Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Alex Zanardi két arany- és egy ezüstéremmel készülhet Rio de Janeiróba

A BMW olasz márkanagykövete háromból három érmet nyert el a parakerékpárosok Belgiumban megrendezett hétvégi világkupáján, a medálok közül kettő ráadásul a lehető legfényesebben csillog. A 49 esztendős sportfenomén kiváló formában készülhet a 2016-os nyári paralimpiai játékokra.

More Sports
·
BMW Ambassadors
·
Alessandro Zanardi
·
Automotive
·
BMW Motorsport
·
Egyebek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,95 KB)
  
Photos(4x, ~11,9 MB)

A BMW olasz márkanagykövete háromból három érmet nyert el a parakerékpárosok Belgiumban megrendezett hétvégi világkupáján, a medálok közül kettő ráadásul a lehető legfényesebben csillog. A 49 esztendős sportfenomén kiváló formában készülhet a 2016-os nyári paralimpiai játékokra.

Alessandro Zanardi rendkívül sikeres hétvégét teljesített május 20-22. között a belgiumi Oostende városában, hiszen a kézihajtású kerékpárosok legfontosabb szezonnyitó eseményeként számon tartott UCI Parakerékpáros Pálya Világkupa három egymás utáni megmérettetésén két aranyérmet és egy ezüstérmet nyert el: a BMW olasz márkanagykövete a pályaversenyen, a csapatváltóban és az időfutamon is remekelt.

Zanardi a verseny első, pénteki napján a H5 elnevezésű kategóriában állt rajthoz, ahol a 8,3 kilométer hosszú pályán minél jobb idő alatt kellett két kört teljesítenie. Az olasz sportfenomén a holland Jetze Plat mögött másodikként végzett, ezüstérmet érő időeredménnyel. A világkupa második, szombati napján már hét kőkemény kör várt az indulókra, a futam végső szakasza pedig elképesztő hajrát tartogatott: négy sportoló küzdött fej-fej mellett az aranyéremért, a győzelmet pedig végül Zanardi szerezte meg, egy borzasztóan erős sprinttel. A harmadik és egyben utolsó verseny a vasárnapi csapatváltó volt, amelyen az abszolút első helyet az olasz nemzeti válogatott hódította el az Alex Zanardi, Paolo Cecchetto és Francesca Porcellato alkotta trióval.

„Ha egy szóval kellene összefoglalnom a hétvégét, azt mondanám, hogy kiváló volt. Hiszen, őszintén szólva, néha nagyon jó érzés szembesülni azzal a ténnyel, hogy nem egyedül versenyzel. Oostende rendkívül fontos állomás volt a paralimpiai felkészülésemben, hiszen ez volt az egyetlen alkalom Rio de Janeiro előtt, amikor élesben találkozhattam a közvetlen ellenfeleimmel. Jetze Plat pedig bizonyította, hogy felérkezett a csúcsra” – fogalmazott Zanardi. „Tizenhárom másodperccel gyorsabb volt az időfutamon, mint én. Igaz, a szombati versenyt én nyertem meg, de csak mert taktikásabb és egyelőre talán összeszedettebb vagyok nála. Egészen őrült futam volt, egy elképesztő és rendkívül hosszú hajrával. 61,7 km/órás sebességgel értem célba, ami hűen tükrözi a futam intenzív tempóját. Jetze kiváló formája egyfelől motiváló erőként hat rám, mert ő 25 éves, míg én közel 50, és szeptemberig ő sokkalta könnyebben tud fejlődni, mint én. Másfelől viszont úgy érzem, hogy az időfutamon elért második helyezés szinte édesebb, mint a győzelem: nagyon izgalmas a tudat, hogy Jetze személyében egy ennyire erős ellenfélre leltem, aki ráadásul egy nagyszerű srác és kiváló sportoló. Maximálisan eltökélt vagyok, hogy Rióban a legjobb formámat hozzam majd” – nyilatkozta a sikeres versenyhétvége után a BMW olasz márkanagykövete.

Alessandro Zanardi az elkövetkező néhány napot regenerálódással tölti, aztán folytatódik a szeptemberi paralimpia előtti intenzív felkészülés.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés