Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group a 2016-os Párizsi Autószalonon

Színpadra gurul a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautó, az új BMW 3-as Gran Turismo, a még hatékonyabb akkumulátorral szerelt BMW i3, a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition különleges kiadás és a BMW C evolution elektromos robogó új generációja is.

F34
·
I01
·
I12
·
3-as sorozat
·
Gran Turismo
·
BMW i3
·
BMW i Automobile
·
BMW i8
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
·
Robogók
·
C sorozat
·
C evolution
·
Vállalati
·
Kiállítások, autószalonok
·
BMW
·
Brands
·
BMW i
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,45 KB)
  
Photos(124x, ~722,66 MB)
  
Videos(1x, ~553,4 MB)
Frissített press kit az új BMW Concept X2 tanulmányautó ismertetésével

Színpadra gurul a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautó, az új BMW 3-as Gran Turismo, a még hatékonyabb akkumulátorral szerelt BMW i3, a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition különleges kiadás és a BMW C evolution elektromos robogó új generációja is.

A 2016. október 1–16. között megrendezendő Párizsi Autószalon (Paris Motor Show) idén a BMW Concept X2 tanulmányautó világpremierjének biztosít reflektorfényt, miközben a bajor gyártó sorozatgyártásban kínált két vadonatúj modellváltozata is itt gurul ki első ízben a nagyközönség elé: az új BMW 3-as Gran Turismo és a még nagyobb tárolókapacitású, megnövelt elektromos hatótávolságot kínáló akkumulátorral szerelt BMW i3. A BMW Motorrad emellett bemutatja a BMW C evolution elektromos robogó új generációját, amelyet ugyancsak nagyobb energiatároló-képességű, és mint ilyen, hosszabb elektromos hatótávolságot kínáló akkumulátorral szereltek. A BMW a párizsi autószalonon tartja nemrégiben bevezetett mobilitási szolgáltatása, a BMW Connected európai premierjét is.

A BMW Concept X2 tanulmányautó: az önfeledt vezetés új dimenziója

Világpremier: a BMW Group a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautóval új modellt gurít a prémium kompakt szegmens élmezőnyébe. A bajor gyártó eddigi legkisebb terepkupé-koncepciójának karosszéria-kialakítása és forradalmi vonalvezetése új irányzatot indít el a BMW X modellcsalád történetében, miközben az ikonikus jármű-sziluett a vállalatcsoport kupégyártási történelmének mérföldköveit is feleleveníti. A végeredmény egy sportos kiállású, nagyvárosi környezetbe termett, kompakt méretekkel megáldott tanulmányautó – a dinamikus kisugárzás és a magabiztos járműkarakter tökéletes egységével karöltve. Jellegzetes arányaival a BMW Concept X2 tanulmányautó már ránézésre is egyértelművé teszi markáns kvalitásait: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria-koncepció stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.

Az új BMW 3-as Gran Turismo: elegáns és sportos utazóautó, amely a mindennapok kimagasló funkcionalitását hosszú távú menetkomforttal egyesíti

Autószalon-premier: a bajor gyártó a párizsi autószalonon gurítja ki első ízben a nagyközönség elé a BMW 3-as Gran Turismo új változatát, amely a kupé-sziluett eleganciáját a luxuslimuzinok bőséges utasterével és a kombik helykínálatával egyesíti, s mindezt szemmel láthatóan sportosabb ruhában kínálja. A modell motorpalettáján megtalálható három benzines és öt dízelüzemű erőforrás jelentősen nagyobb teljesítményre képes, miközben minden korábbinál kevesebb üzemanyagot égetnek el. A BMW 325d modell meghajtásáról gondoskodó négyhengeres dízelmotor és a benzinüzemű erőforrások most először kerülnek fel a modell motorpalettájára. Az új BMW 3-as Gran Turismo utasterében mindeközben a kiváló minőségű anyagok mellett a Professional navigációs rendszer luxuskategóriájú, még pontosabb okostelefon-kapcsolatot létesítő új kezelőfelülete fokozza a prémium hangulatot. A világpremierje óta eltelt három évben a BMW 3-as Gran Turismo a középkategória meghatározó képviselőjévé érett, a modell globális értékesítési mutatóinak élén pedig Kína, Németország és az Egyesült Államok áll. A 3-as GT-t választó ügyfelek nagy része ezen modellel lépett be a BMW népes családjába.

BMW i3 (94 Ah): 50 százalékkal megnövelt elektromos hatótávolság, egyedülálló akkumulátorcsere-program, gyorsabb járműtöltés és még erőteljesebb BMW i Wallbox fali töltők

Autószalon-premier: a BMW i3 legújabb, 94 amperórás akkumulátorral szerelt változata egyetlen feltöltéssel mintegy 50 százalékkal nagyobb elektromos hatótávolságot kínál: a modell megnövelt hatékonyságú lítium-ion akkumulátora a 94 amperóra tárolókapacitás mellett immáron 33 kilowattóra energiateljesítménnyel ruházza fel a világ első, tisztán elektromos meghajtású prémium kisautóját. Az EU-ciklus tisztán elektromos meghajtású modelleket vizsgáló, típus-specifikus tesztkörének mérései szerint mindez a korábbi 190 kilométer helyett nem kevesebb, mint 300 kilométeres elektromos hatótávolságot jelent – amely hétköznapi használat során, a légkondicionáló vagy a fűtési rendszer működtetését is igénylő legkedvezőtlenebb időjárási körülmények közepette is minimum 200 kilométert jelent, az akkumulátor bárminemű újratöltése nélkül.

Eme lenyűgöző hatótávolság-teljesítményével és erőforrás-hatékonyságával a 94 amperórás akkumulátorral szerelt BMW i3 új mércét állít fel az elektromos autók szegmensében, miközben dinamikus menetteljesítményével és közvetlen kezelhetőségével a BMW modelljeire jellemző hamisítatlan vezetési élményt nyújtja. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető vadonatúj tételek között a még erőteljesebb BMW i Wallbox fali töltők is megtalálhatók, miközben a BMW i divízió a korábbi, 60 amperórás akkumulátor egyedülálló csereprogramját is felkínálja a BMW i3 tulajdonosainak: a moduláris kialakításnak és a minden tekintetben egyező külső méreteknek köszönhetően az ügyfelek anélkül válthatnak a 94 amperórás akkumulátorra, hogy a márkaszervizben bármit is módosítanának az autó szerkezeti felépítésén. A három évvel ezelőtt bevezetett 60 amperórás akkumulátor és a hatótávolság-növelő Range Extender (REX) opció eközben továbbra is a BMW i3 palettáján marad, négy variánsra növelve az elérhető modellváltozatok számát.

A bajor gyártó a 2016-os Párizsi Autószalonon a BMW i8 plug-in hibrid sportautó vadonatúj különleges kiadásáról is lerántja a leplet: érkezik a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.

Az új BMW C evolution: a BMW Motorrad bemutatja elektromos robogója megnövelt hatótávolsággal és friss árnyalatokkal érkező új generációját

Világpremier: a BMW Motorrad újabb mércét állít fel az elektromos robogók szegmensében a BMW C evolution új generációjával, amely két változatban érkezik meg a piacra - egy hosszú hatótávolságú és egy A1 jogosítványkategória-szabvány szerinti kiadás képében. Az elektromos robogó új generációjába a BMW i3 modellben bemutatkozó 94 amperórás akkumulátor részegységét építi be a bajor gyártó, hogy ezáltal két keréken közlekedő ügyfeleinek is jelentősen megnövelt elektromos hatótávolságot kínáljon. Miközben a hosszú hatótávolságú kiadás egyetlen feltöltéssel mintegy 160 kilométer megtételére képes, addig az A1 jogosítvány-kategória követelményei szerint kialakított változat az elődmodell körülbelül 100 kilométeres hatótávolságát kínálja. A két modellváltozat a nagyvárosi forgatagokban és az agglomerációkban egyaránt a zéró emissziójú kétkerekű mobilitás és a mindennapi funkcionalitás kivételes kettősét kelti életre, az elektromos hatótávolságtól függetlenül. A BMW C evolution elektromos robogó új generációjához ráadásul már az alapfelszereltség részeként vadonatúj, még keskenyebb keresztmetszetű töltőkábelt kínál a gyártó. Az opcionálisan elérhető extrafelszereltségek széleskörű listáján található olyan kivételes tételek pedig, mint például az okostelefon-konzol, az új BMW C evolution személyre szabhatósági lehetőségeit gazdagítják. És végül, de nem utolsósorban, a BMW Motorrad méltán népszerű elektromos robogójának új generációja néhány látható újítást is kapott: a vadonatúj, Black Storm feketemetál kontrasztárnyalattal kiegészített Ionic Silver ezüstmetál / Electric Green elektromos zöld fényezéskombináció például a BMW C evolution mindkét változatához elérhető, a hosszú hatótávolságú kiadás esetében pedig a központi zöld alagút-borítást új mintázat is díszíti.

Bemutatkozik a BMW Connected, a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatása

A BMW ConnectedDrive innovatív szolgáltatásainak köszönhetően a BMW ügyfelei vezetés közben már hosszú évek óta minden korábbinál szorosabb kapcsolatot ápolhatnak autójukkal, az új BMW Connected augusztusi bevezetésével pedig a bajor gyártó most Európában is egy olyan teljes körű digitális koncepcióval rukkolt elő, amely a hétköznapi életvitelhez alkalmazkodó szolgáltatásaival az autón kívül is egyszerűsíti és támogatja a személyes mobilitást. A digitális innovációcsomag az Open Mobility Cloud elnevezésű, rugalmas felhőalapú platformra épül, a BMW Connected operációs rendszeréhez így számtalan okos eszköz, például a felhasználó iPhone okostelefonja vagy Apple Watch okosórája is csatlakoztatható. A BMW Connected első verziója mindenekelőtt az utazás megkönnyítését és a BMW ügyfelének pontos célba érkezését helyezi a középpontba, miközben a széleskörű alkalmazásokat olyan digitális megoldások és szolgáltatások egészítik ki, amelyek a felhasználó napi rutinját folytonossá, útvonalait kényelmesebbé, előre egyeztetett találkozóit pedig hatékonyabbá teszik: a BMW Connected alkalmazásával a bajor gyártó ügyfele időben és stressz-mentesen érkezik meg a megbeszélt találkozókra.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés