Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW i8 a 2016-os Év Motorja díjat is elnyerte

A plug-in hibrid sportautó innovatív hajtáslánca sorozatban második alkalommal diadalmaskodott a korszerű erőforrások és a forradalmi hajtáslánc-technológiák legrangosabb megmérettetésén.

I12
·
Technológia
·
Motorok és váltók
·
BMW i
·
BMW i8 Coupé
·
BMW
·
Termék- és tervezési díjak
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,83 KB)
  
Photos(3x, ~13,06 MB)

A plug-in hibrid sportautó innovatív hajtáslánca sorozatban második alkalommal diadalmaskodott a korszerű erőforrások és a forradalmi hajtáslánc-technológiák legrangosabb megmérettetésén.

Miután 2015-ben a Nemzetközi Év Motorja díj abszolút trófeáját és két kategóriagyőzelmét is bezsebelte, a BMW i8 plug-in hibrid sportautó forradalmian innovatív hajtáslánca 2016-ban a világ első számú motortechnológiai megmérettetésének 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában ismét győzelmet aratott. A BMW Group e téren elért sikertörténete újabb bizonyítékként szolgál a vállalatcsoport által kifejlesztett EfficientDynamics stratégiában rejlő átfogó potenciálra, amelynek módszeres kiaknázásával a bajor gyártó 2007 óta egyre magasabb színvonalon kínálja ügyfeleinek a vezetés élményét, miközben évről évre tovább csökkenti négykerekű modelljei üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeit.

Az Év Motorja díj nívós elismeréseit 1999 óta minden évben odaítélik a járműipar legkiemelkedőbb képviselőinek, a tizennyolc megmérettetésen pedig a BMW Group összesen eddig nem kevesebb, mint 67 abszolút és kategóriánkénti aranyérmet nyert el. A díjakat évről évre egy szakértőkből álló nemzetközi zsűri ítéli oda a számos kategóriában versenyző modelleknek, az ítészek között idén 31 ország 63 autós szakújságírója foglalt helyet. A fényes kitüntetéseket Stuttgartban, a 2016. május 31. és június 2. között megrendezett Engine Expo központi eseményeként június 1-jén, szerdán adták át a nyerteseknek.

A BMW i8 forradalmian innovatív hajtáslánc-technológiája a sportautók teljesítményét és a kisautók fogyasztási értékét egyesíti. A BMW i8 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményű, háromhengeres belsőégésű erőforrása a hátsó kerekeket, míg a 96 kW / 131 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor – amely egy háztartási konnektorról is könnyedén feltölthető lítium-ion akkumulátortól kapja az energiát – a modell első tengelyét hajtja. A BMW Group által kifejlesztett és házon belül gyártott plug-in hibrid hajtáslánc-rendszer az EU-ciklus tesztkörének mérései szerint egyetlen feltöltéssel 37 kilométert (23 mérföldet) tud megtenni tisztán elektromos meghajtással és ilyenkor 120 km/órás végsebességre képes. A forradalmi hajtáslánc-innovációt „aszfaltra ragasztó” intelligens összkerékhajtás egészíti ki, amelyet mindenekelőtt erőteljes gyorsulási élmény, a legtempósabb kanyarvételek érdekében pedig lendületes menetdinamikára orientált kerekenkénti teljesítmény-elosztás jellemez.

A két erőforrásban rejlő intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően a BMW i8 a bajor gyártó modelljeire jellemző vezetési élményt páratlanul alacsony emisszióval egyesíti: a plug-in hibrid sportautó mindössze 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása az EU-ciklus típus-specifikus tesztkörének mérései szerint csupán 2,1 liter. Mindez 100 kilométeren 11,9 kWh-s energiafogyasztással és kilométerenkénti 49 grammos károsanyag-kibocsátással párosul.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés