Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Alex Zanardi aranyérmet nyert a riói paralimpia pályaversenyén

A BMW olasz márkanagykövete, Alex Zanardi négy éven át készült a bravúrra, végül 2,7 másodperces előnnyel intették le a célban. A szerdai diadalt csütörtökön egy nyílt pályás megmérettetés, pénteken pedig egy csapatváltó követi.

Alessandro Zanardi
·
More Sports
·
Egyebek
·
Automotive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,19 KB)
  
Photos(18x, ~26,01 MB)

A BMW olasz márkanagykövete, Alex Zanardi négy éven át készült a bravúrra, végül 2,7 másodperces előnnyel intették le a célban. A szerdai diadalt csütörtökön egy nyílt pályás megmérettetés, pénteken pedig egy csapatváltó követi.

Alessandro Zanardi tökéletes teljesítménnyel rajtolt el szerdán a Rio de Janeiro-ban zajló 2016-os Paralimpiai Játékokon: a BMW olasz márkanagykövete aranyérmet nyert a kézihajtású kerékpárosok pályaversenyén. A H5 elnevezésű kategóriában versenyző Zanardi pályafutásában ez a harmadik paralimpiai aranyérem, miután a 2012-es londoni játékokon két arany- és egy ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A pályaverseny során a kézihajtású kerékpárosoknak minél gyorsabban kellett megtenniük két kört a Rio de Janeiro melletti Pontal városban felállított, tíz kilométer hosszú pályán. A 49 éves olasz versenyző a legjobb idővel, 28:36,81 perc alatt teljesítette a húsz kilométeres távot, amellyel bebiztosította első riói aranyérmét. Alex Zanardi 2,7 másodperces előnnyel ért célba az ausztrál Stuart Tripp előtt, a megmérettetés bronzérmét pedig az egyesült államokbeli Oscar Sanchez nyerte el.

„Hosszú utazás volt, amely lényegében már a londoni játékok utáni első napon kezdetét vette. Akkor döntöttem el, hogy új célt tűzök ki magam elé, és ezt Rio de Janeiro adta meg” – kezdte Alex Zanardi. „Érdekesség, hogy a Rio de Janeiro-ban felépített stadionok és létesítmények szomszédságában található az Indycar futamainak otthont adó aszfaltcsík is, ahol versenyautóval mindig gyors köröket mentem, de nyerni soha nem tudtam. Úgyhogy legbelül tudtam, hogy a 2016-os paralimpia egy lehetőség lesz arra, hogy javítsak ezen, és mutassak valamit Rio de Janeiro-ban. Megannyi izgalmas, intenzív felkészüléssel töltött év után végre rajthoz álltam, és noha nem volt egy zökkenőmentes pálya, fantasztikus érzés ismét megízlelni az aranyat.”

„Jó előre tudtam, hogy a Pontalban felállított pálya több okból sem lesz a kedvencem, ezért az edzőmmel egy részletes tervet dolgoztunk ki a versenyre, amelyhez szigorúan tartottam magam” – folytatta Zanardi. „Be kell vallanom, kemény volt látni az első kör után, hogy csupán harmadik vagyok és Stuart Tripp húsz másodperccel elhúzott előlem az élen. Teljes erőbedobással vágtam hát neki a második körnek, az előzetesen megbeszélt terv minden részletére odafigyeltem, és megcsináltam, amiért ide jöttem. A második köröm egy igazi csodával ér fel: nemhogy egyáltalán nem lassultam le, de egyre jobb tempót diktáltam és mindvégig bírtam erővel, a hajrát pedig nagyon keményen megnyomtam. Mindössze 2,7 másodperces előnnyel nyertem meg az aranyat, és ez fényesebb mindennél. Elmondhatatlanul boldog vagyok és külön-külön hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy itt lehessek és ilyen bámulatos teljesítményt nyújtsak” – mondta a BMW olasz márkanagykövete.

A szerdai pályaverseny után még két futam vár Alex Zanardira Rio de Janeiro-ban: egy csütörtöki nyílt pályás megmérettetés és egy pénteki csapatváltó az olasz nemzeti válogatott színeiben.

„A nyílt pályás futam nem csupán a teljesítményen, de a szerencsén is múlik majd” – jósolta előre Zanardi. „Biztos vagyok benne, hogy ez a futam a hajrában dől majd el: mindössze 200 méterrel a cél előtt van egy rendkívül szoros, szinte „U” alakú hajtűkanyarunk, amelyből ha jól érkezem ki, van esélyem jó eredményt elérni. De ezt mindegyik versenyző ugyanígy látja. Ebbe a kanyarba mindenki úgy akar majd megérkezni, hogy megelőzze a mezőny nagy részét és lehetőleg senkivel se ütközzön össze. Izgalmas egy futam lesz. Igyekszem kihozni magamból a legjobbat és kimaradni az ütközésekből.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés