Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Kettős győzelmet aratott a MINI a 2016-os FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán

Az augusztus 11-14. között megrendezett Hungarian Baján a brit kisautó-gyártó egy arany- és egy ezüstéremmel koronázta meg a 2017-es Dakar Rali előtti intenzív felkészülést. A veszprémi hétvége Mikko Hirvonen első sorozatbeli futamgyőzelmét hozta.

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~347,35 KB)
  
Photos(12x, ~121,76 MB)

Az augusztus 11-14. között megrendezett Hungarian Baján a brit kisautó-gyártó egy arany- és egy ezüstéremmel koronázta meg a 2017-es Dakar Rali előtti intenzív felkészülést. A veszprémi hétvége Mikko Hirvonen első sorozatbeli futamgyőzelmét hozta.

2016. augusztus 11-14. között rendezték meg Veszprém környékén a tizenhatodik Hungarian Baját, amely idén az FIA Cross Country Világkupa kilenc fordulóból álló versenynaptárjának hatodik megmérettetéseként állította rajtrácsra a pilótákat. A pénteki, rendkívül látványosra sikerült első speciális szakaszt szombaton egy, míg vasárnap két hosszabb etap követte, amelyek összesen 675 kilométert öleltek fel. A kiváltképp megterhelő, technikás szakaszokkal tarkított magyarországi forduló abszolút dobogójára végül két MINI ALL4 Racing versenyautó gurulhatott fel.

A 2-es rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautó volánjánál ülő finn pilóta, Mikko Hirvonen és navigátora, a francia Michel Périn már a péntek esti, mindössze 10,3 kilométer hosszú speciális szakaszt az előkelő második helyen zárta, a szombati nap végére pedig a mezőny élére autóztak fel a brit kisautóval. A duó vasárnap is tökéletes harmóniával és kimért, magabiztos versenyzéssel érkezett célba, a 675 kilométert lezáró negyedik etap végén így az abszolút első helyen intették le őket.

„Nagyszerű hétvégén vagyunk túl” – mondta örömittasan a sorozatbeli első futamgyőzelmét ünneplő Hirvonen. „Minden tökéletesen ment – még annak ellenére is, hogy nem vártam volna, hogy a Hungarian Baja ennyire összetett és megterhelő lesz. A verseny előtt azt hittem, hogy a hosszú etapok többnyire egyenes, teligázas szakaszok lesznek, de rendkívül technikásak és keskenyek voltak, amit az eső és a sár csak még tovább nehezített. De minden hibátlanul működött. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első futamgyőzelmemet – Michel oldalán, a MINI ALL4 Racing volánjánál” – tette hozzá a „Repülő Finn”.

Az egyesült államokbeli Bryce Menzies és másodpilótája, a szintén tengerentúli Peter Mortensen ugyancsak elégedett lehet a magyarországi hétvége abszolút második helyezésével, hiszen Menzies számára ez csupán a harmadik éles megmérettetés volt a MINI ALL4 Racing volánja mögött, Mortensennek pedig ez volt az első hosszú távú ralija a brit kisautó-gyártó színeiben.

„A magyarországi forduló előtt nem igazán tudtuk, hogy mi vár majd ránk. Végül nagyon kemény volt: a gyors egyenesek, a fák között vezető keskeny ösvények és a kiszámíthatatlan, durva füves terepek együtt rendkívüli odafigyelést és pontosságot követeltek, és mint ilyen, úgy érzem, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk – az egész csapat, és természetesen a MINI ALL4 Racing is. Nagyon várom a következő fordulót” – nyilatkozta Bryce Menzies a magyarországi versenyhétvége leintése után.

A Hungarian Baja fejlesztői szempontból is ideális helyszínnek bizonyult: a Bakony-hegység lábánál elterülő változatos terepeken a MINI ALL4 Racing járműtechnológiai mérnökei és az X-raid csapat fejlesztői egyaránt hasznos információkkal gazdagodtak, amelyek hatalmas segítséget nyújtanak a rohamosan közeledő Dakar Rali előtti felkészülésben.

Az augusztus 11-14. között rajthoz álló harmadik MINI ALL4 Racing duó a megmérettetés második, szombati etapján egy hatalmas gödörbe hajtott, az Erik van Loon és Wouter Rosegaar alkotta holland párosnak így idő előtt fel kellett adnia a versenyt.

A 2016-os FIA Cross Country Világkupa következő fordulójának Lengyelország ad otthont, augusztus 25-28. között.

---

A 2016-os Hungarian Baja MINI ALL4 Racing eredményei

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Eredmény

Mikko Hirvonen
(finn)

Michel Périn
(francia)

2

X-raid csapat

1. hely

Bryce Menzies
(egyesült államokbeli)

Peter Mortensen
(egyesült államokbeli)

1

X-raid csapat

2. hely

 

Az FIA Cross Country Világkupa 2016-os megmérettetései:

2016. február 19-22.: Baja Russia (Oroszország)
2016. április 2-7.: Abu Dhabi Desert Challenge (Egyesült Arab Emírségek)
2016. április 17-22.: Sealine Cross-Country Rally Qatar (Katar)
2016. június 23-26.: Italian Baja (Olaszország)
2016. július 22-24.: Baja Aragón (Spanyolország)
2016. augusztus 11-14.: Hungarian Baja (Magyarország)
2016. augusztus 25-28.: Baja Poland (Lengyelország)
2016. október 3-8.: Rallye Oilibya du Maroc (Marokkó)
2016. október 21-23.: Baja Portalegre 500 (Portugália)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés