Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Jonas Kaufmann elsöprő sikert aratott a Müpában, a művészt az új 7-es BMW szállította Budapesten

A világ egyik legnépszerűbb énekese, Jonas Kaufmann június 7-én adott szólóestet a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Kaufmann jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor hangjával és kivételes színészi adottságaival egy különleges dalciklus-műsor keretében nyűgözte le a magyar közönséget. Az énekes szállításáról budapesti tartózkodása idején a BMW Group Magyarország egy új 7-es BMW-vel gondoskodott.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,31 KB)
  
Photos(1x, ~1,76 MB)

Related Links.

A világ egyik legnépszerűbb énekese, Jonas Kaufmann június 7-én adott szólóestet a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Kaufmann jellegzetesen sötét színezetű, mégis fényes és tiszta tenor hangjával és kivételes színészi adottságaival egy különleges dalciklus-műsor keretében nyűgözte le a magyar közönséget. Az énekes szállításáról budapesti tartózkodása idején a BMW Group Magyarország egy új 7-es BMW-vel gondoskodott.

Jonas Kaufmann, a világ legfontosabb operaházainak, hangversenytermeinek és fesztiváljainak közönségét sorra meghódító énekes június 7-én Budapestre érkezett és Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében Mahlertől Richard Strausson át Benjamin Brittenig ívelő, érzelmes és különleges dalciklus-műsort adott elő. A müncheni születésű, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a milánói Scala-ban, a londoni Covent Gardenben, a berlini, a müncheni és a bécsi városi operában, valamint a New York-i Metropolitan Operában egyaránt fellépő énekes budapesti útjának kényelmét a BMW Group Magyarország egy 7-es BMW felajánlásával biztosította.

Jonas Kaufmann, a világ egyik legünnepeltebb tenorja és a BMW között évek óta van kapcsolat, így a művész budapesti tartózkodását is a BMW segítette az új 740 Ld modell biztosításával.

A 7-es sorozat a BMW fejlesztő- és tervezőmérnökeinek innovációs képességét szimbolizálja. A vadonatúj 7-es BMW egyedülálló, innovatív „Carbon Core” szerkezeti felépítése a BMW i modellekben alkalmazott úttörő járműtechnológián alapszik, amely amellett, hogy csökkenti a jármű tömegét, minden korábbinál erősebbé és merevebbé teszi a karosszéria vázát. A nóvumban mutatkoztak be először olyan újdonságok, mint a gesztusvezérlés vagy a távirányítású parkolás, de kategóriájában szintén először válik elérhetővé a lézervilágítás. A BMW újdonsága tavaly év végén debütált Magyarországon is, kétféle karosszériaváltozattal- rövid és nyújtott tengelytávval, 4-féle erőforrással, valamint a BMW legfrissebb kortárs luxust magán hordozó formatervével. Legújabb plug-in-hibrid verziója, a 740e amellyel  akár emissziómentesen is közlekedhetünk városi körülmények között, pedig hamarosan érkezik a nemzetközi piacokra.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről további információkat talál a  www.bmwgroup.com/culture és a www.bmwgroup.com/culture/overview  weboldalakon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés