Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI Clubman ALL4 magyarországi premier a MINI Experience Drive rendezvényen

Magyarországon is bemutatkozott a MINI Clubman ALL4 modell a regionális MINI EXPERIENCE DRIVE rendezvény alkalmával

F54
·
MINI Clubman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~163,46 KB)
  
Photos(3x, ~5,11 MB)

Az új MINI Clubman legújabb verziója az összkerékhajtású ALL4 modell Magyarországon is bemutatkozott a nagyközönség számára. A MINI újdonsága egy, a márka legújabb arculati elemeiből építkező MINI lounge-ban is kiállításra került, valamint az intelligens összkerékhajtási rendszerrel felszerelt modell mindkét motorverziója kipróbálható volt. A nóvum Cooper S Clubman ALL4 és Cooper SD Clubman ALL4 kivitelekben érhető el.

A Cooper S modell kétliteres négyhengeres Twin Power turbo erőforrással, 6 fokozatú manuális vagy 8-fokozatú automata váltóval érhető el. A 192 lóerős teljesítmény, a 280 Nm (túltöltéssel akár 300Nm) nyomaték a 225 km/h végsebesség és a 7,0 mp-es (automata váltóval 6,9 mp) 0-100 km/h-ra való gyorsulás az intelligens összkerékhajtási rendszerrel párosítva még dinamikusabb és biztonságosabb vezethetőséget eredményez.

A Cooper SD kivitel kétliteres négyhengeres Twin Power turbo diesel motorja 190 lóerő leadására képes, a kompakt prémium kategóriában ritkának számító 400 Nm-es nyomaték mellett. Az autó csak automata kivitelben létezik, de a 222 km/h végsebesség a 7,2 mp-es 0-100 km/h-ra való gyorsulás, 4,9 l/100km fogyasztással és alacsony károsanyag kibocsátással párosul.

A MINI ALL4 legújabb összkerékhajtási rendszere mellett az autó csomagtere ugyanolyan tágas marad, mint az első-kerék hajtásúaké, az alaphelyzetben 360 literes térfogat akár 1250 literre növelhető. A modellhez elérhetőek a MINI Clubman-ben bemutatkozott új opciók, mint a széles panoráma üvegtető, a Head-up kijelző, a különböző vezetéstámogató rendszerek, de a Clubman ALL4 olyan egyedi csomagokkal is személyre szabható, mint a MINI Excitement csomag vagy a MINI Yours individuális kiegészítői.

„A MINI Clubman ALL4 a márka megújulásának következő állomása, a prémium kompakt kategóriában összkerékhajtást is kínálva, a MINI újabb vásárlói csoportok felé fordul. Már 1959 óta a lényegre való koncentrálás és a vezetési élmény maximalizálása a fejlesztés fő szempontjai, de a Clubman bebizonyítja, hogy nemcsak a kisautó kategóriában lehet sikeres a recept. Családi autóként, hosszú távú utazáshoz is kiválóan alkalmas a modell, az ALL4 összkerékhajtás pedig további, elsősorban a szabadidőt aktívan eltöltők igényeit és a még nagyobb biztonságot szolgálják. A MINI márka története legsikeresebb júniusát tudhatja maga mögött, világszerte 38 282 db autót adott el, mellyel eddigi legsikeresebb első féléves értékesítését érte el, a 2016. január-június időszakban közel 175 000 db autót adott át ügyfeleinek. A Clubman modellből 2015. október végi megjelenése óta már több mint 35 500 db-ot adott el a MINI globálisan, mely nagy sikernek számít, különös tekintettel arra, hogy a prémium kompakt osztályban korábban a MINI nem volt jelen. Magyarországon az idei év első 6 hónapjában 76 db MINI-t helyeztek forgalomba, ami jelentős növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest“ – mondta el Oros Attila MINI márkamenedzser a Clubman ALL4 bemutató kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés