Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Ünnepelt siker a III. Balatonfüred Concours d’Elegance – melyet idén is a 100 éves BMW támogatott

A harmadszor megrendezett autós szépségverseny soha nem látott autócsodákat hozott el a Tagore sétányra.

Örökség
·
Vállalati
·
Kiállítások, autószalonok
·
Heritage
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,13 KB)
  
Photos(20x, ~30,59 MB)

A harmadszor megrendezett autós szépségverseny soha nem látott autócsodákat hozott el a Tagore sétányra.

Harmadik alkalommal rendezték meg az immár nemzetközivé vált autós szépségversenyt, melyen 56 eredeti, üzemképes klasszikus autót állítottak ki a balatonfüredi Tagore sétányon. Az impozáns környezetben megelevenedett a múlt, így több ezer látogató egyfajta szabadtéri tárlatként tekinthette meg a különböző országokból érkező autó-ritkaságokat.

Az esemény 2016-ban különleges rangra is emelkedett, hiszen az 50-ik jubileumát ünneplő FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét, világszerte 40 rendezvényt, így köztük a III. Balatonfüred Concours d’Elegance-t is, az UNESCO patronált eseménnyé nyilvánította.

Május 13-án, pénteken a járművek Balatonfüredre való érkezése sem volt mindennapi: Győrből, zárt útvonalon indult egy különlegességekből álló autós-konvoj, hogy Veszprém és Csopak érintésével egy BMW i8 plug-in-hibrid sportautó felvezetésével érkezzenek meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel elé. A szervezők, Balatonfüred városa és a BMW Group Magyarország képviselői egy fogadással nyitották meg a pünkösdi autós eseményt.

Idén olyan valódi ritkaságok vonultak fel Balatonfüreden, melyek a világ bármely egyéb rangos szemléjén is lenyűgöznék a közönséget. Itt volt többek között gróf Festetics Ernő 1934-es Maserati 8CM versenyautója, egy art-deco stílusban készült 1931-es Bucciali-Cord L29 vagy az ugyancsak különösen ritka Skoda Monte Carlo is. Az idén 100 éves BMW kiemelt partnerként jelent meg, és a központba állított színpad mellett három valódi különlegességet állított ki müncheni múzeumából, így a harmincas évek lenyűgöző sportautóját a 315/1-es modellt, az 1950-es években bemutatott, de máig ikonikus szépségű 507-est és az 1999-es James Bond: A Világ nem elég című filmben debütált Z8-as roadster-t.

A vasárnapi vörös szőnyeges díjátadó vonzotta leginkább az érdeklődőket, az egyes kategóriák nyertes autói mind begördültek a Tagore promenádján, hogy átvegyék a díjat Valker Viktor főszervezőtől, valamint Baudouin Denis-től, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatójától. A díjazott klasszikus járműveket egy vadonatúj BMW M2-es modell vezette fel, mely szintén a Balatonfüred Concours d’Elegance eseményen volt először látható Magyarországon. A díjazott autók aztán egy tiszteletkört tettek a városban, hogy megmutathassák magukat az őket ünneplő közönségnek.

A III. Balatonfüred Concours d’Elegance fődíját egy 1938-ban gyártott Talbot T23 nyerte, melyből mindössze hét darab van a világon. A 78 éves jármű szinte eredeti, csupán a tetőponyváját kellett kicserélni. A tavalyi fődíjas Hispano-Suiza osztrák tulajdonosa idén sem távozott üres kézzel a szépségversenyről. 1928-as gyártású Rolls-Royce Phantom 17EX one-of járműve gyűjtötte be a Concours d’Elegance legtöbb díját, ugyanakkor az autóval tulajdonosa már részt vett korábban a Pebble beach és a Villa d’Este Concorso d’Eleganza világrendezvényein is. A legszebb nyitott vintage modell díja mellett az autó megkapta a BMW, a FIVA és a hölgyek közönségdíját is.

A centenáriumát ünneplő BMW kiemelt figyelmet kapott, hiszen a bajor márka saját múzeumi darabjain kívül több magyar és külföldi gyűjtő autóit is megmutathatta. Így begördült a csodálatos 328-as sportautó, a BMW 3200 CS Bertone karosszériás kupéja 1965-ből, a hetvenes évek sportlimuzinja az 1502-es, de a nyolcvanas évek különleges roadstere a BMW Z1, valamint az M hagyományokat megteremtő BMW M3-as modellek sem hiányoztak.

A Concours d’Elegance nemcsak a legszebb autókról, hanem a legelegánsabb divatról is szól, így a KATTI ZOOB DIVATHAZ által bemutatott a 100 éves BMW különböző korszakai által inspirált kollekciója tökéletesen illeszkedett a Tagore sétány pompás képéhez.

„Mindaz a pozitív visszajelzés, dicséret és elismerés, amit az idei Concours d’Elegance esemény után kaptunk a közönségtől, a várostól, a résztvevőktől és a partnereinktől, arra enged következtetni, hogy sikerült feljebb lépnünk és a balatonfüredi esemény új rangra emelkedhet“ – mondta el Zoób Kati a rendezvény fővédnöke.

„Nagyon jól döntöttünk, amikor 2015-ben csatlakoztunk ehhez a kitűnő kezdeményezéshez. A hétvége autócsodái, a környezet, az elegancia és nem utolsó sorban az UNESCO patronálása számunkra is azt jelzik, hogy a BMW centenáriumát mi sem ünnepelhetnénk méltóbb környezetben. A Balatonfüred Concours d’Elegance most már egy ismert és elismert rendezvény a régióban, egyfajta előszobája a szintén BMW által támogatott Villa d’Este autós szépségversenynek!“ – mondta el Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az esemény díjátadója során.

További információ: www.balatonfuredconcours.eu.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés