Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Elsöprő sikerű Billy Elliot musical premier az Operában a BMW Group Magyarországgal

Elton John és Lee Hall világhírű sikerdarabja sztárszereposztásban mutatkozott be az Operában.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~167,34 KB)
  
Photos(5x, ~4,92 MB)

Elton John és Lee Hall világhírű sikerdarabja sztárszereposztásban mutatkozott be az Operában.

Szirtes Tamás rendezésében mutatták be a világhírű Billy Elliot – a Musical című Elton John és Lee Hall darabot az Opera színpadán július végén, mely egy nagyszabású nyári sorozat nyitóelőadásaként aratott elsöprő sikert. Billy Elliot, a nehéz sorból származó angol kisfiú történetét augusztus 21-ig 29 alkalommal láthatja a közönség az Andrássy úti dalszínházban, melyet estéről estére 185 fős grandiózus stáb munkája támogat. Az Opera rendhagyó módon ezúttal egy musicalt tűzött műsorára, mellyel nem titkolt küldetése az volt, hogy a Magyar Nemzeti Balett utánpótlásának biztosítása érdekében felhívja a családok figyelmét a balettművészi pálya és a balettképzés fontosságára. Az Opera balettegyüttesének táncosai szerves részei Billy Elliot történetmesélésének, melyben a hármas szereposztás miatt nagyszabású stáb dolgozik azon, hogy a Grammy-díjas Elton John és Lee Hall musical a legrangosabb brit és amerikai szakmai díjak után, Magyarországon is sikertörténetet írjon. Az eredeti darab többszörös Olivier-díjas, Amerikában tíz kategóriában Tony-díjat nyert Broadway produkció, melyet világszerte már több mint 11 millióan láttak. A nyári operaházi szériát követően szeptember 6-tól változatlan szereposztással látható a produkció az Erkel Színházban.

Magyarország vezető szakemberei, mint a Kossuth és Jászai Mari-díjas Szirtes Tamás rendező, Köteles Géza karmester, Tihanyi Ákos koreográfus, Szlávik István díszlettervező, Kovács Yvette Alida jelmeztervező és a neves színészgárda szinte garancia a sikerre, melyet a július 29-i bemutató fantasztikus visszhangja is alátámaszt. A musical magyar változatának főszerepeiben Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit lépnek színpadra, hogy elmeséljék Billy Elliot, a szegény sorba született tehetséges kisfiú történetét, aki a 80-as évek Nagy-Brittaniájában balettkarrierről álmodik. A gyerek főszerepet kilenc, kimondottan a Billy Elliot-ra castingolt ifjú tehetség játssza, akik közül többen a Magyar Táncművészeti Főiskola, valamint a Madách Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola növendékei. A hosszú és alapos előkészületek során a gyermekszínészek klasszikus balett, sztepptánc, modern tánc, musicaltánc, színészmesterség, beszédtechnika, hangképzés, valamint magánének kurzusokat látogattak, tanáraik közt sok más művész mellett Toldy Mária is segítette a felkészülést. A táncelemek betanítását a Madách Táncművészeti Iskola tanárai vezették.

A BMW Group Magyarország ezúttal is a produkció egyik kiemelt támogatójaként jelent meg, mint az intézmény stratégiai partnere, egy lenyűgöző BMW i8-as modellt kiállítva a dalszínház bejárata előtt. „A BMW jövőbe mutató sportautója, a progresszív megjelenésű i8-as kiválóan képviseli azt a filozófiát, ami a fenntarthatóságot, a ma értékeinek megőrzését jelentik egy autóipari vállalat számára is. A plug-in-hibrid hajtáslánc, a 362 lóerő, a 4,4 mp-es nulláról 100 km/h-ra való gyorsulás az akár 37 emissziómentes kilóméter megtételére is képes autó egy új világot hoz el a jelenbe, olyat, amelyben már nemcsak a teljesítmény, hanem a környezettudatosság és a jövő nemzedékének minél kevésbé szennyezett élettere a legfontosabb szempontok. A Billy Elliot – a Musical már a felnövekvő generációkról, a tehetség, valamint az értékek felismeréséről, annak támogatásáról is szól, és mint ilyen, kiválóan illeszkedik a BMW filozófiájához“ – mondta el Salgó András, a BMW Group vállalati kommunikációs vezetője a bemutató kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés