Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Jonas Kaufmann elsöprő sikert aratott a Müpában, a művészt az új 7-es BMW szállította Budapesten

A világ egyik legnépszerűbb énekese, Jonas Kaufmann június 7-én adott szólóestet a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Kaufmann jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor hangjával és kivételes színészi adottságaival egy különleges dalciklus-műsor keretében nyűgözte le a magyar közönséget. Az énekes szállításáról budapesti tartózkodása idején a BMW Group Magyarország egy új 7-es BMW-vel gondoskodott.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,31 KB)
  
Photos(1x, ~1,76 MB)

Related Links.

A világ egyik legnépszerűbb énekese, Jonas Kaufmann június 7-én adott szólóestet a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Kaufmann jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor hangjával és kivételes színészi adottságaival egy különleges dalciklus-műsor keretében nyűgözte le a magyar közönséget. Az énekes szállításáról budapesti tartózkodása idején a BMW Group Magyarország egy új 7-es BMW-vel gondoskodott.

Jonas Kaufmann, a világ legfontosabb operaházainak, hangversenytermeinek és fesztiváljainak közönségét sorra meghódító énekes június 7-én Budapestre érkezett és Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében Mahlertől Richard Strausson át Benjamin Brittenig ívelő, érzelmes és különleges dalciklus-műsort adott elő. A müncheni születésű, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a milánói Scala-ban, a londoni Covent Gardenben, a berlini, a müncheni és a bécsi városi operában, valamint a New York-i Metropolitan Operában egyaránt fellépő énekes budapesti útjának kényelmét a BMW Group Magyarország egy 7-es BMW felajánlásával biztosította.

Jonas Kaufmann, a világ egyik legünnepeltebb tenorja és a BMW között évek óta van kapcsolat, így a művész budapesti tartózkodását is a BMW segítette az új 740 Ld modell biztosításával.

A 7-es sorozat a BMW fejlesztő- és tervezőmérnökeinek innovációs képességét szimbolizálja. A vadonatúj 7-es BMW egyedülálló, innovatív „Carbon Core” szerkezeti felépítése a BMW i modellekben alkalmazott úttörő járműtechnológián alapszik, amely amellett, hogy csökkenti a jármű tömegét, minden korábbinál erősebbé és merevebbé teszi a karosszéria vázát. A nóvumban mutatkoztak be először olyan újdonságok, mint a gesztusvezérlés vagy a távirányítású parkolás, de kategóriájában szintén először válik elérhetővé a lézervilágítás. A BMW újdonsága tavaly év végén debütált Magyarországon is, kétféle karosszériaváltozattal- rövid és nyújtott tengelytávval, 4-féle erőforrással, valamint a BMW legfrissebb kortárs luxust magán hordozó formatervével. Legújabb plug-in-hibrid verziója, a 740e amellyel  akár emissziómentesen is közlekedhetünk városi körülmények között, pedig hamarosan érkezik a nemzetközi piacokra.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről további információkat talál a  www.bmwgroup.com/culture és a www.bmwgroup.com/culture/overview  weboldalakon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés