Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group Classic a legendás BMW 328 szextettjét állítja a 2016-os Mille Miglia rajtrácsára

Az ezermérföldnyi utazást felölelő észak-olaszországi emlékverseny négy napján a bajor gyártó a hamisítatlan járműipari klasszikus megszületésének nyolcvanadik évfordulóját ünnepli.

Örökség
·
BMW
·
Heritage
·
Veterános események
·
BMW örökség
·
Brands
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,84 KB)
  
Photos(2x, ~8,98 MB)

Az ezermérföldnyi utazást felölelő észak-olaszországi emlékverseny négy napján a bajor gyártó a hamisítatlan járműipari klasszikus megszületésének nyolcvanadik évfordulóját ünnepli.

Az 1927 és 1957 között időről időre megrendezett Mille Miglia megbízhatósági verseny a világ legkeményebb hosszú távú megmérettetéseként nyitott új fejezetet a járműipar történelemkönyvében. Az ezer mérföldes utazásokat tartogató egykori futamoknak 1988 óta minden évben a legendás járműklasszikusok hagyományőrző versenye állít emléket, az Észak-Olaszország útjain keresztülvezető modernkori ezer mérföld pedig mind a mai napig százezrével toborozza össze az ikonikus járművek legnagyobb rajongóit: 2016-ban közel 450 történelmi sportautó gurul majd végig május 19-22. között a Brescia – Róma – Brescia útvonalon, számtalan világhírű város érintésével. A hosszú távú emlékfutam hagyománytisztelő szabályrendszere szerint a megmérettetésen csak azok a járműtípusok vehetnek részt, amelyek 1927 és 1957 között legalább egyszer rajthoz álltak a versenyen, s ilyen a BMW 328 modell is. A BMW Group Classic idén a hamisítatlan járműipari klasszikus nem kevesebb, mint hat tagjával képviselteti magát a Mille Miglia ezermérföldes utazásán, stílusosan ünnepelve meg ezzel a legendás roadster megszületésének nyolcvanadik évfordulóját.

A múltidéző müncheni szextett ugyanakkor a BMW 328 modell és a Mille Miglia közötti történelmi párhuzamnak is emléket állít: a világpremierjét az 1936-os Eifel Race megmérettetésen ünneplő klasszikus BMW 328 első ízben 1938-ban debütált a Mille Miglia ezer mérföldjén, amelyet a 2.0 liter hengerűrtartalmú járműosztályban azonnal meg is hódított. Noha két évvel később nagyobb és erősebb motorokkal álltak rajthoz, az ellenfeleknek így sem volt esélyük a győzelemre: Fritz Huschke von Hanstein és Walter Bäumer az összetett ranglista abszolút első helyére érkezett be a BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé modellel, mintegy tizenöt perces előnnyel a második helyezett előtt. Sőt mi több, a megmérettetés harmadik, ötödik és hatodik helyén ugyancsak a BMW 328 modell száguldott át a célvonalon, így a csapatok közötti pontverseny arany serlegét is a bajor gyártó nyerte el.

A trófeát elsősorban nem a legendás roadster erőforrásában rejlő kimagasló teljesítmény, sokkal inkább a modell optimalizált súlya, alacsony légellenállása, példaértékű megbízhatósága és tökéletes úttartása érdemelte ki, amelyekkel a BMW 328 örök érvényű győztesként írta be magát a Mille Miglia történelemkönyvébe. 2016-ban a BMW Group Classic az 1937-ben gyártott BMW 328 Berlin-Rome Touring Roadster modellt és az 1939-es BMW 328 Mille Miglia Roadster modellt is az ezermérföldnyi utazás rajtrácsára gurítja. A professzionális autóápolási termékeket forgalmazó Sonax csapata a BMW Group Classic hosszú távú járműipari partnereként ráadásul a müncheni kollekció egy vörös BMW 328 modelljét is elindítja az emlékversenyen.

A 2016-os Mille Miglia hagyományosan az észak-olaszországi Brescia városában rajtol el, május 19-én délután. Az első szakasz Verona és Ravenna városain vezet keresztül, egészen az Adriai-tenger partján fekvő Rimini városáig. A második szakasz során a mezőny előbb San Marinóba, majd Macerata és Ascoli városaiba látogat el, végül pedig megérkezik Rómába, ahol elképesztő fogadtatás várja majd a járműcsodákat és az indulókat. A futam Siena érintésével a harmadik nap déli óráiban már a Toszkána szívében található Poggibonsi városában tart majd, amelyet Pisa és Lucca városai követnek. A szombat délutáni utazás a legendás Futa Pass szoroson és a Raticosa Pass hegyvidéki átjárón is keresztülkalauzolja majd a résztvevőket, a szakasz pedig este Parma városában ér véget. A május 22-i záró szakasz előbb a milánói via Piacenza sugárútra, majd a legendás monzai versenypályára vezeti fel az ikonikus sportautók mezőnyét, az ezer mérföldet felölelő utazás pedig a rajt helyszínén, Brescia városában zárul.

A BMW Group Classic legendás járműveivel a következő csapatok versenyeznek majd a Mille Miglia 2016-os emlékfutamán:

Rajtszám

Csapattagok

Modell

123

Dirk Hattenhauer / Tim Lücke

BMW 328

124

Markus Schramm / Ted Gushue

BMW 328 Berlin-Rome Touring Roadster

126

Sergio Solero / Gianluca Pellegrini

BMW 328

131

Andreas Wendt / Burkhard Riering

BMW 328

139

Bernhard Kuhnt / Vokan Demirkusak

BMW 328

140

Graeme Grieve / Jason Barlow

BMW 328 Mille Miglia Roadster

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés