Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group a 2016-os Párizsi Autószalonon

Színpadra gurul a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautó, az új BMW 3-as Gran Turismo, a még hatékonyabb akkumulátorral szerelt BMW i3, a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition különleges kiadás és a BMW C evolution elektromos robogó új generációja is.

F34
·
I01
·
I12
·
3-as sorozat
·
Gran Turismo
·
BMW i3
·
BMW i Automobile
·
BMW i8 Coupé
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
·
Robogók
·
C sorozat
·
C evolution
·
Vállalati
·
Kiállítások
·
BMW
·
Brands
·
BMW i
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,45 KB)
  
Photos(124x, ~722,66 MB)
  
Videos(1x, ~553,4 MB)
Frissített press kit az új BMW Concept X2 tanulmányautó ismertetésével

Színpadra gurul a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautó, az új BMW 3-as Gran Turismo, a még hatékonyabb akkumulátorral szerelt BMW i3, a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition különleges kiadás és a BMW C evolution elektromos robogó új generációja is.

A 2016. október 1–16. között megrendezendő Párizsi Autószalon (Paris Motor Show) idén a BMW Concept X2 tanulmányautó világpremierjének biztosít reflektorfényt, miközben a bajor gyártó sorozatgyártásban kínált két vadonatúj modellváltozata is itt gurul ki első ízben a nagyközönség elé: az új BMW 3-as Gran Turismo és a még nagyobb tárolókapacitású, megnövelt elektromos hatótávolságot kínáló akkumulátorral szerelt BMW i3. A BMW Motorrad emellett bemutatja a BMW C evolution elektromos robogó új generációját, amelyet ugyancsak nagyobb energiatároló-képességű, és mint ilyen, hosszabb elektromos hatótávolságot kínáló akkumulátorral szereltek. A BMW a párizsi autószalonon tartja nemrégiben bevezetett mobilitási szolgáltatása, a BMW Connected európai premierjét is.

A BMW Concept X2 tanulmányautó: az önfeledt vezetés új dimenziója

Világpremier: a BMW Group a vadonatúj BMW Concept X2 tanulmányautóval új modellt gurít a prémium kompakt szegmens élmezőnyébe. A bajor gyártó eddigi legkisebb terepkupé-koncepciójának karosszéria-kialakítása és forradalmi vonalvezetése új irányzatot indít el a BMW X modellcsalád történetében, miközben az ikonikus jármű-sziluett a vállalatcsoport kupégyártási történelmének mérföldköveit is feleleveníti. A végeredmény egy sportos kiállású, nagyvárosi környezetbe termett, kompakt méretekkel megáldott tanulmányautó – a dinamikus kisugárzás és a magabiztos járműkarakter tökéletes egységével karöltve. Jellegzetes arányaival a BMW Concept X2 tanulmányautó már ránézésre is egyértelművé teszi markáns kvalitásait: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria-koncepció stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.

Az új BMW 3-as Gran Turismo: elegáns és sportos utazóautó, amely a mindennapok kimagasló funkcionalitását hosszú távú menetkomforttal egyesíti

Autószalon-premier: a bajor gyártó a párizsi autószalonon gurítja ki első ízben a nagyközönség elé a BMW 3-as Gran Turismo új változatát, amely a kupé-sziluett eleganciáját a luxuslimuzinok bőséges utasterével és a kombik helykínálatával egyesíti, s mindezt szemmel láthatóan sportosabb ruhában kínálja. A modell motorpalettáján megtalálható három benzines és öt dízelüzemű erőforrás jelentősen nagyobb teljesítményre képes, miközben minden korábbinál kevesebb üzemanyagot égetnek el. A BMW 325d modell meghajtásáról gondoskodó négyhengeres dízelmotor és a benzinüzemű erőforrások most először kerülnek fel a modell motorpalettájára. Az új BMW 3-as Gran Turismo utasterében mindeközben a kiváló minőségű anyagok mellett a Professional navigációs rendszer luxuskategóriájú, még pontosabb okostelefon-kapcsolatot létesítő új kezelőfelülete fokozza a prémium hangulatot. A világpremierje óta eltelt három évben a BMW 3-as Gran Turismo a középkategória meghatározó képviselőjévé érett, a modell globális értékesítési mutatóinak élén pedig Kína, Németország és az Egyesült Államok áll. A 3-as GT-t választó ügyfelek nagy része ezen modellel lépett be a BMW népes családjába.

BMW i3 (94 Ah): 50 százalékkal megnövelt elektromos hatótávolság, egyedülálló akkumulátorcsere-program, gyorsabb járműtöltés és még erőteljesebb BMW i Wallbox fali töltők

Autószalon-premier: a BMW i3 legújabb, 94 amperórás akkumulátorral szerelt változata egyetlen feltöltéssel mintegy 50 százalékkal nagyobb elektromos hatótávolságot kínál: a modell megnövelt hatékonyságú lítium-ion akkumulátora a 94 amperóra tárolókapacitás mellett immáron 33 kilowattóra energiateljesítménnyel ruházza fel a világ első, tisztán elektromos meghajtású prémium kisautóját. Az EU-ciklus tisztán elektromos meghajtású modelleket vizsgáló, típus-specifikus tesztkörének mérései szerint mindez a korábbi 190 kilométer helyett nem kevesebb, mint 300 kilométeres elektromos hatótávolságot jelent – amely hétköznapi használat során, a légkondicionáló vagy a fűtési rendszer működtetését is igénylő legkedvezőtlenebb időjárási körülmények közepette is minimum 200 kilométert jelent, az akkumulátor bárminemű újratöltése nélkül.

Eme lenyűgöző hatótávolság-teljesítményével és erőforrás-hatékonyságával a 94 amperórás akkumulátorral szerelt BMW i3 új mércét állít fel az elektromos autók szegmensében, miközben dinamikus menetteljesítményével és közvetlen kezelhetőségével a BMW modelljeire jellemző hamisítatlan vezetési élményt nyújtja. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető vadonatúj tételek között a még erőteljesebb BMW i Wallbox fali töltők is megtalálhatók, miközben a BMW i divízió a korábbi, 60 amperórás akkumulátor egyedülálló csereprogramját is felkínálja a BMW i3 tulajdonosainak: a moduláris kialakításnak és a minden tekintetben egyező külső méreteknek köszönhetően az ügyfelek anélkül válthatnak a 94 amperórás akkumulátorra, hogy a márkaszervizben bármit is módosítanának az autó szerkezeti felépítésén. A három évvel ezelőtt bevezetett 60 amperórás akkumulátor és a hatótávolság-növelő Range Extender (REX) opció eközben továbbra is a BMW i3 palettáján marad, négy variánsra növelve az elérhető modellváltozatok számát.

A bajor gyártó a 2016-os Párizsi Autószalonon a BMW i8 plug-in hibrid sportautó vadonatúj különleges kiadásáról is lerántja a leplet: érkezik a BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.

Az új BMW C evolution: a BMW Motorrad bemutatja elektromos robogója megnövelt hatótávolsággal és friss árnyalatokkal érkező új generációját

Világpremier: a BMW Motorrad újabb mércét állít fel az elektromos robogók szegmensében a BMW C evolution új generációjával, amely két változatban érkezik meg a piacra - egy hosszú hatótávolságú és egy A1 jogosítványkategória-szabvány szerinti kiadás képében. Az elektromos robogó új generációjába a BMW i3 modellben bemutatkozó 94 amperórás akkumulátor részegységét építi be a bajor gyártó, hogy ezáltal két keréken közlekedő ügyfeleinek is jelentősen megnövelt elektromos hatótávolságot kínáljon. Miközben a hosszú hatótávolságú kiadás egyetlen feltöltéssel mintegy 160 kilométer megtételére képes, addig az A1 jogosítvány-kategória követelményei szerint kialakított változat az elődmodell körülbelül 100 kilométeres hatótávolságát kínálja. A két modellváltozat a nagyvárosi forgatagokban és az agglomerációkban egyaránt a zéró emissziójú kétkerekű mobilitás és a mindennapi funkcionalitás kivételes kettősét kelti életre, az elektromos hatótávolságtól függetlenül. A BMW C evolution elektromos robogó új generációjához ráadásul már az alapfelszereltség részeként vadonatúj, még keskenyebb keresztmetszetű töltőkábelt kínál a gyártó. Az opcionálisan elérhető extrafelszereltségek széleskörű listáján található olyan kivételes tételek pedig, mint például az okostelefon-konzol, az új BMW C evolution személyre szabhatósági lehetőségeit gazdagítják. És végül, de nem utolsósorban, a BMW Motorrad méltán népszerű elektromos robogójának új generációja néhány látható újítást is kapott: a vadonatúj, Black Storm feketemetál kontrasztárnyalattal kiegészített Ionic Silver ezüstmetál / Electric Green elektromos zöld fényezéskombináció például a BMW C evolution mindkét változatához elérhető, a hosszú hatótávolságú kiadás esetében pedig a központi zöld alagút-borítást új mintázat is díszíti.

Bemutatkozik a BMW Connected, a bajor gyártó teljes körű mobilitási szolgáltatása

A BMW ConnectedDrive innovatív szolgáltatásainak köszönhetően a BMW ügyfelei vezetés közben már hosszú évek óta minden korábbinál szorosabb kapcsolatot ápolhatnak autójukkal, az új BMW Connected augusztusi bevezetésével pedig a bajor gyártó most Európában is egy olyan teljes körű digitális koncepcióval rukkolt elő, amely a hétköznapi életvitelhez alkalmazkodó szolgáltatásaival az autón kívül is egyszerűsíti és támogatja a személyes mobilitást. A digitális innovációcsomag az Open Mobility Cloud elnevezésű, rugalmas felhőalapú platformra épül, a BMW Connected operációs rendszeréhez így számtalan okos eszköz, például a felhasználó iPhone okostelefonja vagy Apple Watch okosórája is csatlakoztatható. A BMW Connected első verziója mindenekelőtt az utazás megkönnyítését és a BMW ügyfelének pontos célba érkezését helyezi a középpontba, miközben a széleskörű alkalmazásokat olyan digitális megoldások és szolgáltatások egészítik ki, amelyek a felhasználó napi rutinját folytonossá, útvonalait kényelmesebbé, előre egyeztetett találkozóit pedig hatékonyabbá teszik: a BMW Connected alkalmazásával a bajor gyártó ügyfele időben és stressz-mentesen érkezik meg a megbeszélt találkozókra.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés