Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Különleges BMW i8 modellt látott vendégül a BMW Group vezető tervezője

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

I12
·
Brands
·
BMW i
·
BMW i8
·
Vállalati
·
BMW Group Design
·
BMW Design
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~147,12 KB)
  
Photos(10x, ~33,21 MB)

Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító elnöke személyesen mutatta be Adrian van Hooydonk-nak a BMW félévszázados olaszországi történelmét ünneplő BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást.

„Miként a BMW, úgy a Garage Italia Customs dizájnműhely is a technológiai fejlődésben rejlő értékek megtestesítője, miközben mindkét gyártót az újabbnál újabb innovációk lehetősége hajtja előre” – fogalmazott Lapo Elkann.

A BMW Olaszország és a Garage Italia Customs dizájnműhely a BMW olaszországi történelmének 50. évfordulójára készítette el a BMW i8 Futurism Edition egyedüli kiadást, amely Giacomo Balla olasz festőművész jövőt ábrázoló alkotásának hamisítatlanul egyedülálló árnyalatait öltötte magára.

A futurista művész „Lampada ad Arco” címet viselő munkája egy elektromos hálózatra kötött utcai lámpát ábrázol a holdfényben. A festmény forradalmi színjátéka az elektromosság egy évszázaddal ezelőtti térhódításának állít emléket, és mint ilyen, szorosan kapcsolódik a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató járműtechnológiájának úttörő szerepköréhez. A BMW i8 Futurism Edition utasterét fényre irizáló kárpit borítja, amelyet a Solaro álmodott meg az egyedüli kiadáshoz, öltönyökhöz használt, rendkívül elegáns szövet felhasználásával. Giacomo Balla festőművész eredeti alkotása a New York-i Modern Művészetek Múzeumában látható.

Maximális hatékonyság szerint megtervezett, jövőbe mutató koncepcióival és járműtechnológiai megoldásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A BMW i a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i8 a világ elsőszámú hibrid sportautója, amely a jövő mobilitásának forradalmi megoldásait hozza el a jelenbe.

„Már a BMW i8 Futurism Edition megalkotásának első pillanatában teljes volt az összhang köztünk és a BMW Olaszország között. A BMW i8 Futurism Edition a négykerekű stílus szimbóluma, amely megadta a Garage Italia Customs mestereinek a lehetőséget arra, hogy egy jövőbe mutató jármű képében váltsák valóra ünnepli elképzelésüket. Az egyedüli modell mindeközben az olasz művészet és a futurista irányzat kiemelkedő alakja, Giacomo Balla festőművész előtt is tiszteleg” – tette hozzá Lapo Elkann.

A BMW i divízióról

BMW i részlegével a BMW Group minden részletre kiterjedő alapossággal közelíti meg a jövő járműtechnológiáinak kérdéskörét: maximális hatékonyság szerint megtervezett koncepcióival és interaktív járműkapcsolatokat kínáló mobilitási szolgáltatásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A részleg a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i almárka égisze alatt egyesül továbbá a BMW plug-in hibrid négykerekűit gyártó BMW iPerformance részleg és számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás, így a DriveNow és a ReachNow autómegosztó szolgáltatások, a ChargeNow nemzetközi járműtöltési hálózat, a parkolóhely-keresést, -foglalást és –fizetési opciót is kínáló ParkNow parkolási segédlet, a nagyvárosok mobilitását forradalmasító megoldások felkarolására létrehozott BMW i Ventures társaság, vagy éppen a kormányzati és közösségi szaktanácsadásra megalapított BMW i Urban Mobility szakértői központ.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés