Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Dr. Nicolas Peter veszi át a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tisztségét

A vállalatcsoport aktuális pénzügyi vezetője, Dr. Friedrich Eichiner 2017. január 1-jén adja át pozícióját utódjának.

Emberek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,56 KB)
  
Photos(2x, ~8,86 MB)

A vállalatcsoport aktuális pénzügyi vezetője, Dr. Friedrich Eichiner 2017. január 1-jén adja át pozícióját utódjának.

2016. szeptember 29-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Dr. Nicolas Petert nevezte ki a vállalatcsoport igazgatótanácsának pénzügyekért felelős új tagjává. Az ötvennégy éves szakembernek 2017. január 1-jén adja át a pénzügyi vezetői pozíciót a jelenleg hatvanegy esztendős Dr. Friedrich Eichiner, aki a német törvényben meghatározott nyugdíjkorhatár elérésével köszön le az igazgatótanácsból.

Miután megszerezte jogi diplomáját, Dr. Nicolas Peter 1991-ben csatlakozott a BMW Group-hoz, az értékesítési divízió pénzügyekkel foglalkozó osztályának munkatársaként. Nyolc évvel később, 1999-ben a BMW Franciaország pénzügyekért és ügyintézésért felelős ügyvezető igazgatójává nevezték ki, majd 2002-től a vállalatcsoport Svédországban működő értékesítési hálózatát irányította. 2005-ben a BMW Group értékesítés-irányítási, folyamatfejlesztési és infotechnológiai részlegének vezetője lett, mielőtt 2007-ben a vállalatcsoport ellenőrzési osztályának élére választották. Dr. Nicolas Peter 2011 októberétől a BMW Group európai értékesítési hálózatát irányítja.

Dr. Friedrich Eichiner vállalati irányítás szakon szerzett diplomát, mielőtt 1987-ben megkezdte pályafutását a BMW Group-nál. A jelenleg hatvanegy esztendős pénzügyi vezetőt 2007-ben választották be a vállalatcsoport igazgatótanácsába, ahol 2008-ig stratégiai vezetőként irányította a BMW Group és az alá tartozó márkák fejlesztési struktúráit. Dr. Friedrich Eichiner 2008 óta a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja.

„Hatalmas öröm számomra, hogy Dr. Nicolas Peter személyében ismét egy olyan vezetőt tudunk kinevezni a pénzügyi részleg élére, aki a szükséges vezetői kvalitásokon túl speciális szaktudással is rendelkezik” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

„Dr. Nicolas Peter nem csupán egy bizonyítottan kiváló pénzügyi szakértő, de a szektorban eltöltött több éves tapasztalatának köszönhetően a vállalatcsoport értékesítési hálózatának sajátosságait is maximálisan átlátja. Immáron huszonöt éve a BMW Group oszlopos tagja, aki széles körben ismeri a vállalatcsoport működését, és mint ilyen, kiváló választás a pénzügyi vezetői pozíció betöltésére” – mondta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke, majd folytatta. „Óriási köszönettel és őszinte hálával tartozunk Dr. Friedrich Eichiner-nek a BMW Group-nál eltöltött harmincéves, odaadó szolgálatáért. Ő volt centenáriumi „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiánk egyik fő hajtóereje és neki köszönhető, hogy a röviddel a kinevezését követően kirobbanó gazdasági válság idején a BMW Group mindvégig pénzügyileg stabil pályán maradt. Nem kis részben Dr. Friedrich Eichiner érdeme, hogy a vállalatcsoport még ezekben a nehéz gazdasági időkben is meg tudta őrizni a pénzügyi szektorban kiérdemelt kiváló hírnevét és megingathatatlan megbízhatóságát” – zárta szavait Dr. Norbert Reithofer.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés