Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az exkluzív hangélmény folytatódik – a vadonatúj BMW 7-es sorozatban

2016. május 5-8. között immáron sorozatban ötödik alkalommal érkezik Manhattanbe a BMW Group a világ egyik legrangosabb kortárs művészeti kiállításaként számon tartott Frieze New York hivatalos autóipari partnereként. A bajor gyártó Frieze Sounds elnevezésű exkluzív hangkiállítása idén is a BMW 7-es sorozat kiváltsága.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
·
Lifestyle
·
Lifestyle események
 

2016. május 5-8. között immáron sorozatban ötödik alkalommal érkezik Manhattanbe a BMW Group a világ egyik legrangosabb kortárs művészeti kiállításaként számon tartott Frieze New York hivatalos autóipari partnereként. A bajor gyártó Frieze Sounds elnevezésű exkluzív hangkiállítása idén is a BMW 7-es sorozat kiváltsága.

Azáltal, hogy 2016-ban immáron sorozatban ötödik alkalommal a Frieze New York nemzetközi művészeti kiállítás hivatalos autóipari partnere, a BMW Group május 5-8. között nagy örömmel mutatja be a Frieze Sounds elnevezésű exkluzív hangkiállítás legújabb installációit, amelyeket idén a vadonatúj BMW 7-es sorozat képviselőiből álló VIP flotta járműveiben és a kiállításon újdonságként felállított „BMW 7-es sorozat Lounge” komfortszobában élhetnek át a látogatók. A Manhattan keleti oldalán fekvő Randall’s Island Parkban megrendezett Frieze New York művészeti kiállítás széleskörű programsorozatának részeként ráadásul a bajor gyártó a Soho House dísztermében két művészeti beszélgetéssel is kedveskedik a vendégeknek.

A Cecilia Alemani olasz kurátor által összeállított idei Frieze Sounds hanginstallációk a tökéletes szimbiózisban megkomponált hangzás varázslatos élményével emelik új szintre a nemzetközi művészeti kiállítás artisztikáját. A Frieze Sounds 2016-os exkluzív tételeinek megalkotására a kurátor Giorgio Andreotta Caló és Liz Magic Laser művészeket kérte fel, akik a MADRIEMA-val és a GCC-vel együttműködve három hanginstallációt komponáltak meg. A Frieze Sounds elnevezésű exkluzív hangkiállítást a látogatók ezúttal már a vadonatúj 7-es BMW-kből álló VIP flotta járműveiben, a rendezvény olvasószobájában felállított hangstúdióban és a „BMW 7-es sorozat Lounge” elnevezésű komfortszobában is átélhetik. A hanginstallációk a www.friezeprojectsny.org weboldalon is elérhetők.

„Azáltal, hogy a látogatók a kiállításra vezető és a hazafelé tartó úton egyaránt átélhetik a Frieze Sounds exkluzív hangkiállítás tételeit, a vadonatúj BMW 7-es sorozat képviselőiből álló VIP flotta tovább bővíti a Frieze New York művészeti kiállítás artisztikáját” - mondta Ludwig Willisch, a BMW Észak-Amerika elnök-vezérigazgatója. „A vadonatúj BMW 7-es sorozat modelljeinek elegánsan kialakított, luxus színvonalú utastere és nyugodt hangulata tökéletes atmoszférát teremt a Frieze Sounds tételeinek varázslatához” – tette hozzá.

A négy napon át tartó művészeti kiállítás széleskörű programsorozatának részeként a BMW a Soho House dísztermében két rendhagyó művészeti beszélhetést is életre hív. Május 3-án, kedd este Nicholas Blechman illusztrátor és Rob Giampietro, a Google New York-i dizájn-részlegének kreatív igazgatója tartott közös előadást a digitális korszak grafikai újításairól, május 7-én, szombat este pedig a BMW a dizájn-innovációk teljesítményre gyakorolt hatásait tárja fel az Amerika Kupa rendezvénybizottságának vezérigazgatója, Sir Russell Coutts és a Designworks elnöke, Laurenz Schaffer közötti interaktív beszélgetésben.

A földkerekség egyik legnagyobb kortárs művészeti kiállításaként a Frieze New York a világ mintegy 190 legjelentősebb nemzetközi galériáját gyűjti csokorba egy exkluzív művészeti kiállítás erejéig. A BMW immáron 2004 óta a Frieze London művészeti kiállítás hivatalos autóipari partnere, a hosszú távú együttműködés pedig 2012-ben a Frieze New York művészeti kiállítással megkötött partnerséggel bővült.

A Frieze mellett a BMW megannyi nemzetközi művészeti kiállítással és vásárral hosszú távú együttműködést ápol, így többek között a Hongkongba, Miamiba és Bázelbe is ellátogató Art Basel művészeti kiállítással, a berlini Gallery Weekend művészeti kezdeményezéssel és a TEFAF Maastricht művészeti- és régiség-kiállítással is. A BMW Group ezen felül számos nemzetközileg elismert múzeum, így például a londoni Tate Modern autóipari partnere, miközben a független műgyűjtőket egyesítő Independent Collectors oldalán a „BMW Art Guide by Independent Collectors” című kiadványt is megjelentette. A bajor gyártó a fiatal és feltörekvő művészeket is átfogó támogatásáról biztosítja, olyan kezdeményezéseket létrehozva, mint a BMW Art Journey művészeti utazás és olyan elismeréseket pártfogolva, mint a berlini Nemzeti Galéria fiatal művészeket támogató díja.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint ötven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. Három nagyszabású festményét Gerhard Richter 1972-ben kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Jeff Koons-on, Daniel Barenboim-on és Jonas Kaufmannon keresztül egészen Zaha Hadidig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. 2016-ban Cao Fei kínai művész és John Baldessari amerikai legenda készítik a BMW Art Cars kollekció újabb két guruló műalkotását. Az olyan társ-kezdeményezések mellett, mint a BMW Tate Live programsorozat, a BMW Art Journey művészeti utazás, illetve a Berlinben, Münchenben és Londonban is életre hívott „Mindenki operája” ingyenes művészeti est-sorozat („Opera for All”), a vállalatcsoport világszerte számos nagyhírű múzeummal, előkelő művészeti kiállítással, legendás komolyzenekarral és világhírű operaházzal ápol hosszú távú partnerséget.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés