Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad bemutatja a Street Air Dry by Alpinestars légzsákos motorosdzsekit

BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellénye formájában a BMW Motorrad olyan fejlett légzsákrendszert mutat be, amely átfogó védelmet nyújt a felsőtest számára, miközben a motorosnak és utasának egyaránt szabad választást kínál az utcai és a terepmotorozás között.

BMW Motorrad
·
Brands
·
Motoros kiegészítők
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~41,82 KB)
  
Photos(6x, ~16,1 MB)

Fejlett légzsákrendszer a motorozás fokozott biztonsága szolgálatában

BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellénye formájában a BMW Motorrad olyan fejlett légzsákrendszert mutat be, amely átfogó védelmet nyújt a felsőtest számára, miközben a motorosnak és utasának egyaránt szabad választást kínál az utcai és a terepmotorozás között.

Műszakilag az új rendszer a jelenlegi Alpinestars Tech-Air® Street System technikájára épül, amely egyáltalán nem igényel a motorkerékpárra telepített érzékelőket. Az Alpinestars légzsákrendszerét fejlett algoritmus szolgálja ki, a legnagyobb pontossággal ismerve fel a fenyegető veszélyeket, amelynek eredményeképpen már a legelső ütközést megelőzően hatékony védelmi rendszer fújja fel a felsőtestet védő légzsákot.

A BMW Motorrad Street Air Dry dzsekit elsősorban a Street Air légzsák-mellény funkciójának támogatására fejlesztették ki, s hogy mindenkor optimális védelmet nyújtson. Azonnali felfúvódásával a Street Air légzsák-mellény mindenekelőtt a hát, a vese, a mellkas és a vállak környezetében, vagyis a bukáskor a leginkább veszélyeztetett testtájakon biztosít hatékony védelmet a felsőtest számára. A testhez közel elhelyezett szenzoroknak köszönhetően a rendszer a motorkerékpártól teljesen függetlenül alkalmazható és azon semmilyen átalakítást nem igényel.

E motorosdzseki az első olyan biztonsági termék, amelyet a BMW Motorrad és az Alpinestars közötti együttműködésről szóló megállapodás keretében fejlesztettek ki. Női és férfi kivitelben és különböző színekben 2016. októbertől kapható.

A BMW Motorrad Street Air by Alpinestars mellény legfőbb jellemzői:

  • A légzsák 25 ezredmásodpercen belül teljesen felfúvódik, az ütközések, bukások és a motorkerékpár feletti ellenőrzés elvesztésével járó egyéb szituációk során nyújtott hatékony védelem érdekében, menet közben és álló járművön – például hátsó ütközés esetén, közlekedési lámpa előtt várakozva – egyaránt
  • Működése a motorkerékpártól független és semmilyen arra telepített szenzort nem igényel, s a légzsákrendszer egyetlen konkrét motorkerékpárhoz sem kötött
  • Azonnali aktiválási készenlét, a motoros/utas és a motorkerékpár közötti elektronikus párosításból (pairing) származó időkésedelem nélkül
  • Az érzékelők testhez közeli pozícionálása eredményeképpen a légzsákrendszer nemcsak utcán, terepen is alkalmazható
  • Az utcai és a terepmotorozás közötti váltáskor sem kikapcsolás, sem pedig rendszerillesztés nem szükséges, így a túramotorozás során gyakran váltakozó út- illetve talajviszonyok sem jelenthetnek problémát
  • Tartós és vízálló kivitele eredményeképpen a rendszer teljes mértékben ellenáll az időjárás viszontagságainak

 

A BMW Motorrad és az Alpinestars így minden motorkerékpárral, mindenfajta úton és talajon, s mindenkor a biztonságos motorozás lehetőségét kínálja. A rendszer a BMW Motorrad összes modelljén, utcán és terepen egyaránt alkalmazható, beleértve a robogókat is.

A BMW Motorrad az egyetlen gyártó, aki már a hetvenes évek óta fejleszti motorosruházata és kiegészítői teljes körű palettáját, a bukósisakoktól a motorosruhákon és csizmákon át, egészen a kesztyűkig. Ennek során a motoros és utasa számára egyaránt legmagasabb fokú kényelem mellett mindig is a balesetek következményeinek lehető leghatékonyabb mérséklése élvezett prioritást.

A BMW Motorrad számára a motorozás és a biztonság eleve egymástól elválaszthatatlan fogalmak, ami a márka „Biztonság 360 fokban” koncepciójában is jól érzékelhető. A „Biztonság 360 fokban” három területen is tükrözi a biztonságos motorozás átfogó megközelítését: biztonság a járműtechnikában, a motorosruházat és egyéb felszerelések, illetve a motorosok oktatása területén.

Innovatív technológiájával az Alpinestars már több mint ötven esztendeje szolgálja a motorosok védelmét és kényelmét. A Tech-Air™ légzsákrendszer a BMW Motorrad szakembereivel folytatott aktív biztonsági együttműködés alapjaként egy 2001-ben megkezdett intenzív kutatás és fejlesztés gyümölcse.

A két vállalat már évtizedek óta vezető szerepet tölt be a motorozás aktív és passzív biztonsága területén, ahol a BMW Motorrad és az Alpinestars új együttműködése és az ehhez kapcsolódó közös fejlesztés révén kívánja tovább erősíteni pozícióját.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés