Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Izgalmas út áll előttünk: háromnapos utazás, vissza a jövőbe

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2016. május 20-22. között rendhagyó időutazásra invitálja a technológia, a szépség és a vezetés szerelmeseit az észak-olaszországi Comói-tó partján: a Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén ötvenkettő legendás autócsoda, harminc történelmi motorkerékpár és számos jövőbe mutató koncepció főszereplésével kíséri keresztül a látogatókat a mobilitás fejlődésének egyes korszakain, a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó alatt.

Örökség
·
Heritage
·
Veterános események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~140,22 KB)
  
Photos(10x, ~63,28 MB)

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2016. május 20-22. között rendhagyó időutazásra invitálja a technológia, a szépség és a vezetés szerelmeseit az észak-olaszországi Comói-tó partján: a Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén ötvenkettő legendás autócsoda, harminc történelmi motorkerékpár és számos jövőbe mutató koncepció főszereplésével kíséri keresztül a látogatókat a mobilitás fejlődésének egyes korszakain, a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” mottó alatt.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok egyik legexkluzívabb és leginkább hagyománytisztelő eseménye a világon. A több évtizedes tradíciót ápoló kiállítást első ízben 1929-ben rendezték meg „Coppa d’Oro Villa d’Este” néven az észak-olaszországi Cernobbio városában. A rendhagyó autós találkozó sokáig az autóipar új alkotásainak egyik elsőszámú bemutatkozó kiállítása volt, az 1980-as évek óta azonban már a történelmi jelentőségű, ritka járműveké a főszerep. A BMW Group 1999-ben vette át az autóipari ritkaságok ez irányú támogatását, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda közös házigazdaként szervezi meg az évenkénti találkozót. Miközben klasszikus járműveivel a legendás szépségeket és az autótörténeti mérföldköveket idézi, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a világ minden tájáról érkező több ezer rajongó gyűrűjében az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak is reflektorfényt biztosít.

A klasszikus járművek legelőkelőbb hétvégéjét idén a „Vissza a jövőbe – az utazás folytatódik” („Back to the Future – the Journey continues”) átfogó mottó égisze alatt keltik életre a szervezők, a BMW Group centenáriumát ünneplő „THE NEXT 100 YEARS” világméretű programsorozat részeként. A Comói-tó partján kiállított járműkülönlegességek és a háromnapos esemény egyedülálló programjai a hagyomány és az innováció rendhagyó kombinációját váltják valóra. A múlt- és jövőidéző autócsodák mellett idén a BMW Group Classic az egyedi koncepcióautóknak és járműtanulmányoknak külön kiállítást szentel, amelyhez fogható innováció-tárlattal egyik másik klasszikusjármű-expón sem találkozhatnak a rajongók. Miközben a kiállított különlegességek napjaink legjobb tervezőmérnökeinek kreativitását és szaktudásukban rejlő szenvedélyüket hirdetik, a tanulmányok és koncepciók a jövő járműtechnológiai elképzeléseit hozzák el a jelenbe. A legmeghatározóbb klasszikus autók tradicionális kiállításának merész ellenpontozásaként a járműtervezők aktuális víziói egyedülálló járműfejlődési perspektívaként is szolgálnak majd, a múlt, a jelen és a jövő közös horizontját állítva a középpontba. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este szépségversenyének díjait eközben idén is a közönség szavazatai alapján ítéli majd oda a szakmai zsűri.

A BMW Group Classic 2016. május 20-22. között egy rendhagyó, „Örök tekintélyű és koncepció autók” („Hommage and Concept Vehicles”) elnevezésű exkluzív kiállítást is életre hív a Villa Erba luxusvilla központi csarnokában, az ikonikus járművek és a jövőbe mutató koncepciók párba állításával újfent a történelem, a jelen és a jövő összefonódását szemléltetve. A kiállításon a BMW, a MINI és a BMW Motorrad klasszikusait a modernkori fejlesztési dizájntervekkel párhuzamba állítva tekinthetik meg a látogatók. Az éles ellentétekkel a bajor gyártó a tradicionális járműépítési alapelvek korszakokon átívelő jelentőségét nyomatékosítja. Az exkluzív kiállítás sorra veszi a BMW Group százéves történelmének két-, illetve négykerekű különlegességeit, miközben azon modellekre is reflektorfény vetül, amelyek a vállalatcsoport fejlődéstörténetében meghatározó iránymutatóként öltöttek testet az elmúlt évszázad során. A 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este jubileumi programsorozattal, rendhagyó kiállításokkal és ikonikus autócsodákkal teszi felejthetetlenné az immáron nyolcvenhét esztendőre visszatekintő esemény idei felvonását, amelyen a BMW Group az előző évek hagyományaihoz híven idén egy vadonatúj koncepcióautóról is lerántja majd a leplet.

A kiállításon párba állított járműklasszikusok és modernkori innovációk között megtalálhatók lesznek többek között:

BMW 328 Touring Coupé – BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006

BMW 328 – BMW 328 Hommage

BMW M1 – BMW M1 Hommage

BMW R 90 S – BMW Concept Ninety

BMW 3.0 CSL – BMW 3.0 CSL Hommage

Mini Cooper S – MINI ACV 30

Legendás történelem, lélegzetelállító jövő

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este magával ragadó varázsa a történelmi járműkülönlegességek és a legmodernebb tanulmányautók szokatlan kombinációjában rejlik, miközben a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda és a Villa Erba luxusvilla előkelő környezetében immáron hagyományosan a kiállított járművek rendhagyó szépségversenye is a figyelem középpontjába kerül. A szakmai zsűri és a rajongó közönség évről évre kiválasztja a korszakokon átívelő ritkaságok és merész tanulmányok legszebbikét, a tekintélyes címért pedig idén nem kevesebb, mint kilenc kategória ötvenkettő klasszikus autója és öt díjazási osztály kereken harminc ikonikus motorkerékpárja száll versenybe. A járműdíjazási kategóriák időrendi sorrendben ölelik fel a járműtervezés és –építés meghatározó történelmi korszakait.

A klasszikus autók kilenc díjazási kategóriája

A háború előtti idők felejthetetlen járműklasszikusai a 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este hétvégéjén két kategóriában gurulnak majd egymás mellé: a „Háború előtti dekadencia – az autóipar fantáziájának fejlődése” („Pre-war decadence – Flights of automotive fantasy”) az 1920-as és ’30-as évek luxusának hanyatlását, míg a „Háború előtti sportautók – gyors és hivalkodó járművek” („Pre-war supercars – The Fast and the Flamboyant”) a korszakra jellemző nagyzolási hóbortot, a csúcsteljesítmény hajszolását és a sebesség iránti megszállott szenvedélyt helyezi a középpontba.

Az 1920-as és 1950-es évek között eltelt közel négy évtizedben a világhírű autógyártók és az egyedi járműépítők sorra örvendeztették meg kivételesen kifinomult ízléssel megáldott ügyfeleiket, az egyedülálló járművek pedig legtöbbször egyéni megrendelésre készültek. A ritka különlegességeknek ezúttal a „Sur mesure et haute couture” – „Műértők ritkaságai” („Sur mesure et haute couture – One-offs for the connoisseur”) kategória állít emléket.

A „Kisautók nagy erővel, avagy a parányi zsebrakéták” („Petite Performance – Pretty Pocket Rockets”) díjazási osztályban a lendületes vonalvezetés és a sportos járműkarakter jegyeit egyszerre viselő legendáké a főszerep. Az 1950-es és ’60-as években kimagasló kereslet mutatkozott a kompakt kétajtós modellekre, nyitott és zárt tetővel egyaránt. A „Merész kivételek – Mindent vivő megoldások” („Daring to be different – Design that pushed the envelope”) csoportja a dizájn és a technológia terén újítást hozó, rendkívül feltűnő és hevesen vitatott modelleknek biztosít teret.

A „Sztárok autói – Filmcsillagok az utakon” („Cars of the stars – From the silver screen to the studio lot“) elnevezésű kategóriába azok a járművek kerülnek, amelyeknek sikertörténete szinte egybeforrt egy-egy világhírű filmalkotással vagy színésszel, így például Steve McQueen-nel vagy Marcello Mastroianni-val. A kategória Hollywood kerekeken guruló sztárjaitól és a színészek imádott autóitól lesz majd hangos.

A „GT feltámadása – A sportautó-tervezés virágzása, 1950 – 1975” („GT Man is back – The golden era of sports car design, 1950 – 1975“) elnevezésű kategória az öreg kontinens legnépszerűbb Gran Turismo modelljeit gyűjti majd csokorba, miközben a „Túlzásoktól vezérelve – az éjszaka legendái” („Driven by excess – from Glam Rock to New Wave“) nevet viselő kategória képviselői a diszkóéjszakák és a reflektorfények aranykorát hozzák el a Comói-tó partjára.

A „Rali legendák – Egy különleges korszak hősei, 1955 – 1985” („Rally cars – Heroes of the special stage, 1955 – 1985“) járműdíjazási osztály három évtizednyi ralitörténelem leglátványosabb versenyautóit gyűjti össze.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este szakmai zsűrije idén még tovább bővítette a tradicionális hétvégén felvonultatott járműkategóriák és a járműdíjazási osztályok körét annak érdekében, hogy a Comói-tó partján megrendezett eseményre a technológia, a szépség és a vezetés szerelmeseinek újabbnál újabb korcsoportjai és rajongói is kilátogassanak.

A legendás motorkerékpárok öt díjazási kategóriája

Az észak-olaszországi Comói-tó partján megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén immáron sorozatban hatodik alkalommal a kétkerekű járműkülönlegességeknek is teret enged, a korszakokon átívelő klasszikus motorkerékpárok pedig az autókhoz hasonlóan szépségversenyen vesznek részt. A május 20-22. között megrendezett legendás hétvége szombatján az esemény kétkerekű sztárjai a Concorso di Motociclette utcai parádé főszereplőiként, konvojban gurulnak végig a Comói-tó partján és a tó melletti Cernobbio város utcáin, mielőtt megérkeznek a Villa Erba luxusvilla és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda előtti parkba. A kétkerekű különlegességeket vasárnap a motorkerékpárok szépségversenyén egy szakértőkből álló nemzetközi zsűri veszi majd szemügyre.

A szépségverseny díjazási kategóriái széles körben felölelik a motorkerékpár-technológia fejlődéstörténetét, a legfontosabb kétkerekű képviselőket és a mérföldkőnek számító újításokat egyaránt a látogatók elé tárva. A lélegzetelállító járművek és történelmi korszakok öt kategóriában gurulnak majd a rajongók elé.

A „Merész kivételek“ („Daring to be different“) és „Háború előtti dekadencia“ („Pre-war Decadence“) elnevezésű kategóriákat a négykerekű járművek díjazási listájáról emelték át a szervezők, és mint ilyen, a két osztályban az 1920-as és 1930-as évek azon kétkerekű járművei gurulnak majd ki a nagyközönség elé, amelyek a merész járműtervezés és a kifinomult mérnöki szaktudás terén extravagáns innovációkkal formálták át a motorkerékpár-építés történelmét.

Az „Off-road“ kategória képviselői mindeközben az Egyesült Államok nyugati partján végigszáguldó terep-motorkerékpározási irányzat korai szakaszának állítanak emléket. A „Privát versenyző“ („Private Racer“) díjazási osztályban a kivételesen rendkívüli kétkerekű alkotások gurulnak majd egymás mellé, miközben a „Temporada Romagnola“ az Olaszországban 1945 és 1971 között, tavaszról tavaszra megrendezett közúti motorversenyek hangulatát idézi fel.

Az öt díjazási kategórián felül a szervezők 2016-ban egy bónusz osztályt is életre hívnak a kétkerekű járművek gyűrűjében, amely ezúttal a BMW R 5 motorkerékpár nyolcvanéves történelmének állít emléket, „80 év története – a BMW R 5, avagy a kétkerekű dinamizmus új arca“ („80 Years ago – BMW R 5 – the new Sporting Image“) néven. A klasszikus motorkerékpárt egy kéthengeres boxermotor hajtotta, 24 lóerő maximális teljesítménnyel. Eme kétkerekű volt a motorkerékpárok történetének első képviselője, amelyet az ívhegesztett csőváz és a kettős alsó tartókeret mellett lábkarral vezérelhető váltóval szereltek fel, miközben a kivételesen sportos motorozás élményéről a lábfejjel működtethető hátsó fék innovációja gondoskodott. A BMW R 5 modell nem csupán a hétköznapokban, de a versenypályákon is világraszóló sikereket aratott.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016-os programsorozata

A 2016. május 20-22. között megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatának leglényegesebb pontjai ezúttal is a hétvége két napjára koncentrálódnak. A jubileumi ünnepség keretében életre hívott különleges tárlatok, így az „Örök tekintélyű és koncepció autók”, illetve a „80 év története – a BMW R 5, avagy a kétkerekű sport új arca“ elnevezésű kiállítás is a Concorso d’Eleganza Villa d’Este mindhárom napján várja a látogatókat. A motorkerékpár-különlegességek utcai parádéja szombaton 14.00 órakor kezdődik, amelyen a szépségverseny öt járműkategóriájának harminc klasszikusa is a látogatók elé gurul. Szombat délután a „Coppa d’Oro Villa d’Este“ közönségdíj lesz az első jelentős trófea, amelyet idén átadnak a szervezők. A négykerekű járműkategóriák ötvenkettő legkülönlegesebb képviselője vasárnap mutatkozik be a nagyközönség előtt, a szépségverseny kilenc autódíjazási osztályának győzteseit pedig vasárnap délután jelentik be a két legnagyobb elismerésnek örvendő közönségdíj, a „Concorso d’Eleganza Dizájndíj“ („Concorso d’Eleganza Design Award“) és a „BMW Fiatalok Díja“ („BMW Young People’s Award“) kíséretében. A háromnapos esemény csúcspontjaként a nemzetközi szakértőkből álló zsűri vasárnap este a „Best of Show“ elismeréssel a Concorso d’Eleganza Villa d’Este abszolút legjobbját is megkoronázza majd.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés