Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI FLUID FASHION ruhakompozíció exkluzív darabjai vizuális játékra invitálják az elmét

A brit kisautó-gyártó a 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatja be korlátozott kiadásban készülő legújabb divatkollekcióját, amelynek öt unisex pulóverét elismert trendteremtő és divattervező vállalkozások álmodtak vászonra.

Lifestyle
·
Lifestyle termékek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,22 KB)
  
Photos(31x, ~166,44 MB)

A brit kisautó-gyártó a 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatja be korlátozott kiadásban készülő legújabb divatkollekcióját, amelynek öt unisex pulóverét elismert trendteremtő és divattervező vállalkozások álmodtak vászonra.

A Firenzében 2016. június 14-17. között megrendezett 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon – amelyet a divattársadalom a világ egyik legmeghatározóbb férfidivat- és kortársdivat-fesztiváljaként tart számon – a MINI egy exkluzív, korlátozott kiadásban készülő pulóverkollekcióról rántja le a leplet. A MINI FLUID FASHION névre keresztelt ruhakompozíció öt darabját öt ország innovatív gondolkodású, fiatal trendteremtő és divattervező vállalkozásai álmodták meg, teljesen eltérő megközelítések szerint. „Ikonikus dizájnjával és egyedülálló életstílusával a MINI megalapítása első napjától kezdve trendteremtő márkaként van jelen. Egy MINI vezetése mindig is a stílus és az egyéniség mintaértékű kinyilatkoztatása volt, és éppen ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a brit kisautó-gyártó és a divatvilág közötti szoros kapcsolat egészen az 1960-as évekig nyúl vissza” – fogalmazott Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és üzleti innovációs vezetője. A 2015-ben bemutatott hatrészes „MINI Gentleman Kollekció” után a MINI idén egy pulóverekből álló exkluzív ruhakompozícióról rántja le a leplet: a MINI FLUID FASHION divatkollekció minden egyes darabja csupán kétszáz példányban készül el és kizárólag a Luisa Via Roma online áruházban vásárolható meg június közepétől.

MINI FLUID FASHION: merész pulóverek nőknek és férfiaknak egyaránt

Ruházati termékeit és exkluzív kiegészítőit a MINI mindig is trendteremtő divattervezőkkel együttműködve álmodta meg, akik minden egyes kollekcióval tovább szélesítették a brit kisautó-gyártó látóterét, és mint ilyen, a MINI FLUID FASHION ruhakollekció darabjai is öt ország fiatal divattervező vállalkozásaival karöltve születtek meg. A MINI az elismert művészek segítségével a márkára jellemző optimista, nyitott szellemiséget stílusos pulóverek képére formálta, így az öt különböző alkotás mindegyike a brit kisautó-gyártó által képviselt életstílust hangsúlyozza. A pulóver mindeközben az a ruhadarab, amelyet nők és férfiak egyaránt felvehetnek, és amely az egyik „legdemokratikusabb” ruhadarabként a divat világának szinte minden területén jelen van. A pulóverek messze túlmutatnak az egyes divatkategóriákon, hamisítatlan divatklasszikusként pedig a hétköznapok utcáin és a legnevesebb divatmárkák kifutóin egyaránt hordhatók. A kiválasztott divattervezők segítségével a brit kisautó-gyártó a MINI FLUID FASHION ruhakollekció megálmodásakor ismét saját, konvencióktól elrugaszkodó útját járta be. A vadonatúj kompozíció darabjai az izgalmas szabásformákat kihívást tartogató mintákkal egyesítik, nem egyszer vizuális játékra invitálva az elmét. A kollekció egy-egy pulóverét a németországi HIEN LE, a nagy-britanniai Agi & Sam, a franciaországi Études Studio, a kínai SANKUANZ és az olaszországi Sunnei trendteremtő és divattervező vállalkozások készítették.

HIEN LE

A Berlinben alkotó HIEN LE pulóvere a vékony vonalak és a részletesen átgondolt motívumok kettősét helyezi előtérbe. A letisztultság, az egyedi stílus és a kimagasló minőség egy élvonalbeli divattermékben egyesül, amely időtálló klasszikusként ölt testet. A MINI FLUID FASHION kollekcióhoz készített pulóverben az elismert divattervező az Instagram „szívmotívumát” használta fel, amellyel az alkotó a digitális korszak vívmányai előtt is fejet hajt. A pulóveren mindeközben HIEN LE legutóbbi, „negative form” elnevezésű kollekciójának vezérmotívuma is megtalálható. „A MINI FLUID FASHION kollekció számomra a határtalanságról, a bátorságról, és mindenekelőtt a szeretetről szól. Vannak dolgok, amelyek világéletemben sokat jelentettek nekem, és most fontosabbak, mint valaha” – mondta a tervező.

Études Studio

Divattervezőként megálmodott munkái mellett a párizsi vállalkozás számos divatprojektben és trendkiadásban közreműködik. Stílusokon és irányzatokon átívelő alkotásait a merész kinyilatkozások és a partnerségekben rejlő lehetőségek jellemzik, a MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóver pedig egy jövőbe tekintő víziót tükröz, a tervező lényegre törő stílusában. „A kék háttérből kitűnő, szintén kék színű „OUT OF THE BLUE” felirat a váratlan és spontán helyzetekre utal, miközben azon képességünket erősíti, hogy mindennek meglássuk a pozitív oldalát. Az „OUT OF THE BLUE” azokat a szépségeket képviseli, amelyeket az egyes pillanatokban és helyzetekben a lehető legkevésbé várnánk. A felirat mindeközben az Études Studio márkaarculatát és kreatív hozzáállását is hirdeti” – fogalmazott a tervező.

Agi & Sam

A londoni Agi & Sam divattervező vállalkozás a „soha ne vedd túl komolyan a divatot” mottó szerint tervezi meg alkotásait. A két divattervező munkáit olykor humoros motívumok, olykor azonban mélyreható kutatásokat éltető, komoly témák és látásmódok jellemzik. A MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóverrel a páros hű maradt a védjegyeként is szolgáló élénk kontrasztokhoz és vibráló színekhez, amelyek a szemkápráztató árnyalatokat minimális vonalakkal egyesítik. Eme kettősség ezúttal mérnöki pontosságú mintázatban ölt testet, amely egyúttal egy Gunta Stölzl iparművész előtti főhajtás is az alkotópáros részéről. A német művész a Bauhaus stílusirányzat első női képviselőjeként vonult be az iparművészet történelmébe.

SANKUANZ

A kínai SANKUANZ trendteremtő vállalkozás alkotói védjegye a merész és kirívó színek alkalmazása, amelyek konvencióktól elrugaszkodott minták képében állítják szembe egymással az ellentéteket, kimagasló és időtlen klasszikusokat hozva létre. Unisex alkotásai a hagyományos elemeket nem egyszer modern részletekkel egyesítik. Nincs ez másként a MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóver esetében sem, amely az 1980-as évek klasszikus, színekben gazdag kínai képregény-motívumát a kortárs SANKUANZ logóval és a klasszikus Mini szimbólumával egyesíti, minden korábbinál barátságosabb és színesebb megközelítésben tálalva a nagyvárosi élet sajátosságait.

Sunnei

A MINI a 2016. január 12-15. között megrendezett 89. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatta be első ízben a támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű válogatását, amelynek az olaszországi Sunnei trendteremtő vállalkozás az egyik első felfedezettje. „Imádunk vonalakkal dolgozni, és ennek köszönhető, hogy az „EVERY DAY I WEAR SUNNEI” mottót is csíkos mintázatban terveztük meg a kollekcióhoz. A minta azt sugallja, hogy merjük felvállalni a stílusunkat és ne törődjünk a trendekkel. Imádjuk, hogy messziről nézve ez a grafika egy Vichy mintára hasonlít, amelynek csak közelebbről nézve jön ki az igazi jelentése. Ez maga az üzenet: itt az idő, hogy elmerüljünk a részletekben, megálljunk egy pillanatra, és felfedezzük a kollekció minden egyes darabjának jelentését” – vallják a Sunnei név alatt alkotó divattervezők.

A MINI és a Pitti Immagine közötti együttműködés

A Pitti Immagine egy Olaszországban évente megrendezett elsőrangú divatvásár, amelynek keretein belül 1972 óta évente két alkalommal a Pitti Uomo elnevezésű férfidivat-fesztivált is életre hívják, hagyományosan Firenzében. A fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet a fiatal, feltörekvő és a hagyományokkal esetenként szembemenő divatmárkákra. A MINI és a Pitti Immagine közötti együttműködés 2015. januárjában vette kezdetét és azóta számos projektre kiterjedt már. A 2015. január 13-16. között megrendezett 87. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon például a MINI és a Pitti Immagine Alberto Premi cipőkészítőt választotta meg a legtehetségesebb fiatal tervezőnek, aki ezután speciális MINI kollekciójának innovatív lábbelijeit a Salone del Mobile kiállításon is bemutathatta 2015. áprilisában. A MINI 2015. júniusában, a 88. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon bemutatta, hogy márkafilozófiája az autóiparon kívülálló világra is kiterjeszthető: hat fiatal olasz tehetséggel együttműködve életre hívta a vadonatúj MINI Clubman ihlette első „MINI Gentleman Kollekciót”, amelynek hat nívós divat- és életmód-kiegészítője az olasz szaktudást kreatív és innovatív részletekkel ötvözi. A MINI és a Pitti Immagine 2016. január 12-15. között, a 89. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon ismét összefogott, hogy közös támogatásukról biztosítsák a divatvilág legígéretesebb fiatal tehetségeit: a MINI első ízben mutatta be a támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű válogatását. A rendhagyó kollekcióban azon művészek munkái kaptak helyet, akik a férfidivat területén jövőbe mutató újdonságokkal és modern ötletekkel rukkoltak elő, személyiségüket merész innovációk egyedülálló alkalmazásával állítva a középpontba.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés