Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW K 1600 GT

A K 1600 GT fényűző kényelmet, illetve közel tökéletes szél- és időjárás elleni védelmet kínált, valamint a kategóriában egyedülálló menetdinamikát. Az új K 1600 GT típussal a BMW Motorrad minderre rátesz még egy lapáttal, és a teljesítményadatok szempontjából változatlan, azonban immár az Euro 4 károsanyag-kibocsátási szabványoknak is megfelelő nagy teljesítményű, hathengeres túramotort még kifinomultabb, dinamikusabb és kényelmesebb formában mutatja be.

K sorozat
·
K 1600 GT
·
BMW Motorrad
·
Brands
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~195,68 KB)
  
Photos(158x, ~1,06 GB)

 

Az új BMW K1600 GT – hathengeres teljesítmény és fényűző kényelem a dinamikus túrázás legmagasabb szintjéhez

Több mint nyolcvan éve a hathengeres, soros motorok alapvető részét képezik a BMW személyautók történelmének és a márka identitásának. A BMW K 1600 GT és GTL típusok 2010-es bevezetésével a BMW Motorrad nem csupán mesteri módon ültette át ezt a hagyományt a motorkerékpárok területére, hanem egyúttal a piac legkönnyebb és legkisebb, ezer köbcentiméternél nagyobb összlökettérfogatú, soros, hathengeres erőforrását mutatta be.

 

Kiemelkedően kulturált járás és szuverén erő jellemzi a 160 lóerő teljesítményű és 175 newtonméter forgatónyomatékú motort. A típus fényűző kényelmet, illetve közel tökéletes szél- és időjárás elleni védelmet kínál, valamint a kategóriában egyedülálló menetdinamikát. Az új K 1600 GT típussal a BMW Motorrad minderre rátesz még egy lapáttal, és a teljesítményadatok szempontjából változatlan, azonban immár az Euro 4 károsanyag-kibocsátási szabványoknak is megfelelő nagy teljesítményű, hathengeres túramotort még kifinomultabb, dinamikusabb és kényelmesebb formában mutatja be.

 

Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás: automatikus lengéscsillapító-szabályzás alapáron

Bár már az előd is új mércéket állított a túramotorok szegmensében menetstabilitás, menetdinamika és kezelhetőség tekintetében, ám az új BMW K 1600 GT még ennél is egy lépéssel tovább megy. A Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzásnak, illetve annak „Road” (közúti) és „Dynamic” (dinamikus) beállításainak köszönhetően az aktív motorozási élmény, valamint a kényelem az elődhöz képest ismét jelentősen nőtt.

 

A „Road” alapbeállítással a lengéscsillapítás szabályzása immár az egész tartományban teljesen automatizált, és így a lehető legnagyobb kényelmet és a lehető legjobb tapadást nyújtja szinte minden útfelületen. A rendszer minden menethelyzetben és minden terheléshez az optimális csillapítóerőt állítja be. Az ügyfél kérésére a rugó-előfeszítés gombnyomásra és a csillapítástól függetlenül hozzáigazítható az aktuális terheléshez. Hasonlóképpen gombnyomásra – kényelmesen a kormányról és akár menet közben is – válthat a motoros a „Dynamic” csillapítási karakterisztikára, amely feszesebb alapbeállítású lengéscsillapítókat biztosít.

 

 

Kényelmes manőverezés az új hátrameneti segéddel

Még kényelmesebb tolatást tesz lehetővé az új K 1600 GT esetében az új hátrameneti segéd, amely egyszerű gombnyomással aktiválható a bal oldali kormányvégről. Magát a mozgást a motoros az önindító indítógombjának megnyomásával kezdeményezheti.

 

Váltóasszisztens Pro a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokért

A gyári extrafelszerelésként elérhető Váltóasszisztens Pro a tengelykapcsoló használata nélküli felváltásokat és visszakapcsolásokat tesz lehetővé, ezzel pedig nemcsak fokozott kényelmet, hanem nagyobb dinamikát is biztosít. A váltások nagy része a váltóasszisztens segítségével végezhető.

 

Műszeregység új kialakítású számlapokkal

Az új K 1600 GT sebességmérője és fordulatszámmérője új kialakítású számlapokat kapott. A fordulatszámmérőben ezentúl hangsúlyos K 1600 GT felirat olvasható.

 

Intelligens Segélyhívás a gyors segítségnyújtás érdekében baleset vagy vészhelyzet esetén

Balesetek, illetve vész- és veszélyhelyzetek esetén a lehető leggyorsabb segítségnyújtást teszi lehetővé a gyári extrafelszerelésként elérhető Intelligens Segélyhívás rendszer. Az intelligens segélyhívó rendszer automatikus vagy akár manuális aktiválása esetén vészhelyzetben vagy egy baleset esetén elküldi a pozícióadatokat, vagyis a motorbaleset koordinátáit, és ezzel a szakképzett BMW ügyfélszolgálaton keresztül értesíti a mentéssel foglalkozó szerveket.

 

Dinamikusabb dizájn, optimalizált szél- és időjárás elleni védelem, valamint új színkoncepciók

Bár a K 1600 GT motorkerékpárt már eddig is kitűnő szél- és időjárás elleni védelem jellemezte, e jellemzőket az új K 1600 GT esetében az új kialakítású oldalsó burkolatok és a megnövelt méretű légterelő szárnyak jóvoltából sikerült még tovább fokozni. Az összességében még dinamikusabb dizájn jól illik az új K 1600 GT három új színkoncepciójához, amelyek jól kiemelik az új nagy teljesítményű túramotor különböző karakterjegyeit.

 

Míg a Piros (Mars Red metallic) és a Fekete (Blackstorm metallic) fényezések, valamint a matt Aszfaltszürke metál színű váz, a fényes fekete színben csillogó keréktárcsák, illetve a matt platinaszínű motor kontrasztja egyszerre nemesnek és agilisnak láttatják a BMW K 1600 GT típust, addig a „Sport” változat dinamikus képességeket jelez. Itt a kék (Lupine Blue metallic) és a fekete (Blackstorm metallic), valamint a feketére fényezett hajtáslánc kombinációja – az aranyszínű féknyergekkel együtt – a hathengeres túramotor sportos karakterét hangsúlyozzák ki.

 

 

Az új BMW K 1600 GT különlegességei – áttekintés:

 

  • Soros, hathengeres motor, többek között új katalizátorokkal és az Euro 4 károsanyag-kibocsátási szabványhoz igazított vezérléssel; változatlanul 118 kilowatt (160 lóerő) teljesítmény 7750 percenkénti fordulatnál, valamint 175 newtonméter forgatónyomaték 5250 percenkénti fordulatnál
  • Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás automatikus lengéscsillapítás-szabályzással alapáron
  • Hátramenti segéd a még egyszerűbb manőverezés érdekében gyári szerelésű extraként
  • Váltóasszisztens Pro a tengelykapcsoló használata nélküli fel- és visszaváltások érdekében gyári szerelésű extraként
  • Műszeregység új számlapokkal, fordulatszámmérő K 1600 GT felirattal
  • Intelligens Segélyhívás gyári szerelésű extraként: gyors segítségnyújtás balesetek és vészhelyzetek esetén
  • Optimalizált szél- és időjárás elleni védelem a nagyobb légterelő szárnyak és az új kialakítású oldalburkolatok jóvoltából
  • Még dinamikusabb formaterv
  • Három új vonzó színváltozat: Piros (Mars Red metallic), Fekete (Blackstorm metallic) és Kék (Lupine Blue metallic) / Fekete (Blackstorm metallic)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés