Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Dr. Nicolas Peter veszi át a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tisztségét

A vállalatcsoport aktuális pénzügyi vezetője, Dr. Friedrich Eichiner 2017. január 1-jén adja át pozícióját utódjának.

Emberek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A vállalatcsoport aktuális pénzügyi vezetője, Dr. Friedrich Eichiner 2017. január 1-jén adja át pozícióját utódjának.

2016. szeptember 29-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Dr. Nicolas Petert nevezte ki a vállalatcsoport igazgatótanácsának pénzügyekért felelős új tagjává. Az ötvennégy éves szakembernek 2017. január 1-jén adja át a pénzügyi vezetői pozíciót a jelenleg hatvanegy esztendős Dr. Friedrich Eichiner, aki a német törvényben meghatározott nyugdíjkorhatár elérésével köszön le az igazgatótanácsból.

Miután megszerezte jogi diplomáját, Dr. Nicolas Peter 1991-ben csatlakozott a BMW Group-hoz, az értékesítési divízió pénzügyekkel foglalkozó osztályának munkatársaként. Nyolc évvel később, 1999-ben a BMW Franciaország pénzügyekért és ügyintézésért felelős ügyvezető igazgatójává nevezték ki, majd 2002-től a vállalatcsoport Svédországban működő értékesítési hálózatát irányította. 2005-ben a BMW Group értékesítés-irányítási, folyamatfejlesztési és infotechnológiai részlegének vezetője lett, mielőtt 2007-ben a vállalatcsoport ellenőrzési osztályának élére választották. Dr. Nicolas Peter 2011 októberétől a BMW Group európai értékesítési hálózatát irányítja.

Dr. Friedrich Eichiner vállalati irányítás szakon szerzett diplomát, mielőtt 1987-ben megkezdte pályafutását a BMW Group-nál. A jelenleg hatvanegy esztendős pénzügyi vezetőt 2007-ben választották be a vállalatcsoport igazgatótanácsába, ahol 2008-ig stratégiai vezetőként irányította a BMW Group és az alá tartozó márkák fejlesztési struktúráit. Dr. Friedrich Eichiner 2008 óta a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja.

„Hatalmas öröm számomra, hogy Dr. Nicolas Peter személyében ismét egy olyan vezetőt tudunk kinevezni a pénzügyi részleg élére, aki a szükséges vezetői kvalitásokon túl speciális szaktudással is rendelkezik” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

„Dr. Nicolas Peter nem csupán egy bizonyítottan kiváló pénzügyi szakértő, de a szektorban eltöltött több éves tapasztalatának köszönhetően a vállalatcsoport értékesítési hálózatának sajátosságait is maximálisan átlátja. Immáron huszonöt éve a BMW Group oszlopos tagja, aki széles körben ismeri a vállalatcsoport működését, és mint ilyen, kiváló választás a pénzügyi vezetői pozíció betöltésére” – mondta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke, majd folytatta. „Óriási köszönettel és őszinte hálával tartozunk Dr. Friedrich Eichiner-nek a BMW Group-nál eltöltött harmincéves, odaadó szolgálatáért. Ő volt centenáriumi „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiánk egyik fő hajtóereje és neki köszönhető, hogy a röviddel a kinevezését követően kirobbanó gazdasági válság idején a BMW Group mindvégig pénzügyileg stabil pályán maradt. Nem kis részben Dr. Friedrich Eichiner érdeme, hogy a vállalatcsoport még ezekben a nehéz gazdasági időkben is meg tudta őrizni a pénzügyi szektorban kiérdemelt kiváló hírnevét és megingathatatlan megbízhatóságát” – zárta szavait Dr. Norbert Reithofer.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés