Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Exkluzív modellpár-koncepciót mutat be a BMW i divízió

A bajor gyártó jövőbe mutató almárkája a pontárnyalás kivételes színjátékába öltöztetett BMW i3 Garage Italia CrossFade és BMW i8 Garage Italia CrossFade modellek alkotta egyedüli kettős kiadást gurította ki a 2016-os Párizsi Autószalon színpadára, egy hamarosan érkező különkiadás-duó magával ragadó előfutáraként.

I01
·
I12
·
Brands
·
BMW i
·
BMW i Automobile
·
BMW
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
BMW i3
·
BMW i8 Coupé
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,29 KB)
  
Photos(21x, ~76,12 MB)
  
Videos(2x, ~1,44 GB)

A bajor gyártó jövőbe mutató almárkája a pontárnyalás kivételes színjátékába öltöztetett BMW i3 Garage Italia CrossFade és BMW i8 Garage Italia CrossFade modellek alkotta egyedüli kettős kiadást gurította ki a 2016-os Párizsi Autószalon színpadára, egy hamarosan érkező különkiadás-duó magával ragadó előfutáraként.

A BMW Group és az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely együttműködésének legfrissebb gyümölcse egy lenyűgözően innovatív szín- és anyagkoncepció, amelyet a vállalatcsoport jövőbe mutató modellpárosára álmodtak meg a tervezők: szeptember 30-án a BMW i divízió a BMW i3 Garage Italia CrossFade és a BMW i8 Garage Italia CrossFade egyedüli kettős kiadását gurította ki a 2016-os Párizsi Autószalon nagyközönsége elé, egy hamarosan érkező dupla különkiadás úttörő hírnökeként. 2017 hajnalán a bajor gyártó a BMW i3 és a BMW i8 modellpalettáját is egy-egy újabb exkluzív változattal gazdagítja, a különleges széria pedig a most bemutatott koncepció hamisítatlan stílusjegyeit viseli majd.

Eme exkluzív modellpár-koncepció két alkotása között az egyedülálló fényezés von megkérdőjelezhetetlen párhuzamot, amely magával ragadó stílusban emeli ki a BMW i3 tisztán elektromos kisautó és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó úttörő kialakítását és innovatív járműkarakterét. A speciális fényezés középpontjában a XIX. század végén és a XX. század elején hódító festőművészeti irányzat, a pointillizmus esszenciáját éltető pontárnyalás áll, amely kiváltképp lebilincselő megjelenést és kisugárzást garantál. „Lapo Elkann a divat, az autóipar és a dizájn világát egyaránt behálózó átfogó összhang abszolút úttörője, és tervezőként rendkívül izgalmasnak találom az eme hármas egységben leledző lehetőségeket. A teljesen új anyagok alkalmazásának és a járművek jövőbe mutató kialakításának köszönhetően a BMW i divízióval mi már a kezdetekkor átléptük az autóipari dizájn állította akadályokat, a Garage Italia Customs egyedüli kiadásának felettébb progresszív kinyilatkozása így tökéletesen beleillik a BMW i3 és a BMW i8 modellképébe” – mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető tervezője.

Az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely 2016 júniusában már bemutatott egy egyedüli kiadást a BMW i8 műszaki alapjára: ez volt a BMW i8 Futurism Edition, amelynek egyedülálló karosszéria-dizájnját ugyancsak a festőművészet öröksége ihlette. A BMW Olaszország ötvenedik évfordulója alkalmából készített exkluzív modell Giacomo Balla olasz festőművész jövőt ábrázoló alkotásának hamisítatlanul egyedi árnyalatait öltötte magára. „Miként a BMW, úgy a Garage Italia Customs dizájnműhely is a technológiai fejlődésben rejlő értékek megtestesítője, miközben mindkét gyártót az újabbnál újabb innovációk lehetősége hajtja előre. A BMW i almárka modelljei kiváló alapot nyújtanak tervezőinknek ahhoz, hogy felfedezzék a mobilitás jövőjében rejlő művészeti lehetőségeket, a CrossFade projekt esetében alkalmazott mértani mintákkal pedig olyan lenyűgöző hatást értünk el, amely messze túlmutat a megszokott járműfényezési megoldásokon” – fogalmazott Lapo Elkann, a Garage Italia Customs dizájnműhely alapító-elnöke.

A 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatott modellpár-koncepció egyedülálló dizájn-innovációját a XIX. század végén elhíresült festőművészeti irányzat, a pointillizmus optikai színkeverő technikája ihlette, amelynek alapját az egymástól egyenletes távolságban elosztott apró színfoltok alkotják. Azáltal, hogy az egymás szomszédságába helyezett különféle árnyalatok a valóságban nem, csupán a néző perspektívájából keverednek össze, egy egészen különleges mélységű, intenzív képi világ jön létre, az egyes színfoltok méret- és távolságbeli eltolásával pedig egy tökéletes harmónia szerint összeállított, precíz pontárnyalási struktúra épül fel.

A BMW i8 Garage Italia CrossFade egyedüli kiadás dizájn-koncepciója a Protonic Blue metálkék és a Protonic Dark Silver sötétezüst-metál árnyalatok közti precíz színváltozásra épül, amely még inkább kiemeli a progresszív plug-in hibrid sportautó arányait és vonalvezetését. Sőt mi több, a pontárnyalást a tervezők különböző méretű háromszög-motívumok mérnöki pontosságú elrendezésével váltották valóra, amely azon túl, hogy a fényezés végső benyomását erősíti, a BMW i8 lendületes járműkarakterét is fokozza. A különleges karosszéria-fényezést összetett eljárás során vitték fel a plug-in hibrid sportautó elemeire: a Protonic Blue metálkék alapot első ízben egy speciális takarófóliával vonták be, amely lehetővé tette, hogy a tervezők a karosszérián rajzolják meg a mérnöki pontossággal kiszámított háromszögekből álló végső mintát, majd ezután a kontraszt-árnyalatú karosszériarészeket fedő takarófóliát óvatosan lehámozták és a felületre Protonic Dark Silver sötétezüst-metál fényt fújtak fel. A BMW i8 Garage Italia CrossFade karosszériájának pontárnyalatát az utastérben elnyújtott kardánalagút, a két ajtókárpit és a tetőkárpit is megörökölte, az Alcantara textilfelületek itt is fokozatosan, elölről hátrafelé változnak át sötétezüstből királykékbe. Az ülések és a kiegészítő utastéri elemek Foglizzo bőrborítása, Protonic Blue királykék színezése és Alcantara perforálása mindeközben még tovább nyomatékosítja az egymással tökéletes kontrasztot alkotó árnyalatokat.

A BMW i3 Garage Italia CrossFade egyedüli kiadás esetében az orr-részt és az oldalsó elemeket átható pontárnyalást függőleges átmenet szerint alkalmazták a tervezők: a metálkék árnyalat intenzitása a karosszérián felfelé haladva egyre csökken, mígnem a motorháztető és a tető már teljes mélyfekete-metál árnyalatban pompázik. Az exkluzív fényezést itt is egy speciális takarófólia segítségével vitték fel az elemekre a készítők, azzal a különbséggel, hogy háromszögek helyett a tisztán elektromos kisautó esetében már egyre növekvő körmotívumokat alkalmaztak, amelyek a forradalmi ötajtós modell vezetési élményét szimbolizálják. A jellegzetes pontárnyalás a BMW i8 mintájára a BMW i3 utasterében is visszaköszön, ahol kiváló minőségű textil és Alcantara felületek hivatottak még tovább fokozni a kisautó prémium hangulatát. A rendhagyó dizájn-innováció alapját a karosszérián és az utastérben egyaránt a Protonic Blue metálkék árnyalat adja, amely az opcionális extrafelszereltség részeként már most elérhető alternatíva a BMW i3 modellhez, de csak a még hatékonyabb, 94 amperóra tárolókapacitású akkumulátorral szerelt változatok kiváltságaként.

A BMW i divízióról

BMW i részlegével a BMW Group minden részletre kiterjedő alapossággal közelíti meg a jövő járműtechnológiáinak kérdéskörét: maximális hatékonyság szerint megtervezett koncepcióival és interaktív járműkapcsolatokat kínáló mobilitási szolgáltatásaival a BMW i divízió a hosszú távú fenntarthatóság prémium szintű újraértelmezését váltja valóra. A részleg a nagyvárosi környezetbe tervezett, tisztán elektromos meghajtású BMW i3 modell és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó jövőbe mutató párosával a világ 50 országában van jelen. A BMW i almárka égisze alatt egyesül továbbá a BMW plug-in hibrid négykerekűit gyártó BMW iPerformance részleg és számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás, így a DriveNow és a ReachNow autómegosztó szolgáltatások, a ChargeNow nemzetközi járműtöltési hálózat, a parkolóhely-keresést, -foglalást és –fizetési opciót is kínáló ParkNow parkolási segédlet, a nagyvárosok mobilitását forradalmasító megoldások felkarolására létrehozott BMW i Ventures társaság, vagy éppen a kormányzati és közösségi szaktanácsadásra megalapított BMW i Urban Mobility szakértői központ.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés