Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

António Félix da Costa kiszáll a DTM-ből

A BMW M4 DTM versenyautó huszonöt esztendős portugál pilótája három idény után a Forma-E futamain és a GT versenyosztályban folytatja karrierjét. António Félix da Costa stílusosan búcsúzik a Német Túraautó Bajnokság rajongóitól.

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,41 KB)
  
Photos(3x, ~4,44 MB)

A BMW M4 DTM versenyautó huszonöt esztendős portugál pilótája három idény után a Forma-E futamain és a GT versenyosztályban folytatja karrierjét. António Félix da Costa stílusosan búcsúzik a Német Túraautó Bajnokság rajongóitól.

2016. szeptember 23-25. között a Hungaroring ad otthont a Német Túraautó Bajnokság idei tizenötödik és tizenhatodik megmérettetésének, a pénteki szabadedzés előtt összehívott nemzetközi sajtótájékoztatón pedig a BMW Motorsport portugál pilótája, António Félix da Costa a jövőre vonatkozó terveit is megosztotta a média képviselőivel: a huszonöt esztendős versenyző saját döntése alapján Hockenheim-ben, a DTM október 14-16. között megrendezendő szezonzáró hétvégéjén végleg kiszáll a sorozatból, hogy az Andretti Forma-E csapat színeiben teljes erőbedobással az elektromos formaautókat rajtrácsra állító FIA Forma-E futamaira koncentrálhasson. A rendhagyó versenyszéria harmadik, 2016/17-es szezonja október 9-én, a Hongkong utcáin megrendezendő nyitófutammal veszi kezdetét. A sorozatváltás ellenére António Félix da Costa továbbra is a BMW Motorsport családjának tagja marad, hiszen a GT versenyosztály megmérettetésein időről időre feltűnik majd a bajor gyártó színeiben.

A huszonöt esztendős portugál pilóta rendkívül stílusosan köszöni meg a Német Túraautó Bajnokság rajongóinak a három éven át tartó támogatást, hiszen október 16-án pont azon a versenypályán int búcsút a sorozatnak, ahol a 2014-es idény szezonnyitóján először a BMW M4 DTM volánja mögé ült. António akkoriban a Red Bull Racing Forma-1-es csapatának tesztpilótájaként és tartalék versenyzőjeként dolgozott, a 2014-ben debütáló Forma-E néhány futamán pedig már az első idénytől kezdve rajthoz állt. A Lisszabontól néhány kilométerre fekvő Cascais-ban született pilóta tíz DTM-futamon versenyzett a BMW MTEK csapat színeiben, mire a 2015-ös idény előtt mostani csapatához, a BMW Schnitzer-hez igazolt. Legnagyobb sikerét 2015. július 12-én, a hollandiai Zandvoort versenypályáján érte el, ahol első és mindmáig egyetlen pole pozíciójából indulva rajt-cél győzelmet ünnepelt.

„A rajongóknak nagyon fog hiányozni António, efelől semmi kétség. Olyan látványos stílusban versenyzett, hogy imádták őt nézni” – mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „António DTM-karrierje a végéhez közeledik, mi azonban továbbra is számítunk rá a jövőben. Boldog vagyok, amiért a GT versenyosztályban ezután is együtt dolgozunk majd, hiszen rendkívül tehetséges pilóta és az egyik legjobb versenyző, akit ismerek. Viszonylag rövid DTM-pályafutása alatt António egy futamgyőzelmet is ünnepelt – ez pedig sok versenyzőnek csak egy beteljesületlen álom marad. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben rengeteg örömet okoz még nekünk és a BMW Motorsport rajongóinak” – tette hozzá Jens Marquardt.

„Elmondhatatlanul boldog és hálás vagyok, amiért az elmúlt három évben a motorsportok egyik legkiélezettebb és legnagyobb tudást igénylő sorozatában képviselhettem a BMW-t” – kezdte António Félix da Costa. „Amióta 2014-ben a DTM-újoncok által valaha mutatott egyik legjobb időmérő-eredményt értem el, rendkívül magabiztosan szálltam versenybe minden egyes futamon. Számos nagyszerű, pole pozícióval és futamgyőzelemmel tarkított pillanatom volt a DTM-ben, és a csapattársaimmal végzett rendkívül kemény munkát is nagyon élveztem. A Német Túraautó Bajnokság és a Forma-E azonban teljes embert igényel, így elhatároztam, hogy a jövő egyik legígéretesebb versenysorozatában folytatom tovább, miközben ezután is részt veszek a BMW nemzetközi projektjeiben. Nagyon izgatott vagyok. Várom már az új élményeket és nagyon örülök a döntésemnek, hiszen a váltás mellett továbbra is a BMW pilótája maradhatok” – fogalmazott a huszonöt esztendős versenyző.

A Hungaroringen zajló versenyhétvége után António Félix da Costa október 14-16. között, a Hockenheimringen megrendezendő szezonzáró hétvége két futamán ül be utoljára a BMW M4 DTM versenyautóba. A fiatal pilóta 2016-ban már több alkalommal is megmérette magát a GT versenyosztályban, az ADAC GT Masters sorozatban induló BMW M6 GT3 és a nürburgringi VLN Megbízhatósági Bajnokságban rajthoz álló BMW M235i Racing volánja mögött.

António Félix da Costa DTM-karrierjének főbb mozzanatai:

Debütálás: 2014, Hockenheimring

Versenyei: a 2016-os szezonzáró leintésével összesen 46

Futamgyőzelmek: 1 (2015, Zandvoort, vasárnapi megmérettetés)

Dobogós helyezések: 3 (2015, Zandvoort, szombati és vasárnapi megmérettetés; 2015, Oschersleben, vasárnapi megmérettetés)

Pole pozíciók: 1 (2015, Zandvoort, vasárnapi megmérettetés)

Leggyorsabb körök: 1 (2015, Zandvoort, vasárnapi megmérettetés)

Pontok: 101

Élen megtett körök: 31

Legjobb helyezés a pilóták közötti pontversenyben: 11. hely (2015)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés