Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Elsöprő sikerű Billy Elliot musical premier az Operában a BMW Group Magyarországgal

Elton John és Lee Hall világhírű sikerdarabja sztárszereposztásban mutatkozott be az Operában.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~167,34 KB)
  
Photos(5x, ~4,92 MB)

Elton John és Lee Hall világhírű sikerdarabja sztárszereposztásban mutatkozott be az Operában.

Szirtes Tamás rendezésében mutatták be a világhírű Billy Elliot – a Musical című Elton John és Lee Hall darabot az Opera színpadán július végén, mely egy nagyszabású nyári sorozat nyitóelőadásaként aratott elsöprő sikert. Billy Elliot, a nehéz sorból származó angol kisfiú történetét augusztus 21-ig 29 alkalommal láthatja a közönség az Andrássy úti dalszínházban, melyet estéről estére 185 fős grandiózus stáb munkája támogat. Az Opera rendhagyó módon ezúttal egy musicalt tűzött műsorára, mellyel nem titkolt küldetése az volt, hogy a Magyar Nemzeti Balett utánpótlásának biztosítása érdekében felhívja a családok figyelmét a balettművészi pálya és a balettképzés fontosságára. Az Opera balettegyüttesének táncosai szerves részei Billy Elliot történetmesélésének, melyben a hármas szereposztás miatt nagyszabású stáb dolgozik azon, hogy a Grammy-díjas Elton John és Lee Hall musical a legrangosabb brit és amerikai szakmai díjak után, Magyarországon is sikertörténetet írjon. Az eredeti darab többszörös Olivier-díjas, Amerikában tíz kategóriában Tony-díjat nyert Broadway produkció, melyet világszerte már több mint 11 millióan láttak. A nyári operaházi szériát követően szeptember 6-tól változatlan szereposztással látható a produkció az Erkel Színházban.

Magyarország vezető szakemberei, mint a Kossuth és Jászai Mari-díjas Szirtes Tamás rendező, Köteles Géza karmester, Tihanyi Ákos koreográfus, Szlávik István díszlettervező, Kovács Yvette Alida jelmeztervező és a neves színészgárda szinte garancia a sikerre, melyet a július 29-i bemutató fantasztikus visszhangja is alátámaszt. A musical magyar változatának főszerepeiben Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit lépnek színpadra, hogy elmeséljék Billy Elliot, a szegény sorba született tehetséges kisfiú történetét, aki a 80-as évek Nagy-Brittaniájában balettkarrierről álmodik. A gyerek főszerepet kilenc, kimondottan a Billy Elliot-ra castingolt ifjú tehetség játssza, akik közül többen a Magyar Táncművészeti Főiskola, valamint a Madách Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola növendékei. A hosszú és alapos előkészületek során a gyermekszínészek klasszikus balett, sztepptánc, modern tánc, musicaltánc, színészmesterség, beszédtechnika, hangképzés, valamint magánének kurzusokat látogattak, tanáraik közt sok más művész mellett Toldy Mária is segítette a felkészülést. A táncelemek betanítását a Madách Táncművészeti Iskola tanárai vezették.

A BMW Group Magyarország ezúttal is a produkció egyik kiemelt támogatójaként jelent meg, mint az intézmény stratégiai partnere, egy lenyűgöző BMW i8-as modellt kiállítva a dalszínház bejárata előtt. „A BMW jövőbe mutató sportautója, a progresszív megjelenésű i8-as kiválóan képviseli azt a filozófiát, ami a fenntarthatóságot, a ma értékeinek megőrzését jelentik egy autóipari vállalat számára is. A plug-in-hibrid hajtáslánc, a 362 lóerő, a 4,4 mp-es nulláról 100 km/h-ra való gyorsulás az akár 37 emissziómentes kilóméter megtételére is képes autó egy új világot hoz el a jelenbe, olyat, amelyben már nemcsak a teljesítmény, hanem a környezettudatosság és a jövő nemzedékének minél kevésbé szennyezett élettere a legfontosabb szempontok. A Billy Elliot – a Musical már a felnövekvő generációkról, a tehetség, valamint az értékek felismeréséről, annak támogatásáról is szól, és mint ilyen, kiválóan illeszkedik a BMW filozófiájához“ – mondta el Salgó András, a BMW Group vállalati kommunikációs vezetője a bemutató kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés