Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Már Magyarországon is élvezhetjük a napsütést az új MINI Cabrio-ban

A nyár közeledtével a magyarországi kereskedésekben is megérkeztek a brit prémium kisautógyártó legújabb kabriói. A Dunakanyarban, Zebegény lankái között április 28-án bemutatkozott harmadik generációs MINI Cabrio és MINI Cabrio John Cooper Works modellek továbbra is egyedülállóak szegmensükben.

F57
·
MINI
·
Brands
·
MINI Cabrio
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~167,64 KB)
  
Photos(7x, ~14,69 MB)

A nyár közeledtével a magyarországi kereskedésekben is megérkeztek a brit prémium kisautógyártó legújabb kabriói. A Dunakanyarban, Zebegény lankái között április 28-án bemutatkozott harmadik generációs MINI Cabrio és MINI Cabrio John Cooper Works modellek továbbra is egyedülállóak szegmensükben.

A harmadik generációs MINI legújabb változata a Cabrio megérkezett Magyarországra is. A MINI modellekre jellemző vezetési élmény további fokozása mindössze 18 másodpercet vesz igénybe: a kabriózás minden korábbinál intenzívebb élménye érdekében az új MINI Cabrio a modell történetében először teljesen automatikusan, elektronikusan működtetett, és mint ilyen, rendkívül csendes textil tetőt kapott, napfénytető funkcióval kiegészítve. A tető nyitása és zárása kényelmesen megoldható akár 30 km/h sebességig.

A vadonatúj MINI Cabrio szép hagyományt folytat, elődeiből közel 330 000 db-ot adott el a márka 2004 óta, mellyel a prémium kisautó kategória kiemelkedően erős szereplője a modell. A harmadik generáció minden dimenziójában megnőtt, ezáltal még használhatóbb teret nyújt, akár 4 személy számára is. A csomagtér számottevően bővült, zárt tető mellett 215 liter, nyitott állapotban pedig 160 liter várja az utasok csomagjait. Az Easy Load funkció a rakodást megkönnyítendő, nagyobb nyílást biztosít a kényelemes be és kirakodáshoz.

Az autóban bemutatkoznak mindazon fejlesztések, melyek a MINI 3 és 5-ajtós modelljeiben már elérhetőek, így a head-up display, a vezető támogató rendszerek - kamera-alapú aktív-tempomattal és automata fékező funkcióval, a Park Distance Control parkolássegítő, valamint a MINI Connected infotainment rendszer legfrisebb változata. Az első, hátső LED fényszórók a biztonságos közlekedést támogatják, de a rendkívül merev karosszéria, az integrált borulásvédelem vagy az ISOFIX gyermekülés rögzítési pontok (a jobb első és a 2 hátsó ülésen) is mind az aktív és passzív biztonságot támogatják.

Piaci debütálásakor az új MINI Cabrio motorpalettája két benzines és két dízelüzemű erőforrásból áll, amelyek kivétel nélkül a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiát alkalmazzák (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 6,1 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 100 - 142 gramm / kilométer). Az új MINI John Cooper Works Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 152 gramm / km) motorházteteje alá mindeközben a brit kisautó-gyártó motorpalettájának legerősebb erőforrása kerül: a négyhengeres benzinmotor 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítmény leadására képes. Amíg a MINI Cooper S Cabrio meghajtásáról egy 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményű, négyhengeres benzinmotor, a MINI Cooper Cabrio meghajtásáról pedig egy 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményű, háromhengeres benzinmotor gondoskodik, addig a MINI Cooper SD Cabrio orrában dolgozó négyhengeres dízelmotor 125 kW / 170 lóerő, a MINI Cooper D Cabrio motorházteteje alá szerelt háromhengeres dízelmotor pedig 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítményre képes. Az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltót és az opcionális extrafelszereltségként elérhető hatsebességes Steptronic automataváltót (a MINI Cooper SD Cabrio modellhez alapfelszereltség) egyaránt a legújabb MINI modellcsaládhoz fejlesztették ki a mérnökök.

„Nincs ma már új MINI a márkára jellemző gag-ek nélkül sem, így a Cabrio-ban ismét elérhető az Always Open Timer, amely számolja a nyitott tetővel autózott órák számát. Opcióként elérhető a MINI Yours kínálatából a különlegesen szőtt Brit zászló motívummal kialakított textil-tető, de szintén a MINI sajátossága a MINI logo-t vetítő kilépőfény is. A vadonatúj Cabrio modell folytatja a 2015 őszén elindított MINI megújulást, melyet a Clubman modellel kezdtünk meg. Az elmúlt 15 évben a MINI is felnőtté vált, ma már új prémium célcsoportok felé is nyitni szeretne. A Cabrio modell talán az egyik valaha volt leginspirálóbb MINI és mint ilyen, új márka-rajongókat szerezhet Magyarországon is” - mondta el Oros Attila MINI márkavezető a Cabrio média-esemény kapcsán.

A MINI Cabrio modellek és bruttó fogyasztói áruk:

MINI Cabrio Cooper

6 909 000,-Ft 

MINI Cabrio Cooper S

8 172 000,-Ft

MINI Cabrio John Cooper Works

9 797 000,-Ft

MINI Cabrio Cooper D

7 513 000,-Ft 

MINI Cabrio Cooper SD

 9 091 000,-Ft*

 

(*csak automata váltóval)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés