehetünk szemtanúi. Ügyfeleink joggal várják az egyéni mobilitás megkönnyítésére és felgyorsítására kifejlesztett megoldásainkat, különösen a nagyvárosi régiókban. Klasszikus autómegosztó szolgáltatásunk opcióit éppen ezért forradalmi innovációkkal egészítjük ki, amelyek közlekedési szempontból jelentős mértékben leegyszerűsítik a metropoliszokban élő emberek hétköznapjait. Nagy örömömre szolgál, hogy a ReachNow brand megalapításával Seattle-ben élő ügyfeleinknek mostantól igény szerinti mobilitási lehetőségeket kínálhatunk – amely minden pillanatban kéznél van, mindössze egy karnyújtásnyira. A közösségi autómegosztás új formájával még tovább bővítjük az Európában rendkívül sikeres DriveNow autómegosztó szolgáltatás opcionális tárházát, új szintre emelve azt a tengerentúlon. Seattle egy innovatív, nemzetközi szinten is jelentős nagyváros, amely tökéletes helyszínként szolgál a legújabb szolgáltatások elindításához” – mondta Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának BMW Motorrad, MINI és Rolls-Royce márkákért, valamint a vállalatcsoport vevőszolgálati részlegéért és mobilitási szolgáltatásaiért felelős tagja Seattle-ben, a vadonatúj ReachNow brand bemutatásakor.

A ReachNow egyesült államokbeli ügyfelei a következő vadonatúj szolgáltatásokat élhetik át már 2016-tól:

  • Járműkézbesítési szolgáltatás

A ReachNow az autófelvétel időpontjára az ügyfél által megadott helyszínre szállítja a kiválasztott járművet. A szolgáltatás kiváltképp azon ügyfelek körében lesz népszerű, akik csomagokat is szállítanának, vagy korlátozottak az adott környék parkolási lehetőségei. Akik nem szeretnek gyalogolni, ugyancsak vonzónak találják majd ezt az opciót. A kiválasztott jármű lefoglalásával az ügyfél biztos lehet benne, hogy az autó a megjelölt időpontban a kért helyszínen vár majd rá.

  • Hosszabb időtartamú járműhasználat

A ReachNow a közösségi autómegosztó szolgáltatások és a kényelmes autókölcsönzők előnyeit egyesíti: az utazás alatt a bajor gyártó ügyfele bármikor dönthet úgy, hogy még pár napot együtt tölt a kiválasztott autóval, mindezt ráadásul anélkül, hogy a járművet kicserélné vagy útba ejtené valamelyik irodát. A ReachNow ügyfele minden esetben a legkedvezőbb használati díjakat élvezheti.

  • Autómegosztás zárt ügyfélköröknek

A ReachNow egyes ügyfélkörei – így például kiemelt cégek vagy lakóparkok – egyszerre több járművet is a megadott helyszínre kérhetnek. A hosszú távon megbízható jármű-előjegyzéseknek köszönhetően a ReachNow garantálja, hogy a szolgáltatás egyik ügyfele sem marad autó nélkül.

  • Saját jármű bérbeadása a ReachNow rendszerén keresztül

A ReachNow ügyfelei saját autójukat is bérbe adhatják a szolgáltatás többi felhasználójának, például egy nyaralás időtartama alatt. Ez a megoldás jelentősen csökkentheti a saját jármű fenntartási költségeit. A ReachNow bérbeadó ügyfelei előre megadhatják, hogy kik vehetik igénybe autójukat, a jármű így például csak a közösségi oldalakon megjelölt ismerősök számára válik elérhetővé. A szolgáltatás igénybevételéhez ugyanakkor elengedhetetlen, hogy a bérbe adott jármű számos technikai előfeltételnek megfeleljen.

  • Sofőrszolgáltatás

Azon ügyfelei számára, akik nem kívánnak beülni a kiválasztott jármű volánja mögé, a ReachNow a későbbiekben sofőrszolgáltatási opciót is biztosít, az ügyfelek így mindenkinél kipihentebben érkezhetnek meg az úti célba.

Villámgyors regisztráció, mindössze egy okostelefon segítségével

A ReachNow új ügyfelei okostelefonjukkal mindössze néhány perc alatt regisztrálhatnak a rendszerbe, a szolgáltatások igénybevételéhez csupán a vezetői engedély érvényességét és a bankkártyán lévő fedezetet ellenőrzik az okostelefon beépített kamerájának segítségével, az ügyfeleknek így nem kell felkeresniük személyesen a ReachNow irodáját. Az egyszerű regisztráció után az új ügyfelek máris autóba ülhetnek – az ügyfél okostelefonja és a postán kézbesített ügyfélkártya egyaránt autónyitó és –indító „kulcsként” szolgál.

A RideCell technológiai innovációja, mint a ReachNow rendszerpartnere

 A ReachNow autómegosztó szolgáltatás egyesült államokbeli technológiai partnere a RideCell névre keresztelt San Francisco-i kisvállalkozás, amelyet a bajor autógyártó 2014-ben a BMW i Ventures égisze alatt karolt fel. A RideCell a ReachNow szolgáltatás infotechnológiai hálózatának tökéletes működéséért, valamint a foglalási és számlázási folyamatok gördülékenységéért felel.

A ReachNow alapját az európai DriveNow autómegosztó szolgáltatás adja

A ReachNow autómegosztó szolgáltatás az Európa számos nagyvárosában hatalmas népszerűségnek örvendő DriveNow rugalmas és spontán autómegosztási alapelvére épül, amely szerint a bajor gyártó ügyfelei nem fix leadó és felvevő pontokon, hanem a város bármely szabad parkolóhelyén felvehetik és leadhatják a járműveket. A felhasználók a szolgáltatás okostelefon-alkalmazásában valós időben látják az elérhető járművek aktuális helyzetét, a kiválasztott autó lefoglalása után ráadásul a rendszer segít a felhasználónak megtalálni a járművet, amelyet az alkalmazás vagy az ügyfélkártya használatával azonnal igénybe is vehet. A járműflotta autóira egységes, percalapú díjszabás érvényes. Amennyiben a felhasználónak nincs már szüksége a járműre, egyszerűen csak le kell parkolnia azt a város valamelyik szabad parkolóhelyén.

A ReachNow díjszabása

A ReachNow autómegosztó szolgáltatás járműflottájának mindegyik képviselőjére egységes, rendkívül egyszerű díjszabás érvényes: az autóhasználat menet közben percenkénti 0,49 dollárba (USD), parkolás közben pedig 0,30 dollárba (USD) kerül. A flotta BMW i3, BMW 328i és MINI Cooper modellekből áll. Az egyszeri regisztráció díja 29 dollár (USD). Az indulás időszakában a ReachNow különleges bevezető kedvezményekkel kedveskedik ügyfeleinek: a menet közbeni percdíj mindössze 0,41 dollárra (USD) csökken, a regisztráció pedig teljesen ingyenes. A percenkénti díjak magukba foglalják az autó használatához szükséges mindennemű biztosítási, parkolási és adózási költségeket, sőt az utazáshoz szükséges üzemanyagot vagy elektromos áramot is.

A DriveNow autómegosztó szolgáltatásról

A DriveNow a BMW Group és a Sixt SE közös autómegosztó vállalkozása, amely Európa számos nagyvárosában a rugalmas és spontán autómegosztás alapelve szerint hozza elérhető közelségbe a BMW és a MINI márkák prémium modelljeit. Mint ilyen, a járművek a DriveNow működési területén belül bárhol felvehetők és lerakhatók. Az autómegosztó szolgáltatás világszerte immáron több mint félmillió regisztrált ügyféllel büszkélkedhet, akik a DriveNow okostelefon-alkalmazásával vagy az interneten keresztül könnyedén foglalhatják le és bérelhetik ki a kívánt járműveket, illetve érhetik el a DriveNow kiegészítő szolgáltatásait. Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban, Kölnben, Hamburgban, Bécsben, Londonban, Koppenhágában és Stockholmban a DriveNow egybevéve egy több mint 4 000 járműből álló hálózatot működtet, amelynek 20 százalékát tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modellek alkotják. A közelmúltban számos, egymástól függetlenül elkészített tudományos dolgozat rámutatott, hogy a DriveNow egy járműve az utakon minimum három, saját tulajdonban lévő autót helyettesít, amellyel az innovatív autómegosztó szolgáltatás jelentős mértékben hozzájárul a nagyvárosi forgalmak zsúfoltságának csökkentéséhez.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés