Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Öt MINI ALL4 Racing száll versenybe a legendás Selyemút arany serlegéért

Több mint tízezer kilométeren át tart, kétezer-ötszáz méteres magasságig száguld és tizenhét napon, tizenöt etapon, három országon és két kontinensen vezet keresztül a legendás Selyemútról elnevezett Silk Way Rally hatodik, 2016-os felvonása, amelyen öt MINI ALL4 Racing volánja mögött tíz tapasztalt versenyző áll rajthoz a végső győzelemért.

Automotive
·
MINI Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~144,34 KB)
  
Photos(8x, ~16,62 MB)

Több mint tízezer kilométeren át tart, kétezer-ötszáz méteres magasságig száguld és tizenhét napon, tizenöt etapon, három országon és két kontinensen vezet keresztül a legendás Selyemútról elnevezett Silk Way Rally hatodik, 2016-os felvonása, amelyen öt MINI ALL4 Racing volánja mögött tíz tapasztalt versenyző áll rajthoz a végső győzelemért.

A MINI ALL4 Racing versenyautók készen állnak, hogy modelltörténetükben először a legendás Selyemútról elnevezett Silk Way Rally megmérettetéseivel is szembenézzenek. A tizenhét napon át tartó verseny az Oroszország és Kína között húzódó egykori kereskedelmi útvonal mentén, a földkerekség egyik legszebb tájegységén kalauzolja keresztül az indulókat.

A Silk Way Rally hatodik, 2016-os felvonása egy látványos ünnepséggel veszi kezdetét július 8-án, pénteken a moszkvai Vörös téren. A verseny 1. etapja július 9-én, szombaton rajtol el Moszkvában, majd a résztvevők Kazahsztán fővárosa, Asztana felé veszik az irányt, az utolsó, 15. etap pedig Pekingben ér célba július 24-én, vasárnap.

A versenyzők Oroszország és Kína fővárosa között 10 734 kilométert tesznek meg, amelyből több mint 4 000 kilométer lesz a versenytáv. Az utazás során az indulók mindenféle tereppel találkoznak majd, a sártól és a kavicstól kezdve, egészen a sziklás hegyvidékekig és a száraz homokdűnékig. A megmérettetést a drasztikus szintkülönbségek még tovább nehezítik, egyes etapok ugyanis 2 500 méteres magasságban vezetnek keresztül.

A brit kisautó-gyártó felnőtt a Silk Way Rally által támasztott feladatokhoz és kapásból öt MINI ALL4 Racing versenyautóval néz szembe az extrém megterhelő körülményekkel, valamint a profi csapatokat felvonultató nemzetközi mezőnnyel.

A MINI ALL4 Racing családja ezúttal öt versenypárosból áll, amelyekben egytől egyig tapasztalt pilóták és navigátorok foglalnak helyet. A szaúd-arábiai Yazeed Al Rajhi és másodpilótája, a német Timo Gottschalk az X-raid csapat színeiben az utóbbi hetek és hónapok rendkívüli teljesítményét kívánja meglovagolni a Selyemúton, miközben jelenleg a második helyen állnak a 2016-os FIA Cross Country Világkupa abszolút tabelláján. A brit Harry Hunt és navigátora, a német Andreas Schulz ugyancsak az X-raid csapat színeiben áll rajthoz, és noha viszonylag friss párosról van szó, a 2016-os Dakar Ralit a jól megérdemelt abszolút tizedik helyen fejezték be.

Rajtuk kívül további három MINI ALL4 Racing versenyautó áll készen a Silk Way Rally szombati rajtjára. A kazahsztáni Aidyn Rakhimbayev és az orosz Anton Nikolaev párosa, valamint a szintén kazahsztáni Bauyrzhan Issabayev és az ugyancsak orosz Vladimir Demyanenko duója egyaránt az Astana Motorsport színeiben versenyez majd.

A Rakhimbayev és Nikolaev alkotta páros Dakar-tapasztalattal is rendelkezik a MINI ALL4 Racing versenyautóval, hiszen 2015-ben az abszolút tabella kilencedik helyén zártak. Issabayev és navigátora, Demyanenko ugyan csak most először ül be a MINI ALL4 Racing volánja mögé, Issabayev korábbi Dakar-tapasztalatai azonban kétséget sem hagynak afelől, hogy a duó a Silk Way Rally futamain a legjobbat hozza majd ki a brit versenyautóból. Az ötödik MINI ALL4 Racing géppel a Vladimir Vasilyev és Konstantin Zhiltsov alkotta orosz páros versenyez majd, akik a G-Energy csapat színeiben igyekeznek kihasználni a hazai pálya előnyeit, az FIA Világkupa abszolút győzelmét igazoló versenyzői tudást és a Dakaron, valamint az FIA Világkupa futamain felhalmozott megannyi tapasztalatot.

A két héten át tartó Silk Way Rally minden kétséget kizáróan a világ egyik legkeményebb motorsport-megmérettetése, amelynek extrém versenykörülményei nem egy etap során a Dakar Rali kihívásaival vetekednek. Az ismeretlen útviszonyok és a kiszámíthatatlan időjárási körülmények ellenére a MINI ALL4 Racing öt csapata a hatalmas versenyzői tapasztalatnak köszönhetően több mint felkészülten várja a két kontinensen átívelő megmérettetést, bármit is tartogasson számukra.

Az öt páros mindeközben a MINI ALL4 Racing legendás hírnevéből is előnyt kovácsolhat, hiszen a brit kisautó-gyártó immáron bizonyítottan a valaha készült egyik legtartósabb és legmegbízhatóbb rali-technológiával ruházza fel versenyautóját. A 2012 és 2015 között sorozatban négy alkalommal elhódított Dakar-győzelem, a 2016-os második helyezés, valamint az FIA Világkupákon elnyert négy bajnoki cím minden kétkedő számára hitelt érdemlően igazolja, hogy a MINI ALL4 Racing miért a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő versenyautója.

A teljesítmény és a megbízhatóság nem magától értetődő, hiszen a MINI is éveken át tartó, szüntelen fejlesztői munkával vívta ki magának a teljes motorsport-mezőny elismerését. A Silk Way Rally extrém megterhelő versenykörülményei, változatos terepe és hosszú etapjai ismét kihívás elé állítják a csapatokat, a MINI mérnökeit és a MINI ALL4 Racing technológiáját – tökéletes felkészülési lehetőséget biztosítva a 2017-es Dakar Ralira.

A Silk Way Rally 2016-os felvonásával kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.silkwayrally.com weboldalra.

---

A Silk Way Rally 2016-os felvonásán rajthoz álló MINI ALL4 Racing versenyautók

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Vladimir Vasilyev
(orosz)

Konstantin Zhiltsov
(orosz)

101

G-Energy csapat

Yazeed Al Rajhi
(szaúd-arábiai)

Timo Gottschalk
(német)

103

X-raid csapat

Harry Hunt
(brit)

Andreas Schulz
(német)

105

X-raid csapat

Aidyn Rakhimbayev
(kazahsztáni)

Anton Nikolaev
(orosz)

106

Astana Motorsport

Bauyrzhan Issabayev
(kazahsztáni)

Vladimir Demyanenko
(orosz)

109

Astana Motorsport

 

Az FIA Cross Country Világkupa 2016-os megmérettetései:

2016. február 19-22.: Baja Russia (Oroszország)
2016. április 2-7.: Abu Dhabi Desert Challenge (Egyesült Arab Emírségek)
2016. április 17-22.: Sealine Cross-Country Rally Qatar (Katar)
2016. június 23-26.: Italian Baja (Olaszország)
2016. július 22-24.: Baja Aragón (Spanyolország)
2016. augusztus 11-14.: HunGarian Baja (Magyarország)
2016. augusztus 25-28.: Baja Poland (Lengyelország)
2016. október 3-8.: Rallye Oilibya du Maroc (Marokkó)
2016. október 21-23.: Baja Portalegre 500 (Portugália)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés