Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Alex Zanardi aranyéremmel búcsúzott a riói paralimpiától

A szerdai arany- és a csütörtöki ezüstérem után a BMW márkanagykövete pénteken óriási fölénnyel nyerte meg csapattársai oldalán a kézihajtású kerékpárosok csapatváltóját. Alex Zanardi ezzel megismételte négy évvel ezelőtti londoni teljesítményét.

Egyebek
·
Automotive
·
Alessandro Zanardi
·
More Sports
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,1 KB)
  
Photos(9x, ~13,25 MB)

A szerdai arany- és a csütörtöki ezüstérem után a BMW márkanagykövete pénteken óriási fölénnyel nyerte meg csapattársai oldalán a kézihajtású kerékpárosok csapatváltóját. Alex Zanardi ezzel megismételte négy évvel ezelőtti londoni teljesítményét.

Szeptember 16-án, pénteken újabb aranyéremmel bővült Alessandro Zanardi paralimpiai trófeagyűjteménye, miután az olasz nemzeti válogatottal látványos győzelmet aratott a kézihajtású kerékpárosok csapatváltójában a Rio de Janeiróban zajló 2016-os Paralimpiai Játékokon. A 49 esztendős sportfenomén és két csapattársa, Vittorio Podesta és Luca Mazzone már a rajtot követő első métereken megszerezte a vezetést, s végül 32 perc 34 másodperces idővel Zanardi győztesként gurult át a célvonalon – az utolsó métereken már önfeledt ünneplés közepette. A BMW márkanagykövetét nem kevesebb, mint 47 másodperces előnnyel intették le a második helyezett Egyesült Államok harmadik versenyzője előtt, annak ellenére, hogy az utolsó körben egy nem várt akadállyal is szemben találta magát: egy kutyával. A bronzérmet Belgium csapata hódította el.

A csapatváltó aranyérmével Alex Zanardi fenomenálisan zárta a Rióban töltött napokat: három verseny három nap alatt, s összesen két arany- és egy ezüstérem a mérlege. Szerdán a kézihajtású kerékpárosok húsz kilométer hosszú pályaversenyén diadalmaskodott, csütörtökön a nyílt pályás megmérettetés ezüstérmét nyerte el, pénteken pedig a csapatváltó abszolút győzteseként intették le a célban. Zanardi jelenleg összesen hat paralimpiai éremmel büszkélkedhet: négy arannyal és kettő ezüsttel.

„A mai nappal véget ért brazíliai paralimpiai utazásom, amelyet nagyon különleges érzés ilyen teljesítménnyel zárni a csapatom, a barátaim oldalán. Hiszen az öröm még nagyobb, ha többen osztozhatunk benne” – kezdte Alex Zanardi. „Mindhárman elképesztő teljesítményt nyújtottunk, szó szerint uraltuk a csapatváltó mezőnyét: hatalmas előnnyel értünk célba az Egyesült Államok csapata előtt. A verseny már a rajtnál nagyon jól indult, hiszen Vittorio azonnal elhúzott a többiek elől, az előnyt pedig Luca még tovább növelte. Én voltam a váltó harmadik indulója, és mindenképpen emlékezetessé akartam tenni a Rióban töltött utolsó versenynapunkat. Végül sikerült nagyon jó teljesítményt nyújtanom és több mint 40 másodperces előnnyel győztünk. Az utolsó körömben azonban szembejött velem a nap legnagyobb rizikófaktora, az egyik beláthatatlan kanyarban ugyanis egyszer csak egy nagy kutya futott át előttem az úton. Nem ütöttem el, de az egyik karommal odébb kellett löknöm. Vicces volt, mert amennyire ütőképesek voltunk ma, ez volt az egyetlen komoly esélyünk arra, hogy elveszítsük a meccset” – mesélte az olasz sportfenomén, majd folytatta.

„Rendkívül kedves nekem, hogy egy újabb aranyérmet guríthatok haza. Nagyon büszkék vagyunk a közös teljesítményünkre, és személy szerint én a két arany- és egy ezüstérmemre is. Már csak azért is, mert ezzel megismételtem a Londonban mutatott négy évvel ezelőtti teljesítményemet. Nagyon különleges érzés, hogy ennyi évvel a hátam mögött mindezt átélhetem. El kell ismernem, hogy a két másodperces szerdai győzelmemben a szerencse is közrejátszott és nem lehet azt mondani, hogy egyértelműen jobb voltam – szerencsésebb voltam, és az én koromban ez így együtt elképesztő teljesítmény. A nyílt pályás megmérettetésre visszagondolva, egy másik napon, egy másik szituációban könnyen lehet, hogy megnyertem volna. Csütörtökön nem teljesen ugyanaz a Zanardi voltam, aki lenni szoktam, de így is másodikként értem célba és olyan nagyszerű sportolókat utasítottam magam mögé, akik nem csupán eltökéltek, de sokkalta fiatalabbak is nálam. A csapatváltóban pedig együtt nagyon erősek voltunk, mindvégig uraltuk a mezőnyt. Aranyéremmel távozhatunk Rióból, és ennél tökéletesebb befejezést egyikünk sem tudna elképzelni. Nagyon boldogan indulok haza és rendkívül hálás vagyok mindenkinek, aki végigsegített ezen az úton” – mondta Alessandro Zanardi, aki jelenleg az egyik legjobb parakerékpáros a világon: hat paralimpiai érme mellett nyolc világbajnoki cím büszke tulajdonosa.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés