Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A SUHANJ! csapata idén is rajthoz állt a BMW Berlin Marathon-on

Idén is sikerrel teljesítette a maratoni távot a BMW Berlin Marathon-on a magyar SUHANJ! Alapítvány csapata, a BMW Magyarország támogatásával. A hétfős csapatból volt, aki először, többen már a sokadik maratoni távjukat teljesítették szeptember végén a világ egyik legnagyobb szabású futóversenyén, a 43. BMW Berlin Marathonon, ahol az időjárás igazán futóbarát, a közönség pedig különlegesen támogató és aktív volt.

Vállalati
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~172,49 KB)
  
Photos(1x, ~2,83 MB)

Idén is sikerrel teljesítette a maratoni távot a BMW Berlin Marathon-on a magyar SUHANJ! Alapítvány csapata, a BMW Magyarország támogatásával. A hétfős csapatból volt, aki először, többen már a sokadik maratoni távjukat teljesítették szeptember végén a világ egyik legnagyobb szabású futóversenyén, a 43. BMW Berlin Marathonon, ahol az időjárás igazán futóbarát, a közönség pedig különlegesen támogató és aktív volt.

A kézi bicikliseket a Tiszta szívvel című filmből is ismert Fenyvesi Zoltán (02:05:10), a tavalyi eredményéhez képest fél órát gyorsuló Partics Ferenc (02:47:47), illetve az igazolt egyesületi handbike-osként szintén közel fél órát javító Vaszil György (01:36:54) képviselték, a futók csoportját pedig két adománygyűjtő mellett, az alapítvány vezetője, valamint az egyik támogató partner képviselője alkották.

A SUHANJ! Alapítvány elsődleges célja, hogy minél több fogyatékkal élő számára biztosítson sportolási lehetőséget, megosztva velük a mozgás örömét akár sporteseményeken, akár saját integratív fitnesz termében. Önkénteseik közösen indulnak a látásukban vagy mozgásukban korlátozottakkal futó-, úszó- és triatlon versenyeken, adománygyűjtő futóik, a „Suhangyalok” pedig felkészülésük ideje alatt kampányolnak az alapítványért. Az idei berlini maratonnal a Suhangyalok közel félmillió forintot gyűjtöttek össze.

A 43. BMW Berlin Marathonra a világ 130 országából 70 ezer résztvevő érkezett, a világrekord hat másodperc híján maradt el: az etióp Kenenisa Bekele egyelőre a második leggyorsabb maratonfutó a világon (2:03:03), nagy hajrában győzve le a kenyai sztárt, Wilson Kipsangot. A nőknél a szintén etióp Aberu Kebede diadalmaskodott, immáron harmadszor Berlinben, 2016 második legjobb idejével (2:20:45).

A BMW Group Magyarország támogatta a SUHANJ! Alapítvány sportolóinak részvételét, első sorban azzal a céllal, hogy segítse a fogyatékkal élőket bizonyítani egy kihívásokkal teli nemzetközi versenyen is.

 

A SUHANJ! Alapítványról:

2010-ben alapított SUHANJ! Alapítvány kiemelt célja látás-, értelmi- és mozgássérült gyermekek és családjuk tömegsportba való bekapcsolása; épek és fogyatékkal élők együttes mozgási, sportolási lehetőségeinek megteremtése. Az Alapítvány missziója a fogyatékkal élőket sújtó előítéletekkel szembeni figyelemfelhívás és szemléletformálás kampányok szervezésével, és különös tekintettel az érintettek tömegsportba és sportrendezvényekbe integrálásával. 

A SUHANJ! 2016-ban megnyitotta a belváros szívében Magyarország első integratív, akadálymentesített edzőtermét épek és fogyatékkal élők számára. Jelenleg több mint 50 Suhanc (fogyatékkal élő sportoló) és megközelítőleg 250 önkéntes tagja az Alapítványnak. 

A SUHANJ! 2015-ben a tömegversenyeken összesen több mint 120 fogyatékkal élő nevezővel és több mint 240 kísérő futóval vett részt, szervezett szemléletformáló aktivitásai révén mintegy 2000 főt ért el.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés