Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Újabb győzelemre készül Olaszországban a MINI ALL4 Racing

2016. június 23 – 26. között Olaszországba érkezett az FIA Cross Country Világkupa, a Pordenone megyében megrendezett negyedik forduló öt szakaszán pedig két MINI ALL4 Racing versenyautó áll majd rajthoz. Yazeed Al Rajhi és Bryce Menzies is a tavalyi győzelem megismétlésére készül.

Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~345,86 KB)
  
Photos(4x, ~13,04 MB)

2016. június 23 – 26. között Olaszországba érkezett az FIA Cross Country Világkupa, a Pordenone megyében megrendezett negyedik forduló öt szakaszán pedig két MINI ALL4 Racing versenyautó áll majd rajthoz. Yazeed Al Rajhi és Bryce Menzies is a tavalyi győzelem megismétlésére készül.

Idén június 23 – 26. között érkezett meg az észak-olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióba a 2016-os FIA Cross Country Világkupa mezőnye, hogy Pordenone megye hosszanti síkságain és széles folyómedreiben immáron huszonharmadik alkalommal rajtoljon el az Italian Baja, a világ egyik legkeményebb tereprali-megmérettetésének negyedik felvonása.

A rajtrácsra ezúttal két MINI ALL4 Racing versenyautó gurul majd fel, hogy látványos teleprali-futamokkal örvendeztessék meg a rajongókat. Mindkét MINI ALL4 Racing versenyautó az X-raid csapat színeiben száll versenybe, a szaúd-arábiai Yazeed Al Rajhi és a német Timo Gottschalk párosával a 202-es, az egyesült államokbeli Bryce Menzies és a belga Tom Colsoul alkotta duóval pedig a 214-es rajtszámú gép volánja mögött.

Yazeed Al Rajhi és Timo Gottschalk újdonsült párosa rendkívül sikeresnek bizonyult a közelmúltban, a páros ugyanis a 2016-os FIA Cross Country Világkupa első harmadában megrendezett Abu Dhabi Desert Challenge abszolút ranglistájának teljesen megérdemelt második helyén végzett, eme káprázatos eredményt pedig a világkupa harmadik felvonásán, a katari Sealine Cross Country Ralin is megismételték. Az eltökélt duó ráadásul az Italian Baja megmérettetésein még jobb eredményt szeretne elérni.

Az egyesült államokbeli Bryce Menzies az Italian Baján mindössze második alkalommal ül majd be a MINI ALL4 Racing versenyautó volánja mögé, miután az Abu Dhabi Desert Challenge áprilisi szakaszain debütált a brit gyártó színeiben. Tekintve, hogy a pilóta ezelőtt soha nem versenyzett hosszú távú sivatagi megmérettetésen, egészen elképesztő, hogy az Abu Dhabi felvonás összetett negyedik helyén ért célba tapasztalt másodpilótája, a németországi Andreas Schulz oldalán.

Az X-raid csapat mérnökei és szerelői már javában dolgoznak a MINI ALL4 Racing versenyautók 2017-es Dakar Ralira való felkészítésén, amelyben mindenekelőtt Yazeed Al Rajhi és Bryce Menzies sokéves rali-tapasztalataira támaszkodnak. A fejlesztési munkálatok előterében mindenekelőtt a versenyautók megbízhatósága és teljesítménye áll, amelyek együttesen elengedhetetlenek ahhoz, hogy a brit kisautó-gyártó sikerrel szerepeljen a világ legkeményebb hosszú távú raliján. A tény, hogy a MINI ALL4 Racing 2012 és 2015 között egymás után négy alkalommal hódította el a Dakar Rali abszolút aranyérmét, 2016-ban pedig az összetett második helyen végzett, igazolja, hogy a folyamatos fejlesztőmunka meghozza a gyümölcsét.

A 2016-os Italian Baja június 24-én, pénteken egy teszttel, majd délután 17.00 órakor egy 12 kilométeres prológgal veszi kezdetét, a versenyhétvége rajtsorrendjét pedig a felvezető szakasz eredménye adja majd. Június 25-én, szombaton és június 26-án, vasárnap egyaránt két-két szakasz vár a versenyzőkre, a MINI célja pedig nem más, mint hogy a 2015-ös győzelmet megismételve száguldjon át a vasárnap délutáni célvonalon. Az Italian Baja versenyhétvégéjével kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.italianbaja.it weboldalra.

---

A 2016-os Italian Baján rajthoz álló MINI ALL4 Racing versenyautók

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Yazeed Al Rajhi
(szaúd-arábiai)

Timo Gottschalk
(német)

202

X-raid csapat

Bryce Menzies
(egyesült államokbeli)

Tom Colsoul
(belga)

214

X-raid csapat

 

Az FIA Cross Country Világkupa 2016-os megmérettetései:

2016. február 19-22.: Baja Russia (Oroszország)
2016. április 2-7.: Abu Dhabi Desert Challenge (Egyesült Arab Emírségek)
2016. április 17-22.: Sealine Cross-Country Rally Qatar (Katar)
2016. június 23-26.: Italian Baja (Olaszország)
2016. július 22-24.: Baja Aragón (Spanyolország)
2016. augusztus 11-14.: HunGarian Baja (Magyarország)
2016. augusztus 25-28.: Baja Poland (Lengyelország)
2016. október 3-8.: Rallye Oilibya du Maroc (Marokkó)
2016. október 21-23.: Baja Portalegre 500 (Portugália)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés