Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Különleges BMW i8 modellt látott vendégül a BMW Group vezető tervezője

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

I12
·
Brands
·
BMW i
·
BMW i8
·
Vállalati
·
BMW Group Design
·
BMW Design
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~147,12 KB)
  
Photos(10x, ~33,21 MB)

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

„Miként a BMW, úgy a Garage Italia Customs dizájnműhely is a technológiai fejlődésben rejlő értékek megtestesítője, miközben mindkét gyártót az újabbnál újabb innovációk lehetősége hajtja előre” – fogalmazott Lapo Elkann.

A BMW Olaszország és a Garage Italia Customs dizájnműhely a BMW olaszországi történelmének 50. évfordulójára készítette el a BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást, amely Giacomo Balla olasz festőművész jövőt ábrázoló alkotásának hamisítatlanul egyedülálló árnyalatait öltötte magára.

A futurista művész „Lampada ad Arco” címet viselő munkája egy elektromos hálózatra kötött utcai lámpát ábrázol a holdfényben. A festmény forradalmi színjátéka az elektromosság egy évszázaddal ezelőtti térhódításának állít emléket, és mint ilyen, szorosan kapcsolódik a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató járműtechnológiájának úttörő szerepköréhez. A BMW i8 Futurism Edition utasterét fényre irizáló kárpit borítja, amelyet a Solaro álmodott meg az egyedüli kiadáshoz, öltönyökhöz használt, rendkívül elegáns szövet felhasználásával. Giacomo Balla festőművész eredeti alkotása a New York-i Modern Művészetek Múzeumában látható.

Maximális hatékonyság szerint megtervezett, jövőbe mutató koncepcióival és járműtechnológiai megoldásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A BMW i a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i8 a világ elsőszámú hibrid sportautója, amely a jövő mobilitásának forradalmi megoldásait hozza el a jelenbe.

„Már a BMW i8 Futurism Edition megalkotásának első pillanatában teljes volt az összhang köztünk és a BMW Olaszország között. A BMW i8 Futurism Edition a négykerekű stílus szimbóluma, amely megadta a Garage Italia Customs mestereinek a lehetőséget arra, hogy egy jövőbe mutató jármű képében váltsák valóra ünnepli elképzelésüket. Az egyedüli modell mindeközben az olasz művészet és a futurista irányzat kiemelkedő alakja, Giacomo Balla festőművész előtt is tiszteleg” – tette hozzá Lapo Elkann.

A BMW i divízióról

BMW i részlegével a BMW Group minden részletre kiterjedő alapossággal közelíti meg a jövő járműtechnológiáinak kérdéskörét: maximális hatékonyság szerint megtervezett koncepcióival és interaktív járműkapcsolatokat kínáló mobilitási szolgáltatásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A részleg a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i almárka égisze alatt egyesül továbbá a BMW plug-in hibrid négykerekűit gyártó BMW iPerformance részleg és számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás, így a DriveNow és a ReachNow autómegosztó szolgáltatások, a ChargeNow nemzetközi járműtöltési hálózat, a parkolóhely-keresést, -foglalást és –fizetési opciót is kínáló ParkNow parkolási segédlet, a nagyvárosok mobilitását forradalmasító megoldások felkarolására létrehozott BMW i Ventures társaság, vagy éppen a kormányzati és közösségi szaktanácsadásra megalapított BMW i Urban Mobility szakértői központ.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés