Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI LIVING - Döntsd le a nagyvárosok korlátait!

A Milánóban április 12-17. között megrendezett idei Salone del Mobile kiállításon a MINI egy lenyűgözően kreatív helykihasználási innovációról rántja le a leplet, mindössze egy nagyvárosi garzonlakás alapterületén.

Brands
·
Lifestyle
·
Lifestyle események
·
MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,64 KB)
  
Photos(41x, ~134,2 MB)

A Milánóban április 12-17. között megrendezett idei Salone del Mobile kiállításon a MINI egy lenyűgözően kreatív helykihasználási innovációról rántja le a leplet, mindössze egy nagyvárosi garzonlakás alapterületén.

A „kreatív helykihasználás” vezérelve mindig is márkaközpontú alappillérként volt jelen a MINI történetében, vadonatúj, MINI LIVING névre keresztelt installációjával pedig a brit kisautógyártó most azt demonstrálja, hogy mindez miként ölthet testet a jövő nagyvárosainak szűkös korlátai között. A Milánóban 2016. április 12-17. között megrendezett Salone del Mobile kiállításon bemutatott ultramodern koncepció a metropoliszok egyik legégetőbb problémájára – az egyszerre vonzó és megfizethető belvárosi lakások ugrásszerű hiányára – keresi a választ, egy forradalmian innovatív, osztott térelrendezés képében kínálva opcionális megoldási lehetőséget. „Több mint fél évszázadon átívelő történelme során a MINI mindvégig ízig-vérig nagyvárosi márkaként volt jelen és abba a környezetbe készítette járműveit, ahol a legtöbben élnek: a metropoliszokba. Holisztikus megközelítésből kell szemlélnünk ezeket a nagyvárosokat ahhoz, hogy ráleljünk azon megoldásokra, amelyekre az itt élő embereknek leginkább szükségük van. A MINI LIVING installáció épp erről szól“ – mondta Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és üzleti innovációkkal foglalkozó részlegének vezetője.

Osztott térelrendezés = nagyobb helykínálat

A forradalmian innovatív MINI LIVING installáció egy harminc négyzetméteres nagyvárosi garzonlakás alapterületén eleveníti meg a 2016-os Salone del Mobile kiállítás látogatói előtt az osztott térelrendezés koncepcióját, amelynek alapját a köztes- és oldalfalakból kihajtható moduláris polcrendszer adja. Ezekbe a modulokba például a konyhapultot, az íróasztalt és a házimozi-rendszert is elrejthetik a lakók, a különböző berendezési tárgyak és funkciók pedig a falakba épített modulok kihajtásával érhetők el. A lakótér ezáltal számtalan különböző módon kombinálható és személyre szabható, és mint ilyen, az eltérő moduloknak köszönhetően a garzonlakás a hirtelen ötlettől vezérelt baráti összejövetelektől egészen a csendes otthoni komfortzónáig megannyi opció szerint átalakítható. A konyhapult és a házimozi-rendszer moduljai például pillanatok alatt élvezetes konyhai partira csábítják a lakásba érkező vendégeket, ötletes kialakításának és térelrendezési megoldásainak köszönhetően azonban a MINI LIVING már önmagában is rengeteg kalandot tartogat. A terek és funkciók látványos osztottságával, valamint az egyes modulok kihajtásával a lakók szó szerint minden korábbinál „nyitottabbá válhatnak” az egyes közösségek sajátosságaira, amely a hagyományos lakóterek korlátai között közel sem ennyire egyszerű. „A MINI LIVING megalkotásakor az osztott térelrendezés jövőbeni kérdéseire kerestük a válaszokat. A nagyvárosokban egyre több és több ember kényszerül a folyamatosan szűkülő lakóterek megosztására, eme megoldásban azonban rengeteg új lehetőség kínálkozik ahhoz, hogy kényelmesebbé és élhetőbbé tegyük a metropoliszokban élő emberek hétköznapjait. Az installáció kompakt méretek között egyesíti a saját lakások alternatíváinak két végletét: a magánszféra kellemes menedékét és az újításokra való széleskörű nyitottságot” – fogalmazott Oke Hauser, a MINI LIVING installáció projektmenedzsere.

A magánszféra és a közösségi tér egysége a négy fal között

Zárt térként a MINI LIVING installáció a négy fal biztonságos komfortját kínálja a lakóknak, a rugalmas modulok innovatív mozgatási lehetősége azonban összemossa a magánélet és a közösségi tér közötti határokat. A koncepció szerint ráadásul csak a lakókon múlik, hogy mikor és milyen mértékben osztják meg életüket a közösség többi tagjával. A „Döntsd le a nagyvárosok korlátait!” („Do Disturb”) átfogó mottó alatt életre hívott MINI LIVING installáció megoldásait a tervezők úgy alkották meg, hogy azok interaktív közösségi életre és a nagyvárosi szürkeségből való kitörésre bátorítsák a lakókat. A Salone del Mobile kiállítás látogatói április 12-17. között lehetőséget kapnak arra, hogy a rugalmas modulok felfedezésével teljes életnagyságban tapasztalják meg a minden téren nyitott és a teljesen zárt lakótér nyújtotta eltérő lehetőségeket.

Egységben az innováció: a MINI LIVING mögött húzódó együttműködés

A MINI LIVING koncepciójának kitalálásakor és megalkotásakor a brit autógyártó tervezői az installáció azon központi vezérelvét ültették át a gyakorlatba, amely szerint az osztott térelrendezés mindenki számára nagyobb helyet kínál. A nagyvárosi lakhatás eme jövőbe mutató alternatívájának megtervezéséhez a MINI két olyan partnerrel dolgozott együtt, akik szűkös lakóterek kialakítása terén több éves szakirányú tapasztalatra tettek szert, miközben egyedi perspektívákkal járultak hozzá a projekthez. A Yokohama városában található ON design építészmérnökökből álló csapata a mikroközösségek térelrendezése és az együttélési lehetőségek terén megszerzett tapasztalataival segítette a koncepció létrejöttét, a nemzetközi mérnök-tanácsadó Arup berlini irodája pedig technikai oldalról támogatta a MINI tervezőinek munkáját. Több szempontból is helytálló kialakításával a MINI LIVING így a nagyvárosi lakhatás jövőképének csúcstechnológiás értelmezéseként öltött testet, amely az együttműködő partnerek támogatása nélkül ilyen formában nem jöhetett volna létre.

A MINI, mint a nagyvárosi innovációk iránymutatója

A MINI LIVING névre keresztelt installáció a következő logikus lépés a MINI márka kihívásokkal tarkított, ám a kezdetektől egyazon irányba vezető ösvényén, amely a nagyvárosi életminőség folyamatos javítása felé tart. 1959-ben a Mini elsőként kínált ötletes megoldást a korszak metropoliszainak egyik legégetőbb problémájára, amikor megfizethető áron, széles tömegek számára elérhetővé tette a nagyvárosi mobilitást. A megoldás egy autóban kínálta a magas szintű funkcionalitás és az izgalmas vezetési élmény kettősét, a lehető legkisebb helyigény mellett. A MINI a „kreatív helykihasználás” vezérelvét követve már akkor bebizonyította, hogy még egy egészen apró jármű is képes vérpezsdítő izgalmakat adni. A klasszikus Mini után érkező újabbnál újabb modellgenerációk a személyre szabott nagyvárosi mobilitás egyre átfogóbb megoldásaival kecsegtettek. Napjainkban a vonzó és megfizethető lakóterek hiánya jelenti a metropoliszok egyik legfőbb problémáját, és nem csupán a nagybetűs életbe lépő fiatalok és kisgyermekes családok számára. A megoldás itt is a kreatív helykihasználásban rejlik. A MINI LIVING a brit kisautógyártó esszenciális vezérelvét ezúttal a nagyvárosi élet újabb területére terjesztette ki, a hangsúly azonban most is azon volt, hogy a maximális lehetőségeket a lehető legkisebb helyre sűrítsék.

A 2016-os Salone del Mobile kiállítás látogatói április 12-17. között Milánóban teljes életnagyságban is megtekinthetik a MINI LIVING installációt, a 18 Via Vigevano címen.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés