Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Connected a felsőkategóriás Android okostelefonokra is megérkezik

A BMW és a Samsung a 2016-os IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatta be a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatásának Android operációs rendszerre optimalizált változatát.

Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,11 KB)
  
Photos(4x, ~6,58 MB)

A BMW és a Samsung a 2016-os IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatta be a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatásának Android operációs rendszerre optimalizált változatát.

2016 augusztusában a BMW Connected, a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatása az öreg kontinens tizennyolc országában egyszerre ünnepelte európai premierjét. Az Egyesült Államokban 2016 márciusa óta elérhető iPhone-kompatibilis szolgáltatás játszi könnyedséggel hozza összhangba a BMW fedélzeti operációs rendszerét a felhasználó okostelefonján tárolt napi teendőkkel – a modernkori technológia adta legvégső határokig kibővítve az egyéni mobilitás lehetőségeit. 2016 októberétől a BMW ügyfelei már az Android operációs rendszer legújabb verzióját futtató felsőkategóriás okostelefonokra is letölthetik a BMW Connected alkalmazást. A technológiát a bajor gyártó és a Samsung a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai és háztartástechnológiai vásárán, a Berlinben megrendezett 2016-os IFA Szórakoztató Elektronika Kiállítás „Samsung Showcase” eseményén mutatta be a nagyközönségnek, 2016. augusztus 31-én.

Az Android-alapú BMW Connected szolgáltatás

A BMWConnected első verziója, amelyet a bajor gyártó ügyfelei 2016 augusztusa óta az Egyesült Államok mellett már tizennyolc európai országban is elérhetnek, a teljes körű utazástervezés és a modernkori technológia adta legátfogóbb mobilitási szabadság úttörő szolgáltatását helyezi a középpontba, az okostelefon-alkalmazás információ-technológiai arzenálja ezért szorosan együttműködik a BMW fedélzeti operációs rendszerével. A BMW Connected segítségével a BMW ügyfele hatékonyan állíthatja össze napi teendőit, az utazások útvonalát és az előre megbeszélt találkozókat, a szolgáltatásnak köszönhetően pedig minden úti célba pontosan és stressz-mentesen érkezik meg. A BMW Connectedhasználatával az Android operációs rendszereken is egyszerűen megkereshetőek, eltárolhatóak és előhívhatóak a kívánt úti célok. A szolgáltatás ráadásul automatikusan átemeli a jármű operációs rendszerébe az okostelefon naptárában eltárolt időpontokat, a hozzájuk társított helyszíneket pedig a navigációs rendszer úti céljai között jeleníti meg. A szolgáltatás folyamatosan figyeli az előre megbeszélt időpontokat, a valós idejű forgalmi információk részletes elemzésével párhuzamosan pedig automatikusan figyelmezteti a BMW ügyfelét, amikor közeledik a pontos célba érkezéshez szükséges indulás optimális időpontja. A rendszer megjegyzi a felhasználó leggyakrabban látogatott úti céljait és kedvenc útvonalait, az utazás megtervezésekor így ezeket részesíti előnyben. Amennyiben a valós idejű forgalmi információk adatai alapján a tervezett útvonal a szokásosnál hosszabb időt venne igénybe, a BMW Connected figyelmeztető üzenetet küld a felhasználónak okostelefonján keresztül. A készülékben eltárolt úti célok manuálisan is könnyedén, betűnkénti gépelés nélkül átemelhetők a jármű navigációs rendszerébe. A BMW Connected méltán népszerű távvezérlésű funkciói és szolgáltatásai (BMW Remote Services) mindeközben az Android-alapú verzió esetében is működnek, a BMW ügyfelei így már ezen felsőkategóriás okostelefonokról is vezérelhetik járművük légkondicionálóját, ajtózárjait, kürtjét és fényszóró-reflektorait.

A BMW Connected és a Samsung Gear S3

Azon túl, hogy a BMW Connected már a Samsung csúcstechnológiás okoskészülékeit is támogatja, a Samsung felvette a szolgáltatást a Tizen operációs rendszer alkalmazásai közé és közvetlenül a legújabb Gear S3 okosórára is feltelepítette. A Samsung Gear S3 okosóra használatával a BMW ügyfelei értesítést kapnak arról, ha a pontos célba érkezéshez lassan indulniuk kell, ellenőrizhetik az autó üzemanyag-tartályának aktuális szintjét és le is zárhatják járművüket – mindezt az okosóra kijelzőjén keresztül.

Az információ-technológiai eszközök és szolgáltatások eme teljes körű, egyre átfogóbb kapcsolatrendszere újabb bizonyítékként támasztja alá a BMW Connected rendkívüli hatékonyságát, amelynek segítségével a bajor gyártó ügyfelei napról napra bővíthetik mobilitási lehetőségeiket és újabbnál újabb élményeket fedezhetnek fel.

Az Android-alapú BMW Connected szolgáltatás Németországban és az Egyesült Államokban 2016 októberétől válik elérhetővé az egyes felsőkategóriás okostelefonokhoz. A technológia ezt követően újabb piacokon is megjelenik majd.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés