Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Továbbra is a MINI kisautói a hosszú távú értéktartás nagyjai

A brit kisautó-gyártó páratlanul egyedülálló négykerekűi idén két kategóriagyőzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyezést ünnepelhetnek a Németországban kapható vadonatúj modellek hosszú távú értéktartását vizsgáló felmérés összetett rangsorán.

MINI
·
Háromajtós MINI
·
MINI Countryman
·
MINI Cabrio
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,32 KB)
  
Photos(4x, ~28,35 MB)

A brit kisautó-gyártó páratlanul egyedülálló négykerekűi idén két kategóriagyőzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyezést ünnepelhetnek a Németországban kapható vadonatúj modellek hosszú távú értéktartását vizsgáló felmérés összetett rangsorán.

A németországi újautó-piac képviselőit vizsgáló átfogó értéktartási felmérésen a MINI modelljei 2016-ban ismét kategória-vezető pozíciókat értek el, amelyek újfent a brit kisautó-gyártó egyedülálló négykerekűi által kínált prémium minőséget, kifinomult dizájnt és vezetési élményt tükrözik. A két kategóriagyőzelem, az egy ezüstérem és az egy bronzérem mindeközben a kisautók kiváló értéktartását nyomatékosítja. A háromajtós MINI One a kompakt kategóriában, míg a MINI One D Countryman a mini SUV modellek szegmensében bizonyult a hosszú távon leginkább értékálló autónak. A kabriók között a MINI Cooper Cabrio a második helyre, a MINI One Cabrio pedig a dobogó harmadik fokára gurulhatott fel.

A Focus Online német hírportálon közzétett aktuális lista tizenhat járműkategóriában hirdette ki a németországi újautó-piac legkiemelkedőbb szereplőit, amely rangsor összeállításakor a németországi Saarbrücken városban székelő Bähr & Fess Forecasts piackutató intézet azt vizsgálta meg, hogy az egyes modellek négy év elteltével mennyit veszítenek újkori értékükből. A mélyreható elemzés során a szakemberek az adott modell vételárán és a jármű tulajdonságain túl a márka piaci helyzetét és arculatát, az autó összehasonlító teszteken és ügyfél-elégedettségi felméréseken elért teljesítményét, a konkurens termékek várható minőségbéli fejlődését és az autópiac megjósolható irányait is számításba vették.

Az értékállósági ranglistán elfoglalt kategóriagyőztes pozíció tükrében a háromajtós MINI One (75 kW / 102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,7 – 4,8 liter / 100 km) és a MINI One D Countryman (66 kW / 90 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter / 100 km) egyaránt kimagasló érdeklődésre számíthat a használtautó-piacon. A szakértő piaci elemzők előbbire újkori vételárának 59,5 százalékos, míg utóbbira 57 százalékos értéktartását irányozzák elő négy év elteltével. A kabrió-szegmens második helyezettjeként kihirdetett MINI Cooper Cabrio (100 kW / 136 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,9 – 5,1 liter / 100 km) ugyancsak bámulatos, 56,5 százalékos értéktartással számolhat, miközben a bronzérmes MINI One Cabrio (75 kW / 102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,2 liter / 100 km) a részletes elemzés során szintén 56,5 százalékos eredményt ért el.

A vadonatúj autót kereső ügyfelek végső döntésében rendkívül fontos tényezőként játszik szerepet az egyes modellek előzetes értékállósági elemzése, hiszen az értékcsökkenés jelentős gazdasági szempont, és mint ilyen, a MINI kisautóit választó ügyfeleknek nem csupán lélegzetelállító vezetési élménnyel és páratlanul egyedülálló hajtáslánc-hatékonysággal kedveskedik a gyártó, hanem kategória-vezető értékállósággal is: a brit kisautó-gyártó négykerekűinek immáron évek óta bérelt helye van a hosszú távú értéktartás nagyjai között.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés