Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Három MINI ALL4 Racing versenyautó áll rajthoz a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán

Az augusztus 11-14. között megrendezett, összesen 675 kilométer hosszú forduló etapjain a finn Mikko Hirvonen, a tengerentúli Bryce Menzies és a holland Erik van Loon vezeti a brit kisautó-gyártó versenygépeit.

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~349,15 KB)
  
Photos(6x, ~20,41 MB)

Az augusztus 11-14. között megrendezett, összesen 675 kilométer hosszú forduló etapjain a finn Mikko Hirvonen, a tengerentúli Bryce Menzies és a holland Erik van Loon vezeti a brit kisautó-gyártó versenygépeit.

2016-ban immáron tizenhatodik alkalommal írták be a szervezők az FIA Cross Country Világkupa versenynaptárába a Hungarian Baja négy napon át tartó megmérettetését, amelynek idén augusztus 11-14. között ad otthont Veszprém környéke. A csütörtöki gépátvétel után a verseny augusztus 12-én, pénteken veszi kezdetét: miután az indulók felvonulnak a megyeszékhely Óváros terén, elrajtol az első, 10,3 kilométer hosszú speciális szakasz, amely során a versenyzők egy rendkívül látványosra összeállított pályán versenyeznek majd az idővel.

A szombati második szakasz rajtsorrendjét a pénteki első etap időeredménye határozza meg, a verseny harmadik napja ráadásul két szakaszt is tartogat a rajongóknak. Augusztus 14-én, vasárnap az összesen 675 kilométer hosszú versenytáv utolsó kilométereivel néznek majd szembe a csapatok a Bakony-hegység lábánál, a magyarországi futam negyedik, utolsó etapján.

Az augusztus 11-14. között megrendezett megmérettetésen három MINI ALL4 Racing versenyautó áll majd rajthoz. Az 1-es rajtszámú kisautó volánjánál az egyesült államokbeli Bryce Menzies és navigátora, a szintén tengerentúli Peter Mortensen ül majd, akik az X-raid csapat színeiben ismét a brit kisautó-gyártó rali-technológiájával kívánják megkoronázni sokéves versenytapasztalatukat. A finn Mikko Hirvonen és másodpilótája, a francia Michel Périn az X-raid csapat 2-es rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójával gurul majd a magyarországi felvonás rajtrácsára, hogy már az első naptól kezdve padlóig nyomják a gázt – nem csupán a futamgyőzelem, hanem a MINI ALL4 Racing versenytechnológiájának Dakar Rali előtti tesztelése és finomhangolása érdekében is.

A holland versenypáros, Erik van Loon és Wouter Rosegaar rövid szünet után tér vissza a tereprali sűrűjébe, ezúttal az 5-ös rajtszámú MINI ALL4 Racing volánjánál. A hatalmas Dakar-tapasztalattal rendelkező duó meglátásait és fejlesztési ötleteit nagy tiszteletben tartják az X-raid csapat tervezőmérnökei, és mint ilyen, a Hungarian Baja újabb lehetőséget biztosít az istállónak a Dakar Ralira való intenzív felkészülés előtt.

A sziklákkal, bukkanókkal és vízátfolyásokkal tarkított magyarországi futam murvás terepe az FIA Cross Country Világkupa kivétel nélkül minden indulóját próbára teszi, a MINI ALL4 Racing csapatai azonban felkészülten és várakozásokkal tekintenek a négy napos versenyhétvége elé – kiváltképp az X-raid csapat tapasztalt mérnökei és szerelőbázisa, a világhírű versenytechnológiát fejlesztő szakemberek ugyanis már a 2017-es Dakar Ralira koncentrálnak, ahol a siker kulcsát a teljesítmény és a megbízhatóság verhetetlen párosa jelenti.

A 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamával kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.hungarianbaja.com weboldalra.

---

A 2016-os Hungarian Baján rajthoz álló MINI ALL4 Racing versenyautók

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Bryce Menzies
(egyesült államokbeli)

Peter Mortensen
(egyesült államokbeli)

1

X-raid csapat

Mikko Hirvonen
(finn)

Michel Périn
(francia)

2

X-raid csapat

Erik van Loon
(holland)

Wouter Rosegaar
(holland)

5

TBC

 

Az FIA Cross Country Világkupa 2016-os megmérettetései:

2016. február 19-22.: Baja Russia (Oroszország)

2016. április 2-7.: Abu Dhabi Desert Challenge (Egyesült Arab Emírségek)

2016. április 17-22.: Sealine Cross-Country Rally Qatar (Katar)

2016. június 23-26.: Italian Baja (Olaszország)

2016. július 22-24.: Baja Aragón (Spanyolország)

2016. augusztus 11-14.: Hungarian Baja (Magyarország)

2016. augusztus 25-28.: Baja Poland (Lengyelország)

2016. október 3-8.: Rallye Oilibya du Maroc (Marokkó)

2016. október 21-23.: Baja Portalegre 500 (Portugália)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés