Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW Motorrad Concept Lac Rose a Wheels & Waves fesztiválon

Különleges egyedi motorok, valódi egyéniségek, az Atlanti-óceán partja, művészet és zene – ez a Wheels & Waves. A Biarritz közelében megrendezett francia fesztivál mindössze öt év alatt a motoros kultúra fogalmává vált. A motorkerékpárok iránti mélyen gyökerező lelkesedés – amely mind a szervezőkre, mind a látogatókra jellemző – a Wheels & Waves fesztivált rendkívül rövid idő alatt legendássá tette.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Motoros tréning, utazás, események
·
Design
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~45,01 KB)
  
Photos(12x, ~69,68 MB)

Különleges egyedi motorok, valódi egyéniségek, az Atlanti-óceán partja, művészet és zene – ez a Wheels & Waves. A Biarritz közelében megrendezett francia fesztivál mindössze öt év alatt a motoros kultúra fogalmává vált. A látogatók itt a fennálló konvenciók korlátain túlmutató, mással össze nem hasonlítható szabadságérzést ünneplik. A nem túlbonyolított együttlétet kreativitás, egyéniség és egymás kölcsönös tisztelete jellemzi. A motorkerékpárok iránti mélyen gyökerező lelkesedés – amely mind a szervezőkre, mind a látogatókra jellemző – a Wheels & Waves fesztivált rendkívül rövid idő alatt legendássá tette.

 

A Párizs–Dakar rali korábbi hősei és az ő győztes BMW-motorkerékpárjaik ihlették a BMW Motorrad itt bemutatásra kerülő újdonságát, amely a BMW R nineT egy teljesen új interpretációja – a BMW Motorrad Concept Lac Rose tanulmány minden apró részletét a Wheels & Waves életérzése járja át.

 

„Piaci bevezetése óta a BMW R nineT az egyedi átalakítások kedvelt alapja, ez a Wheels & Waves fesztiválon is jól tetten érhető. Ez rettentő büszkeséggel tölt el bennünket, ám egyúttal arra is ösztönöz, hogy erre a fesztiválra mi is valami olyannal készüljünk, amelyet még nem látott tőlünk a világ” – számolt be Edgar Heinrich, a BMW Motorrad formatervezési igazgatója a tanulmánymotor hátteréről. „A BMW Motorrad Concept Lac Rose tanulmány nem más, mint az 1985-ös Párizs–Dakar győztes motor a mi tudatosan laza és egyedülálló értelmezésünkben – a Wheels & Waves és látogatóinak különleges szellemiségében. Ez a koncepció a BMW R nineT motorkerékpárt egy izgalmas, új kontextusban mutatja be, és rámutat, hogy a képzelőerő, a márkánk történelme iránti lelkesedés és néhány módosítás mi mindent tesz lehetővé.”

 

Lac Rose – a Párizs–Dakar utolsó szakasza

Lac Rose a francia neve a rózsaszínű Retba sóstónak, amely Dakartól 35 kilométerre északkeletre fekszik, alig egy kilométernyire az Atlanti-óceán partjától. A fárasztó sivatagi szakaszok után itt ért véget a legendás Párizs–Dakar, közvetlenül a tó partján álló dobogón a lelkes rajongók körében. A BMW gyári motorkerékpárjai, amelyeket a HPN cég készített fel a versenyre, a nyolcvanas évek elejétől az évtized közepéig egymás után három évben is elsőként érték el ezt a célt. Legutóbb 1985-ben 101-es rajtszámmal Gaston Rahier haladt át győztesként a kockás zászló előtt.

 

A BMW G/S és a BMW R nineT találkozása

A BMW Motorrad Concept Lac Rose az akkori győztes motorok jellegzetességeit egy modern, utcai hangolású motorkerékpárra építve mutatja be – tudatosan a kiváló terepes képességek igénye vagy ígérete nélkül. „Ez a motor alapvetően egy rendkívül menő és laza roadster, amelyet néhány jellegzetes terepes jellemzővel egészítettünk ki, így a motorosa a burkolt utakról letérve egy földutat is nyugodtan követhet az ismeretlenbe” – folytatta Edgar Heinrich. „Az egyedi átalakítás, a lezserség és a szokatlanság kombinációja teszik ezt a motort ilyen különlegessé.”

 

A jellegzetes ralifelszerelésekkel ellátott szélvédő, a karakteres fényszórómaszk, a magas sárvédők, a nagy térfogatú üzemanyagtartály és a rövid raliülés egyértelmű utalások a példaképre. Ezek együtt alkotják az egykori BMW G/S motorkerékpárok jellegzetes, vízszintes Flyline dizájnvonalát és ezzel egyúttal meghatározzák a BMW Motorrad Concept Lac Rose alapvető arányait. A nagyobb rugóutak, valamint a küllős keréktárcsák a bütykös abroncsokkal ugyanúgy kötelező elemek, mint a fehér-piros színkombináció vagy a 101-es rajtszám.

 

A kiegyensúlyozott arányok középpontjában nyugszik a BMW márkára jellemző kéthengeres boxermotor kardánhajtással, amelyet szintén az elődre utalva egy kontrasztárnyalatú csővázba foglaltak. A fényszórók előtti védőrács és az olajhűtő, valamint a markáns lukakkal rendelkező alsó védőlemez mind olyan elemek, amelyek felidézik az egykori kompromisszummentes, funkcionális karaktert, és ezt kreatív módon ültetik át a mai időbe. A márka High Performance kínálatának alkatrészei, valamint az exkluzív módon kialakított részletek, mint például a szelepfedél, mutatnak rá a kidolgozási és összeszerelési minőség terén a BMW márka által ígért és teljesített színvonalra. Mindezek együttesen alkotják a BMW Motorrad Concept Lac Rose igényes összképét. A motorosruhából és bukósisakból – ez utóbbi a BMW Enduro sisakra épül – álló exkluzív tervezésű BMW motoros ruházat stílusosan kiegészíti a BMW Motorrad Concept Lac Rose tanulmányt.

 

Wheels & Waves fesztivál

A Wheels & Waves fesztivált 2016. június 8–12. között rendezik a franciaországi Biarritzban, az Atlanti-óceán partján. A 2012-ben a helyi Southsiders motoros klub által életre hívott rendezvény rendkívül rövid időn belül az egyedi építésű motorok egyik legrangosabb találkozójává vált.

 

Csupán a tavalyi évben körülbelül tízezren zarándokoltak el a biarritzi strandon található Cite l’Ocean et du Surf múzeumba, amely a rendezvény központját jelenti. A szörfversenytől a művészeti kiállításokig, a sprintversenyektől a spanyol határon túlra vezető túrákig a Wheels & Waves rendkívül izgalmas programokat kínál.

 

A BMW Motorrad a rendezvény főszponzora és körülbelül száz négyzetméteres standján a BMW Motorrad Concept Lac Rose tanulmány mellet számos további egyedi motorkerékpárt és átépített R nineT modellt is kiállít.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés