Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI Clubman ALL4 magyarországi premier a MINI Experience Drive rendezvényen

Magyarországon is bemutatkozott a MINI Clubman ALL4 modell a regionális MINI EXPERIENCE DRIVE rendezvény alkalmával

F54
·
MINI Clubman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~163,46 KB)
  
Photos(3x, ~5,11 MB)

Az új MINI Clubman legújabb verziója az összkerékhajtású ALL4 modell Magyarországon is bemutatkozott a nagyközönség számára. A MINI újdonsága egy, a márka legújabb arculati elemeiből építkező MINI lounge-ban is kiállításra került, valamint az intelligens összkerékhajtási rendszerrel felszerelt modell mindkét motorverziója kipróbálható volt. A nóvum Cooper S Clubman ALL4 és Cooper SD Clubman ALL4 kivitelekben érhető el.

A Cooper S modell kétliteres négyhengeres Twin Power turbo erőforrással, 6 fokozatú manuális vagy 8-fokozatú automata váltóval érhető el. A 192 lóerős teljesítmény, a 280 Nm (túltöltéssel akár 300Nm) nyomaték a 225 km/h végsebesség és a 7,0 mp-es (automata váltóval 6,9 mp) 0-100 km/h-ra való gyorsulás az intelligens összkerékhajtási rendszerrel párosítva még dinamikusabb és biztonságosabb vezethetőséget eredményez.

A Cooper SD kivitel kétliteres négyhengeres Twin Power turbo diesel motorja 190 lóerő leadására képes, a kompakt prémium kategóriában ritkának számító 400 Nm-es nyomaték mellett. Az autó csak automata kivitelben létezik, de a 222 km/h végsebesség a 7,2 mp-es 0-100 km/h-ra való gyorsulás, 4,9 l/100km fogyasztással és alacsony károsanyag kibocsátással párosul.

A MINI ALL4 legújabb összkerékhajtási rendszere mellett az autó csomagtere ugyanolyan tágas marad, mint az első-kerék hajtásúaké, az alaphelyzetben 360 literes térfogat akár 1250 literre növelhető. A modellhez elérhetőek a MINI Clubman-ben bemutatkozott új opciók, mint a széles panoráma üvegtető, a Head-up kijelző, a különböző vezetéstámogató rendszerek, de a Clubman ALL4 olyan egyedi csomagokkal is személyre szabható, mint a MINI Excitement csomag vagy a MINI Yours individuális kiegészítői.

„A MINI Clubman ALL4 a márka megújulásának következő állomása, a prémium kompakt kategóriában összkerékhajtást is kínálva, a MINI újabb vásárlói csoportok felé fordul. Már 1959 óta a lényegre való koncentrálás és a vezetési élmény maximalizálása a fejlesztés fő szempontjai, de a Clubman bebizonyítja, hogy nemcsak a kisautó kategóriában lehet sikeres a recept. Családi autóként, hosszú távú utazáshoz is kiválóan alkalmas a modell, az ALL4 összkerékhajtás pedig további, elsősorban a szabadidőt aktívan eltöltők igényeit és a még nagyobb biztonságot szolgálják. A MINI márka története legsikeresebb júniusát tudhatja maga mögött, világszerte 38 282 db autót adott el, mellyel eddigi legsikeresebb első féléves értékesítését érte el, a 2016. január-június időszakban közel 175 000 db autót adott át ügyfeleinek. A Clubman modellből 2015. október végi megjelenése óta már több mint 35 500 db-ot adott el a MINI globálisan, mely nagy sikernek számít, különös tekintettel arra, hogy a prémium kompakt osztályban korábban a MINI nem volt jelen. Magyarországon az idei év első 6 hónapjában 76 db MINI-t helyeztek forgalomba, ami jelentős növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest“ – mondta el Oros Attila MINI márkamenedzser a Clubman ALL4 bemutató kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés