Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megmutatta magát a MotoGP™ 2016-os BMW M Különdíja

A MotoGP™ és a BMW M divízió sorozatban tizennyolcadik közös versenyszezonja során egy 370 lóerős BMW M2 Coupé ad újabb motivációt a világ leggyorsabb kétkerekű pilótáinak arra, hogy már a futamok előtti időmérőkön is tövig húzzák a gázt.

F87
·
BMW
·
BMW M
·
BMW M modellek
·
M2
·
Official Car of MotoGP
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,6 KB)
  
Photos(6x, ~15,98 MB)

Amióta idén januárban a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon hivatalosan is bemutatkozott, a vadonatúj BMW M2 Coupé világszerte a vezetés szerelmeseinek négykerekű szimbólumává vált, márciusban pedig már az élsportra edzett BMW M2 MotoGP Safety Car is versenypályára gurult. A BMW M divízió nagyteljesítményű sportkupéja ráadásul most a BMW M Különdíj 2016-os főszerepét is elnyerte: a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports és a BMW M divízió hosszú távú együttműködésének részeként a sorozat időmérőinek abszolút legeredményesebb pilótája 2003 óta minden idény végén egy személyre szabott BMW M modellel gazdagodik. Az idei esztendő hőn áhított BMW M Különdíjáról a MotoGP™ negyedik megmérettetésének otthont adó Jerez de la Frontera aszfaltcsíkján rántották le a leplet.

„A MotoGP™ népes családja minden évben izgatottan várja, hogy a mezőny Jerez-be érkezzen, ahol végre bemutatkozik az idény BMW M Különdíja. A BMW M divízió évről évre egy lélegzetelállítóan különleges autóval lep meg minket, a vadonatúj BMW M2 Coupé pedig a hőn áhított díjsorozat újabb fénypontja. Boldogok vagyunk, amiért a BMW M Különdíj immáron hosszú évek óta a MotoGP™ versenyszezonjainak állandó pillére” – mondta Pau Serracanta, a Dorna Sports kereskedelmi részlegének ügyvezető igazgatója.

„Még aktív pályafutásomból emlékszem rá, hogy a MotoGP™-pilóták körében mekkora tisztelet övezi a BMW M Különdíjat ” – fogalmazott Loris Capirossi, a MotoGP™ korábbi világbajnoka, aki jelenleg a BMW M MotoGP™-szakértője, valamint a MotoGP™ versenyigazgatóságának és biztonsági bizottságának tagja. „A különdíj esélye mindegyik versenyzőnek extra motivációt ad a futamok időmérőin. A sorozat első számú biztonsági autójaként a BMW M2 Coupé már bizonyította kivételes menetdinamikáját és versenypályás agilitását, és mint ilyen, a 2016-os BMW M Különdíj nem csupán azért káprázatos, ahogyan kinéz, hanem azért is, mert lélegzetelállító vezetési élményt ígér. Kár, hogy már befejeztem az élsportot, mert ezért a BMW M Különdíjért nagyon erősen versenybe szállnék a srácokkal” – tette hozzá a korábbi világbajnok.

„A vadonatúj BMW M2 Coupé szó szerint letaglózza a rajongókat – a világ minden pontjáról olyan visszajelzéseket kapunk, amelyek ezt igazolják. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a modellt köszönthetjük a MotoGP™ 2016-os BMW M Különdíjának képében” – vette át a szót Alex Mittler, a BMW M divízió MotoGP™-együttműködésért felelős vezetője. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Dorna Sports-szal kialakított hosszú távú együttműködésünk részeként a BMW M Különdíj ilyen elképesztő tradíciót épített fel a MotoGP™-ben. Izgatottan várjuk, hogy ki lesz idén a befutó, aki a szezon végén elnyeri majd a díjat” – nyilatkozta Alex Mittler.

A vadonatúj BMW M2 Coupé a színtiszta erő és a lélegzetelállító menetdinamika egységének megtestesítője. Atletikus kisugárzását a modell a sportos kupé-sziluettnek, az erőtől duzzadó íveknek és a vezetőre összpontosító utastér-kialakításnak köszönheti. A nagyteljesítményű sportoló meghajtásáról egy M TwinPower Turbo technológiával szerelt, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amely a 370 lóerő maximális teljesítmény és a Drivelogic-kal dolgozó BMW M duplakuplungos automataváltó (M DCT) párosával kivételesen sportos teljesítménnyel és minden vezetési szituáció közepette tökéletes kezelhetőséggel ruházza fel a kompakt kétajtóst. Az M DCT duplakuplungos automataváltóval szerelt BMW M2 Coupé 4,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 7,9 liter, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán kilométerenkénti 185 gramm.

A 2016-os BMW M Különdíj sportos kiállását a Long Beach fantázianévre keresztelt kékmetál karosszéria-fényezés és a 19 collos, duplaküllős, fekete BMW M könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják. Az utastérben kék kontraszt-varrással ellátott, fekete „Dakota” bőrrel bevont sportülések, szénszálas dekorcsíkok, Alcantara-borítású ajtókárpitok és középkonzol-elemek, valamint számos exkluzív kiegészítő fogadja majd az idei MotoGP™-szezon időmérőinkek legeredményesebb versenyzőjét.

2016-ban a BMW M divízió immáron sorozatban tizennegyedik alkalommal adja át a MotoGP™ BMW M Különdíját. Akárcsak a világbajnoki címért folyó küzdelem esetében, úgy a BMW M Különdíjért is pontokat gyűjtenek a versenyzők, minden egyes versenyhétvégén. A BMW a pole pozícióból induló pilótát 25 ponttal, a második rajtkockát elnyerő indulót 20 ponttal, míg a harmadikat 16 ponttal jutalmazza – és így tovább lefelé, egészen az 1 pontot érő tizenötödik rajtpozícióig. A BMW M Különdíjat eszerint minden évben az a versenyző nyeri el, aki az egyes futamok kvalifikációin a legtöbb abszolút pontot gyűjti össze. A jelenlegi rekordtartó Marc Marquez, Valentino Rossi és Casey Stoner, egyaránt három-három eddig elnyert BMW M Különdíjjal – közülük Marc Marquez az egyetlen, akinek ez három egymás utáni alkalommal sikerült. Honfitársa, a spanyol Jorge Lorenzo eddig két alkalommal hódította el a BMW M különdíját. Sete Gibernau és Nicky Hayden versenyzők nevéhez egy-egy BMW M Különdíj fűződik.

A BMW M Különdíj a kétkerekű versenysportok királykategóriájának számító MotoGP™ és a BMW M divízió hosszú távú együttműködésének egyik alappillére, miközben a bajor gyártó és a leggyorsabb kétkerekű versenyszezonokat szervező Dorna Sports közötti partnerség középpontjában a sorozat hivatalos BMW M biztonságiautó-flottája áll. A BMW M divízió 2016-ban sorozatban immáron tizennyolcadik alkalommal biztosítja a MotoGP™ világbajnokság március 20. és november 13. között megrendezett tizennyolc megmérettetését. A flottát hat különféle BMW M és BMW M Performance modell alkotja. A vadonatúj BMW M2 MotoGP Safety Car mellett a vízbefecskendező rendszerrel felszerelt BMW M4 Coupé és a BMW M3 is biztonsági autóként teljesít szolgálatot a sorozatban. A száguldó széria orvosi autóinak szerepét a versenypályára edzett BMW X5 M és BMW M550d xDrive Touring modellek látják el. A futamok biztonsági felügyelőjének egy ugyancsak versenypályára optimalizált BMW M5 sportlimuzint biztosít a BMW M divízió. A négykerekű flottát a BMW Motorrad két BMW S 1000 RR biztonsági motorkerékpárja egészíti ki.

A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról, a BMW M divízió MotoGP™-szerepvállalásának részleteiről és a BMW M Különdíjért zajló versenyről további információkat talál a  www.bmw-m-safetycar.com weboldalon.

 

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik nem kötnek kompromisszumokat sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés