Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Folytatódik a BMW stílusteremtő „The Hire” rövidfilm-sorozata

A „The Escape” címet viselő önálló alkotás október 23-án debütál a BMWFilms.com weboldalon, Clive Owen és Dakota Fanning főszereplésével.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,91 KB)
  
Photos(2x, ~7,46 MB)

A „The Escape” címet viselő önálló alkotás október 23-án debütál a BMWFilms.com weboldalon, Clive Owen és Dakota Fanning főszereplésével.

2016. október 23-án vadonatúj rövidfilmmel jelentkezik a BMW Films, a „The Escape” címet viselő alkotásban Clive Owen és Dakota Fanning mellett Jon Bernthal és Vera Fermiga is feltűnik. A hollywoodi filmstúdiók legmodernebb technikájával készülő rövidfilm a bajor gyártó 2001 és 2002 között bemutatott nyolcrészes „The Hire” minisorozatának jubileumi folytatása: tizenöt évvel ezelőtt a „The Hire” hatalmas visszhangot keltve robbant be a köztudatba és rövid idő alatt a nemzetközi marketing-szakma egyhangú elismerését is elnyerte. A két évadra bontott nyolc rész vadonatúj stílust teremtett a márkamarketing és a termékelhelyezés területén.

Az első évad öt kisfilmjét David Fincher, a Michael Douglas főszereplésével készített Játsz/ma és a Brad Pitt legendás játékáról is ismert Harcosok klubja világhírű rendezője executive producerként jegyezte, a BMW forradalmi elképzelését pedig elismert írók, rendezők és színészek keltették életre. A nyolc részben a BMW ikonikus modelljei mellett a brit színész, Clive Owen játszotta a főszerepet, az első évad állítólag legnépszerűbb epizódjában, a „Star”-ban pedig még Madonna is feltűnt a BMW M5 „utasaként”. A 2002-ben bemutatott második évad executive produceri feladatait Hollywood legendás párosa, Ridley Scott és Tony Scott vállalta el.

A BMW Films az ikonikus minisorozat tizenöt évvel ezelőtti sikertörténete előtt fejet hajtva most egy egyetlen részes folytatással készül, amelyben ezúttal Dakota Fanning (Világok harca, Nevem Sam), Jon Bernthal (A megtorló, Daredevil – A fenegyerek) és Vera Farmiga (A tégla, Egek ura) is feltűnik a volán mögött helyet foglaló Clive Owen oldalán. A „The Escape” címet viselő rövidfilmet az Oscar-díjra is jelölt dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp (District 9, Elysium) rendezte, a produkciót pedig a BMW Észak-Amerika felkérésére a New York-i székhelyű Geisel Productions filmgyártó stúdió váltja valóra.

A „The Escape” 2016. október 23-án, vasárnap, közép-európai idő szerint 12:00 órakor debütál a BMWFilms.com weboldalon.

„Határozottan állíthatom, hogy az alkotás látványos, magával ragadó jelenetein keresztül tökéletesen átjön a „Vezetés színtiszta élménye”, amely így még tovább erősíti a BMW központi vezérelveit. A professzionális hollywoodi technikáknak, a világhírű sztároknak, az Oscar-díjra jelölt rendezőnek és a jellegzetes online megjelenésnek köszönhetően eme rövidfilmmel ismét új mércét állítunk fel a márkamarketing területén” – fogalmazott Hildegard Wortmann, a BMW márka alelnöke. „A „The Escape” című kisfilmet a „The Hire” tizenöt évvel ezelőtti sikertörténete iránti tiszteletből készítettük el, Clive Owen pedig már egészen a kezdetektől rajongott az ötletért. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal is igent mondott a felkérésünkre, hiszen karakteres stílusával és hűvös eleganciájával ő a legjobb erre a főszerepre” – tette hozzá Hildegard Wortmann.

A „The Hire” – a BMW ikonikus minisorozata nyolc hamisítatlan alkotással

A „The Hire” főcímet viselő nyolcrészes minisorozat első évadjának első része 2001. április 26-án debütált a BMWFilms.com weboldalon. A bemutatkozó alkotás az „Ambush” címet kapta és John Frankenheimer rendezte. A „Chosen” elnevezésű folytatást az az Ang Lee jegyezte, aki később Brokeback Mountain – Túl a barátságon és Pi élete című filmjeivel kétszer is elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. A Wong Kar-wai rendezésében készült „The Follow”-ban Forest Whitaker és Mickey Rourke mellett Adriana Lima világhírű topmodell is feltűnt, majd ezután az első évadot Guy Ritchie „Star” és a többszörös Oscar-díjas Alejandro G. Iñárritu „Powder Keg” című alkotása zárta. Guy Ritchie a nyolc részből álló minisorozat állítólag legnépszerűbb darabját készítette el, amelyben a Clive Owen melletti mellékszerepet a világhírű pop-énekesnő, Madonna játszotta. Az ötödik részben Stellan Skarsgård szerepelt. A „The Hire” első évadjának öt részét a Social Network – A közösségi háló és A tetovált lány rendezője, David Fincher jegyezte executive producerként. Az öt részt a bemutatást követő első négy hónapban több mint tizenegymillió alkalommal nézték meg az interneten.

A 2002 októberében debütált második évad executive produceri feladatait Tony és Ridley Scott vállalta el, a hatodik, „Beat the Devil” című részt pedig maga Tony Scott rendezte a soul-legenda James Brown közreműködésével, „Devil” szerepében pedig Gary Oldman-nel. A John Woo jegyezte hetedik, „Hostage” részben Maury Chaykin kapta a mellékszerepet, a befejező, „The Ticker” címet viselő nyolcadik részben pedig Don Cheadle brillírozott Joe Carnahan rendezésében.

A „The Hire” minisorozat kimagasló szakmai elismerései

A „The Hire” nyolcrészes minisorozat epizódjait kizárólag a BMWFilms.com weboldalon tette közzé a bajor gyártó, a kimagasló minőségű alkotások pedig összesen több mint százmillió megtekintést generáltak – tizenöt éve, a szélessávú internet globális térnyerése és a YouTube videómegosztó portál bevezetése előtt.

Az online levetített első két rész után Wong Kar-wai „The Follow” címet viselő harmadik epizódját a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be először, 2001 májusában. A sorozat egy csapásra elnyerte a szakmai zsűri és a média elismerését. A The New York Times a „bizsergetően jó” jelzővel illette a sorozatot, amelyről a Time magazin úgy fogalmazott, hogy „a kifinomult ízlésű mozirajongók figyelmére is rászolgált”.

A Cannes-i Nemzetközi Reklámfilmfesztivál és Verseny nem titkoltan a „The Hire” minisorozat keltette inspiráció hatására hívta életre 2003-ban az azóta világhírűvé vált Cannes Lion díjat, amellyel évről évre a legkreatívabb termékelhelyezési megoldásokat, az egyes iparágaknak új irányt mutató elképzeléseket és a márkamarketing leghatékonyabb újraértelmezési formáit tünteti ki a szakmai zsűri. Azon túl, hogy a „The Hire” elhódította a filmtörténelem első Cannes Lion díját, a minisorozat gyakorlatilag az összes nagynevű kreativitási versenyt megnyerte. 2011-ben a BBC The One Show-ja „A digitális korszak legjobbjának” nevezte az alkotást, amelyet 2009-ben a Clio-díj hírességeinek virtuális csarnokába is beválasztottak. 2003 óta a „The Hire” a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MOMA – Museum of Modern Art) állandó tárlatának is része.

BMWFilms.com online

A „The Escape” 2016. október 23-án, vasárnap, közép-európai idő szerint 12:00 órakor debütál a BMWFilms.com weboldalon, ahol az érdeklődők már most bepillanthatnak a rövidfilm készítésének kulisszái mögé.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés