Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI a 2016-os Párizsi Autószalonon

A MINI legújabb modellgenerációjának ellenállhatatlan vezetési élménye a kisautó-szegmens után most a kompakt modellek mezőnyébe is megérkezik: a brit kisautó-gyártó vérpezsdítő menetdinamikával felvértezett MINI John Cooper Works modellcsaládja új élsportolóval bővül, hogy újabb célcsoportokkal ismertesse meg a jellegzetes motorsport-örökség négy keréken kínált kvalitásait. Az új MINI John Cooper Works Clubman a 2016-os Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét, a brit kisautó-gyártó valaha készült legnagyobb MINI John Cooper Works modelljeként.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~267,25 KB)
  
Photos(41x, ~171,21 MB)
  
Videos(2x, ~404,55 MB)

A MINI legújabb modellgenerációjának ellenállhatatlan vezetési élménye a kisautó-szegmens után most a kompakt modellek mezőnyébe is megérkezik: a brit kisautó-gyártó vérpezsdítő menetdinamikával felvértezett MINI John Cooper Works modellcsaládja új élsportolóval bővül, hogy újabb célcsoportokkal ismertesse meg a jellegzetes motorsport-örökség négy keréken kínált kvalitásait. Az új MINI John Cooper Works Clubman a 2016-os Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét, a brit kisautó-gyártó valaha készült legnagyobb MINI John Cooper Works modelljeként. A hatajtós MINI modell hamisítatlanul egyedülálló járműkaraktere a hosszú távú megbízhatóságot páratlanul bőséges helykínálattal és végtelenül sokoldalú hétköznapi használhatósággal egyesíti, amellyel a MINI John Cooper Works modellcsalád vadonatúj oldalát kelti életre. A háromajtós járműklasszikus modernkori értelmezéseként bemutatott új MINI John Cooper Works és a nyitott tetős vezetés élményét kínáló új MINI John Cooper Works Cabrio sikertörténetei után az új MINI John Cooper Works Clubman a valaha készült legsokoldalúbb sportmodellként a hétköznapi közlekedés és a versenypályás tempózás során támasztott legátfogóbb ügyfél-elvárásokat is maradéktalanul kielégíti. A sorozatgyártásba küldött MINI modellek eddigi legerősebb benzinmotorjával, az alapfelszereltség részeként hozzá társított ALL4 intelligens összkerékhajtással, a több évtizedes motorsport-szereplés során kifejlesztett professzionális futómű-technológiával, valamint exkluzív karosszéria-elemeivel és felszereltségi opcióival a brit kisautó-gyártó új élsportolója könnyedén megkülönböztethető az új MINI Clubman többi modellváltozatától. 

Az új MINI John Cooper Works Clubman mellett a MINI az aktuális modellpaletta összes képviselőjét reflektorfénybe gurítja az október 1-16. között megrendezendő 2016-os Párizsi Autószalonon, ahol az új MINI Cabrio és az új MINI Seven dizájnmodell is a figyelem középpontjába kerül majd. Az új modellgeneráció első dizájnkiadása az új MINI három- és ötajtós karosszéria-változatában egyaránt elérhető, a prémium színvonalú minőség, a több évtizedes tradíció és a hamisítatlanul egyedülálló stílus modern újraértelmezéseként.

 Sokoldalú tehetség vérpezsdítő teljesítménnyel: az új MINI John Cooper Works Clubman

 Az új MINI John Cooper Works Clubman a hagyományokkal átitatott kombi karosszéria-koncepció egyszerre kortárs és lélegzetelállítóan sportos újraértelmezését kínálja, a prémium kompakt szegmensben egyedülálló módon. Négy oldalsó ajtajával, jellegzetesen osztott csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével, valamint egészen 1 250 literig bővíthető, alapesetben 360 literes csomagterével a brit kisautó-gyártó új sportmodellje nem csupán karakteres kiállást, de kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságot is kínál. A helykínálat mellett ráadásul az új MINI John Cooper Works Clubman teljesítménye is bőséges, a benzinmotorhoz társított ALL4 intelligens összkerékhajtás pedig nem csupán a letaglózó menetdinamikáról, de a minden vezetési szituációban rendelkezésre álló maximális tolóerő optimális elosztásáról is gondoskodik – bármerre is vigyen az út.

 Miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás minden pillanatban arra a tengelyre és arra a kerékre továbbítja az erőforrásból érkező erőt, ahol a biztonságos autózáshoz és a dinamikus vezetéshez arra a leginkább szükség van, a 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiája a folyamatosan rendelkezésre álló vérpezsdítő teljesítmény-többletről gondoskodik. A motorsportból átemelt típus-specifikus módosítások széleskörű alkalmazásával a mérnökök 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményt és 350 Nm csúcsnyomatékot építettek be az új MINI John Cooper Works modellcsalád motorterébe, amellyel a valaha készült legnagyobb élsportoló 6,3 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 km/órás sprintet (100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 168 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett, az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval és az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval egyaránt). A kétliteres benzinmotor bőséges teljesítményéhez méltó lassulásról a Brembo típus-specifikus sport fékrendszere, a letaglózó megjelenésről pedig a MINI John Cooper Works paletta 18 collos könnyűfém kerékgarnitúrája gondoskodik. Az új MINI John Cooper Works Clubman tökéletes vezethetőségéhez eközben az aerodinamikailag optimalizált karosszéria-elemek és kiegészítők is nagymértékben hozzájárulnak. A modell széleskörű alapfelszereltségének nem csupán a típus-specifikus kialakítás, de a LED-es első fényszórók, a MINI Vezetési Üzemmódok (MDM – MINI Driving Modes), a parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), a csomagtérajtó kéz nélküli nyitását is lehetővé tevő Comfort Access funkció, a 6,5 inch átmérőjű színes kijelzővel szerelt MINI Visual Boost rádió, a multifunkciós sportkormány és a kezdeti fékező funkcióval dolgozó aktív tempomat is része.

 Stílusos vezetési élmény, több évtized hagyományaival átitatva: az új MINI Seven

 A háromajtós MINI legújabb modellgenerációja mellé nemrégiben a vadonatúj, ötajtós MINI is megérkezett, hogy még tovább növelje a brit kisautó-gyártó népszerűségét a kisautó-szegmensben. A MINI Seven dizájnkiadás mindkét karosszéria-változathoz elérhető. Rendhagyó kisugárzásával, valamint az új MINI modellgeneráció prémium színvonalú járműkarakterével és hamisítatlan vezetési élményével az aktuális MINI modellpaletta első dizájnkiadása a brit gyökerekben rejlő értékeket és a MINI Seven modell exkluzivitását hirdeti, a tetőn és a külső visszapillantó-házakon Melting Silver ezüstmetál árnyalatú kontraszt-fényezéssel, látványos versenycsíkokkal és karosszéria-kiegészítőkkel, illetve kéttónusú fényezéssel ellátott, 17 collos könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával. Az exkluzív utastéri hangulatról szövet / bőr borítású Diamond Malt Brown sportülések gondoskodnak, amelyek a különleges dizájnkiadás kiváltságai.

 Az új MINI Seven motorházteteje alá kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás közül választhatnak a brit kisautó-gyártó ügyfelei, a MINI Seven Chili névre keresztelt felszereltségi csomag pedig számos rendkívüli funkcióval hivatott fokozni a modell nyújtotta kényelmet, vezetési élményt és exkluzivitást. A dizájnkiadás elnevezése a több mint öt és fél évtizede született forradalmi járműlegenda világpremierjének állít emléket, a klasszikus Miniként elhíresült első négyüléses kisautó 1959-ben ugyanis Austin Seven néven gurult le a gyártósorról.

  

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés