Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Éles bevetés a legjobbak között: a BMW M4 GTS a DTM hivatalos biztonsági autója

A 2016-ban elrajtoló tizennyolc megmérettetésen a BMW M GmbH csúcstechnológiás limitált modellje lesz a Német Túraautó Bajnokság (DTM) első számú biztonsági autója. Az 500 lóerős BMW M4 GTS mindennemű járműtechnológiai változtatás nélkül veszi fel a legkeményebb túraautók versenypályás ritmusát, már a május 6-8. között megrendezett Hockenheim-i futamtól.

F82
·
BMW
·
Brands
·
BMW M
·
BMW M modellek
·
M4
·
Coupé
·
DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~143,78 KB)
  
Photos(12x, ~41,8 MB)

A legextrémebb menetdinamika érdekében megnövelt teljesítmény és a vérpezsdítő járműtechnológiai megoldások négy keréken kínált egysége több évtizedre visszatekintő hagyomány a BMW M divízió történetében, a tekintélyes paletta legfiatalabb tagja pedig a mindössze 700 darabban elkészülő BMW M4 GTS modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 199 gramm / km)*. Annak érdekében pedig, hogy ékes bizonyítékát adja a limitált kiadású sportautó kivételes teljesítményének és lélegzetelállító menetdinamikájának, a BMW M GmbH a lehető leglátványosabb módon gurítja a modellt a figyelem középpontjába: 2016-ban a BMW M4 GTS lesz a Német Túraautó Bajnokság (DTM) első számú biztonsági autója.

A versenybizottság a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi túraautó-megmérettetésén szolgálatba álló biztonsági autókkal szemben kivételesen magas követelményeket támaszt. A Német Túraautó Bajnokság szabályrendszere szerint „a DTM biztonsági autójának fel kell tudnia venni a versenyben részt vevő járművek sebességét és anélkül kell a mezőny élére állnia, hogy a pilóták versenylehetőségei csorbulnának.” Más szóval, a DTM biztonsági autójának minden körülmények között tartania kell a lépést a versenyzőkkel, miközben a gumiabroncsok és a fékek is közel azonos hőmérséklet-tartományban kapják az extrém terhelést.

BMW M4 GTS: letaglózó versenypályás teljesítmény, egyenesen a gyártósorról

A BMW M4 GTS már gyári állapotában is teljesíti a DTM biztonsági autójával szemben támasztott kivételes járműtechnológiai és menetteljesítménybeli követelményeket. A motorháztető alatt a BMW M3 / M4 sportmodell-páros többszörös díjnyertes erőforrása, a 3.0 liter hengerűrtartalmú soros hathengeres benzinmotor dolgozik, amelyet a különleges kiadás exkluzivitásaként a mérnökök innovatív vízbefecskendező rendszerrel szereltek fel. A maximális teljesítmény így plusz 51 kW-tal / 69 lóerővel 368 kW-ra / 500 lóerőre nőtt, a csúcs forgatónyomaték pedig immáron 550 Nm helyett kereken 600 Nm. Mint ilyen, a BMW M4 GTS (amelynek hivatalos menetkész tömege mindössze 1 585 kg, a modell súly-teljesítmény aránya így egészen elképesztő 3,0 kg / lóerő), amelynek megtervezésekor a mérnökök a könnyűszerkezetes járműépítés alapelveit még a legapróbb részletekben is maximálisan szem előtt tartották, a BMW M divízió páratlan sikertörténetének eddigi legagilisabb, legextrémebb és legjobb vezethetőségi jellemzőkkel rendelkező modelljeként gurult le a gyártósorról. A limitált kiadás 3,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig elektronika által korlátozott 305 km/óra.

A BMW M4 GTS kivételesen kifinomult vezethetőségéhez nagymértékben hozzájárulnak a kifejezetten a modellhez kifejlesztett Michelin Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsok is, amelyeket már az alapfelszereltség részeként 265/35 R19 és 285/30 R20 (elöl és hátul) méretben helyeznek fel az Acid Orange élénk narancssárga árnyalatú, 666 M típusdizájn szerinti csillagküllős, súlyoptimalizált, kovácsolt és csiszolt M könnyűfém keréktárcsákra.

A Német Túraautó Bajnokság biztonsági autójának járműtechnológiai speciális felszereltségét a BMW M4 GTS már gyári állapotában is tartalmazza: a modellhez opcionális extrafelszereltségként, felár nélkül elérhető Clubsport csomag részeként az első ülések mögé Acid Orange élénk narancssárga árnyalatú bukócsövet és vörös tűzoltó készüléket, a sportülésekbe pedig hatpontos verseny biztonsági öveket szerelnek. A DTM-szerepléshez így csupán a sportautó fényjelzéseit kellett kiegészíteniük a tervezőknek: a tetőre LED-technológiás fényhíd, az első lökhárítóba pedig LED-es villogók kerültek, a modell LED-technológiás fényszóróit pedig ugyancsak villogó funkcióval látták el. A hófehér karosszériára látványos „DTM Safety Car” feliratú matricákat ragasztottak, a biztonsági autó és a versenybizottság közötti zavartalan rádiókommunikációt pedig egy speciálisan versenysportokra kifejlesztett kommunikációs egység biztosítja.

„Maximálisan megbízom az autóban”

Jürgen Kastenholz 2010 óta a DTM hivatalos biztonsági autójának pilótája. Miután az elmúlt két versenyszezonban kiválóan kiismerte a BMW M4 Coupé DTM biztonsági autót, izgatottan várja, hogy május 6-án a Hockenheimringen végre az új modell volánja mögé is beülhessen. „A BMW M4 semleges kezelhetőségével, fantasztikus visszajelzéseivel és reakcióival, valamint a már egészen alacsony fordulatszámtól felépülő bődületes teljesítményével emelkedik ki a sorból” – mondta a 48 éves pilóta. „A BMW M4 GTS erre tesz rá még egy lapáttal. Maximálisan megbízom az autóban, ez pedig alapvető tényező, amikor huszonnégy DTM-versenyautót kell gyors tempóban végigvezetnem az óvatos szakaszokon” – tette hozzá.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual részleg, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén nem kötnek kompromisszumot. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az üzemanyag-fogyasztási értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés