Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Versenypályára születik: 2018-ban debütál a BMW M4 GT4

A BMW Motorsport másfél éven belül egy vadonatúj versenyautóval tölti be a privát csapatoknak kínált abszolút etalon BMW M6 GT3 és a belépő szintű BMW M235i Racing alapmodell közötti kategóriarést. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épülő BMW M4 GT4 a tervek szerint 2018 januárjában ünnepli világpremierjét.

Cars
·
Automotive
·
BMW Sports Trophy
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,16 KB)
  
Photos(1x, ~9,01 MB)

A BMW Motorsport másfél éven belül egy vadonatúj versenyautóval tölti be a privát csapatoknak kínált abszolút etalon BMW M6 GT3 és a belépő szintű BMW M235i Racing alapmodell közötti kategóriarést. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épülő BMW M4 GT4 a tervek szerint 2018 januárjában ünnepli világpremierjét.

A BMW Motorsport a 2018-as versenyszezon hajnalán rántja le a leplet a nagysikerű BMW M3 GT4 versenyautó méltó utódjáról, a BMW M4 GT4 modellről. A szinte sorozatgyártású járműtechnológiával felvértezett versenyautó a BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő GT4 kategóriában kimagaslóan versenyképes indulóként képviselje a BMW Motorsport családját, s hogy újabb fejezetet nyisson a bajor gyártó privát színekben aratott több évtizedes sikertörténetében. A vadonatúj fejlesztésű GT versenyautó 2016 végén kezdi meg első versenypályás tesztjeit, hogy a privát színekben versenyző csapatok már a 2018-as idény első megmérettetésén egy tökéletesre hangolt gépet guríthassanak rajtrácsra.

„A GT4 kategória jelenleg hatalmas fellendülésen megy keresztül, hiszen megfizethető áron kínálja a csúcsminőségű járműtechnológiával felszerelt versenyautók végletekig kiélezett összecsapásait, amely futamoknak rendkívül széles a célközönsége” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Világszerte óriási potenciált látunk azon BMW-színekben versenyző privát csapatokban, akiknek a BMW M4 GT4 versenyautó lehetséges alternatívát kínál. A hasonló, klasszikus kategóriákban induló versenyautók kifejlesztése és a privát csapatok igényeihez hangolása mindig is a BMW Motorsport egyik központi küldetése volt. Így született meg az elődmodell, a BMW M3 GT4 versenyautó is, amely mind a mai napig a nemzetközi versenysorozatok élén versenyez. A BMW M4 Coupé kiváló kiindulópontot kínál a vadonatúj GT4 modell kifejlesztéséhez: egy rendkívül erős műszaki alap, amelynek versenypályára hangolásával mérnökeink egy olyan sportautóval tölthetik be a privát csapatoknak készített abszolút csúcsmodell, a BMW M6 GT3 és az újoncok kedvencévé avanzsált BMW M235i Racing közötti kategóriarést, amelynek már a sorozatgyártású változata is extrém sportos géneket hordoz magában. A BMW M4 GT4 versenyautó kifejlesztésekor a privát csapatok felhasználási szempontjai kerülnek a középpontba, hogy ügyfeleink a BMW Motorsport nagyköveteiként a világ minden táján sikereket arathassanak majd vele” – mondta Jens Marquardt.

A BMW M4 GT4 versenyautó széleskörű fejlesztési munkálatait a csúcsminőségű anyagok és technológiák alkalmazása, az első osztályú biztonsági szabványok, a kiváló vezethetőség és az alacsony fenntartási-, illetve üzemeltetési költségek egysége jellemzi. A versenyautó teljes hajtáslánca és vezérlő elektronikája mindeközben egy az egyben a sorozatgyártású BMW M4 Coupé modellből érkezik. A szénszálból készült motorháztető a BMW M4 GTS öröksége, a BMW M4 GT4 versenyautó esetében azonban az ajtókat, a motorsport-specifikus első koptatót és a hátsó légterelő szárnyat is eme ultrakönnyű anyagból formázzák meg a tervezők. Az aszfaltcsíkra épített sportmodellt verseny kipufogórendszerrel szerelik fel, valamint megkapja a BMW M6 GT3 kagylóüléseit, fékrendszerét és pedálsorát is.

A GT4 versenyosztályban induló BMW M4 GT4 versenyautó előtt világszerte számos sorozat indulási lehetősége kínálkozik: a vadonatúj modellt Németországban, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is ideális körülmények fogadják majd. A BMW Motorsport mindezeken felül a BMW Motorsport Junior Program keretében is versenypályára küldi majd a BMW M4 GT4 modellt, hogy a kategóriaelső versenytechnológia közelebb hozza a fiatal felfedezetteket a GT3 osztályhoz. Az első versenyautókat a tervek szerint 2017 második felében kézbesíti privát színekben induló ügyfeleinek a BMW Motorsport, aki a BMW M4 GT4 modell versenypályás világpremierjét a 2018 januárjában megrendezett dubai 24-órás megmérettetésre tervezi.

A BMW M4 GT4 versenyautó iránt érdeklődő privát csapatok jelentkezését az m4gt4@bmw-motorsport.com e-mail címen várjuk.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés