Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI FLUID FASHION ruhakompozíció exkluzív darabjai vizuális játékra invitálják az elmét

A brit kisautó-gyártó a 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatja be korlátozott kiadásban készülő legújabb divatkollekcióját, amelynek öt unisex pulóverét elismert trendteremtő és divattervező vállalkozások álmodtak vászonra.

Lifestyle
·
Lifestyle termékek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,22 KB)
  
Photos(31x, ~166,44 MB)

A brit kisautó-gyártó a 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatja be korlátozott kiadásban készülő legújabb divatkollekcióját, amelynek öt unisex pulóverét elismert trendteremtő és divattervező vállalkozások álmodtak vászonra.

A Firenzében 2016. június 14-17. között megrendezett 90. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon – amelyet a divattársadalom a világ egyik legmeghatározóbb férfidivat- és kortársdivat-fesztiváljaként tart számon – a MINI egy exkluzív, korlátozott kiadásban készülő pulóverkollekcióról rántja le a leplet. A MINI FLUID FASHION névre keresztelt ruhakompozíció öt darabját öt ország innovatív gondolkodású, fiatal trendteremtő és divattervező vállalkozásai álmodták meg, teljesen eltérő megközelítések szerint. „Ikonikus dizájnjával és egyedülálló életstílusával a MINI megalapítása első napjától kezdve trendteremtő márkaként van jelen. Egy MINI vezetése mindig is a stílus és az egyéniség mintaértékű kinyilatkoztatása volt, és éppen ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a brit kisautó-gyártó és a divatvilág közötti szoros kapcsolat egészen az 1960-as évekig nyúl vissza” – fogalmazott Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és üzleti innovációs vezetője. A 2015-ben bemutatott hatrészes „MINI Gentleman Kollekció” után a MINI idén egy pulóverekből álló exkluzív ruhakompozícióról rántja le a leplet: a MINI FLUID FASHION divatkollekció minden egyes darabja csupán kétszáz példányban készül el és kizárólag a Luisa Via Roma online áruházban vásárolható meg június közepétől.

MINI FLUID FASHION: merész pulóverek nőknek és férfiaknak egyaránt

Ruházati termékeit és exkluzív kiegészítőit a MINI mindig is trendteremtő divattervezőkkel együttműködve álmodta meg, akik minden egyes kollekcióval tovább szélesítették a brit kisautó-gyártó látóterét, és mint ilyen, a MINI FLUID FASHION ruhakollekció darabjai is öt ország fiatal divattervező vállalkozásaival karöltve születtek meg. A MINI az elismert művészek segítségével a márkára jellemző optimista, nyitott szellemiséget stílusos pulóverek képére formálta, így az öt különböző alkotás mindegyike a brit kisautó-gyártó által képviselt életstílust hangsúlyozza. A pulóver mindeközben az a ruhadarab, amelyet nők és férfiak egyaránt felvehetnek, és amely az egyik „legdemokratikusabb” ruhadarabként a divat világának szinte minden területén jelen van. A pulóverek messze túlmutatnak az egyes divatkategóriákon, hamisítatlan divatklasszikusként pedig a hétköznapok utcáin és a legnevesebb divatmárkák kifutóin egyaránt hordhatók. A kiválasztott divattervezők segítségével a brit kisautó-gyártó a MINI FLUID FASHION ruhakollekció megálmodásakor ismét saját, konvencióktól elrugaszkodó útját járta be. A vadonatúj kompozíció darabjai az izgalmas szabásformákat kihívást tartogató mintákkal egyesítik, nem egyszer vizuális játékra invitálva az elmét. A kollekció egy-egy pulóverét a németországi HIEN LE, a nagy-britanniai Agi & Sam, a franciaországi Études Studio, a kínai SANKUANZ és az olaszországi Sunnei trendteremtő és divattervező vállalkozások készítették.

HIEN LE

A Berlinben alkotó HIEN LE pulóvere a vékony vonalak és a részletesen átgondolt motívumok kettősét helyezi előtérbe. A letisztultság, az egyedi stílus és a kimagasló minőség egy élvonalbeli divattermékben egyesül, amely időtálló klasszikusként ölt testet. A MINI FLUID FASHION kollekcióhoz készített pulóverben az elismert divattervező az Instagram „szívmotívumát” használta fel, amellyel az alkotó a digitális korszak vívmányai előtt is fejet hajt. A pulóveren mindeközben HIEN LE legutóbbi, „negative form” elnevezésű kollekciójának vezérmotívuma is megtalálható. „A MINI FLUID FASHION kollekció számomra a határtalanságról, a bátorságról, és mindenekelőtt a szeretetről szól. Vannak dolgok, amelyek világéletemben sokat jelentettek nekem, és most fontosabbak, mint valaha” – mondta a tervező.

Études Studio

Divattervezőként megálmodott munkái mellett a párizsi vállalkozás számos divatprojektben és trendkiadásban közreműködik. Stílusokon és irányzatokon átívelő alkotásait a merész kinyilatkozások és a partnerségekben rejlő lehetőségek jellemzik, a MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóver pedig egy jövőbe tekintő víziót tükröz, a tervező lényegre törő stílusában. „A kék háttérből kitűnő, szintén kék színű „OUT OF THE BLUE” felirat a váratlan és spontán helyzetekre utal, miközben azon képességünket erősíti, hogy mindennek meglássuk a pozitív oldalát. Az „OUT OF THE BLUE” azokat a szépségeket képviseli, amelyeket az egyes pillanatokban és helyzetekben a lehető legkevésbé várnánk. A felirat mindeközben az Études Studio márkaarculatát és kreatív hozzáállását is hirdeti” – fogalmazott a tervező.

Agi & Sam

A londoni Agi & Sam divattervező vállalkozás a „soha ne vedd túl komolyan a divatot” mottó szerint tervezi meg alkotásait. A két divattervező munkáit olykor humoros motívumok, olykor azonban mélyreható kutatásokat éltető, komoly témák és látásmódok jellemzik. A MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóverrel a páros hű maradt a védjegyeként is szolgáló élénk kontrasztokhoz és vibráló színekhez, amelyek a szemkápráztató árnyalatokat minimális vonalakkal egyesítik. Eme kettősség ezúttal mérnöki pontosságú mintázatban ölt testet, amely egyúttal egy Gunta Stölzl iparművész előtti főhajtás is az alkotópáros részéről. A német művész a Bauhaus stílusirányzat első női képviselőjeként vonult be az iparművészet történelmébe.

SANKUANZ

A kínai SANKUANZ trendteremtő vállalkozás alkotói védjegye a merész és kirívó színek alkalmazása, amelyek konvencióktól elrugaszkodott minták képében állítják szembe egymással az ellentéteket, kimagasló és időtlen klasszikusokat hozva létre. Unisex alkotásai a hagyományos elemeket nem egyszer modern részletekkel egyesítik. Nincs ez másként a MINI FLUID FASHION kollekcióba készített pulóver esetében sem, amely az 1980-as évek klasszikus, színekben gazdag kínai képregény-motívumát a kortárs SANKUANZ logóval és a klasszikus Mini szimbólumával egyesíti, minden korábbinál barátságosabb és színesebb megközelítésben tálalva a nagyvárosi élet sajátosságait.

Sunnei

A MINI a 2016. január 12-15. között megrendezett 89. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon mutatta be első ízben a támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű válogatását, amelynek az olaszországi Sunnei trendteremtő vállalkozás az egyik első felfedezettje. „Imádunk vonalakkal dolgozni, és ennek köszönhető, hogy az „EVERY DAY I WEAR SUNNEI” mottót is csíkos mintázatban terveztük meg a kollekcióhoz. A minta azt sugallja, hogy merjük felvállalni a stílusunkat és ne törődjünk a trendekkel. Imádjuk, hogy messziről nézve ez a grafika egy Vichy mintára hasonlít, amelynek csak közelebbről nézve jön ki az igazi jelentése. Ez maga az üzenet: itt az idő, hogy elmerüljünk a részletekben, megálljunk egy pillanatra, és felfedezzük a kollekció minden egyes darabjának jelentését” – vallják a Sunnei név alatt alkotó divattervezők.

A MINI és a Pitti Immagine közötti együttműködés

A Pitti Immagine egy Olaszországban évente megrendezett elsőrangú divatvásár, amelynek keretein belül 1972 óta évente két alkalommal a Pitti Uomo elnevezésű férfidivat-fesztivált is életre hívják, hagyományosan Firenzében. A fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet a fiatal, feltörekvő és a hagyományokkal esetenként szembemenő divatmárkákra. A MINI és a Pitti Immagine közötti együttműködés 2015. januárjában vette kezdetét és azóta számos projektre kiterjedt már. A 2015. január 13-16. között megrendezett 87. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon például a MINI és a Pitti Immagine Alberto Premi cipőkészítőt választotta meg a legtehetségesebb fiatal tervezőnek, aki ezután speciális MINI kollekciójának innovatív lábbelijeit a Salone del Mobile kiállításon is bemutathatta 2015. áprilisában. A MINI 2015. júniusában, a 88. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon bemutatta, hogy márkafilozófiája az autóiparon kívülálló világra is kiterjeszthető: hat fiatal olasz tehetséggel együttműködve életre hívta a vadonatúj MINI Clubman ihlette első „MINI Gentleman Kollekciót”, amelynek hat nívós divat- és életmód-kiegészítője az olasz szaktudást kreatív és innovatív részletekkel ötvözi. A MINI és a Pitti Immagine 2016. január 12-15. között, a 89. Pitti Uomo férfidivat-fesztiválon ismét összefogott, hogy közös támogatásukról biztosítsák a divatvilág legígéretesebb fiatal tehetségeit: a MINI első ízben mutatta be a támogatását élvező nemzetközi divattervezők „The Latest Fashion Buzz” elnevezésű válogatását. A rendhagyó kollekcióban azon művészek munkái kaptak helyet, akik a férfidivat területén jövőbe mutató újdonságokkal és modern ötletekkel rukkoltak elő, személyiségüket merész innovációk egyedülálló alkalmazásával állítva a középpontba.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés