Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Plácido Domingo 11 ezer ember előtt énekelt Budapesten – a BMW Group Magyarország támogatásával

Plácido Domingo augusztus 10-én teltházas koncertet adott a budapesti Papp László Sportarénában, melyet a BMW Group Magyarország támogatott

Vállalati
·
Kulturális ügyek
·
7-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~249,43 KB)
  
Photos(4x, ~19,74 MB)

2016 augusztus 10-én este, a budapesti közönség állva ünnepelte Plácido Domingo-t aki a Papp László Sportaréna teltházas közönségét több mint 2 és fél órás produkciójával nyűgözte le. A spanyol tenor idén ünnepelte 75-ik születésnapját, ő a világ egyik vezető operaénekese, akit sokoldalú előadóként is megismert a közönség hosszú pályafutása során. Énekesi és színészi képességei mellett karmester is, illetve az utóbbi években a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként is rajong érte a közönség. Vitalitása, pozitív energiája, mindent átható lelkesedése a magyar publikumot is meghódította, augusztus 10-én este egy több mint két és fél órás műsorral kápráztatta el az Aréna több mint 11 ezres közönségét.

A koncert során népszerű operaáriákat adott elő a Maestro és két meghívottja, az amerikai Angel Blue és a német Micaela Oeste szopránénekesek, akik a Plácido Domingo által alapított Operalia nemzetközi énekverseny felfedezettjei. A Giordano és Verdi áriák mellett operett és musical részletek csendültek fel, mint a Csárdáskirálynő és a Víg özvegy részletei, vagy éppen Bernstein West Side Story-jának vagy Loewe My Fair Lady-jének legismeretebb számai, valamint azok a spanyol tenor által kedvelt zarzuelák, melyek végigkísérték a Maestro pályafutását. Pasztircsák Polina magyar szoprán és Váradi Gyula, a Virtuózok hegedűművészének a fellépése is hozzájárultak az elsöprő közönségsikerhez, illetve a Magyar Állami Operaház Zenekara és az őket vezénylő Eugene Kohn karmester tették teljessé a koncertélményt.

A BMW Group Magyarország a művészet és kultúra (Art & Culture) elkötelezett támogatójaként ez alkalommal is autókat biztosított a művész és stábjának részére, így Plácido Domingo és felesége Marta Domingo, Angel Blue és Micaela Oeste szopránénekesek, valamint a stáb néhány további tagja három darab BMW zászlóshajóval, az új 7-es sorozattal közlekedett magyarországi tartózkodása során. A BMW 7-es sorozata a Maestro legnagyobb megelégedésére teljes kényelemben segítette budapesti ittlétét, mellyel a vállalat ismét kulturális elhivatottságát fejezte ki. „ A BMW Art & Culture (művészet és kultúra) programja világszerte már több mint 40 éve része a márka kommunikációjának, globálisan a BMW száznál is több ilyen kapcsolatot ápol. Az, hogy a Maestro budapesti koncertje során ismét elfogadta felajánlásunkat és az új BMW 7-es modell segíthette magyarországi programját igazi megtiszteltetés számunkra. Plácido Domingo munkája iránti szenvedélye, közvetlensége, megközelíthetősége példaértékű lehet a világ számára, mely értékek közel állnak a BMW márkához és filozófiához, és mint ilyen a művészetet és kultúrát támogató programunk tökéletes pillére.” –mondta el Berkes Zoltán – a BMW Group Magyarország kereskedelmi vezetője a koncert alkalmával.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés