Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A prémium autómárkák értékugrási rangsorán a MINI áll az élen

A világmárkák piaci értékét vizsgáló Interbrand vállalatcsoport legfrissebb felmérése szerint a brit kisautó-gyártó egy év alatt 18 százalékkal növelte abszolút értékét, amellyel tíz helyet ugrott előre a világ legértékesebb márkáit rangsoroló listán.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
MINI
·
Brands
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,13 KB)
  
Photos(7x, ~48,38 MB)

A világmárkák piaci értékét vizsgáló Interbrand vállalatcsoport legfrissebb felmérése szerint a brit kisautó-gyártó egy év alatt 18 százalékkal növelte abszolút értékét, amellyel tíz helyet ugrott előre a világ legértékesebb márkáit rangsoroló listán.

Egy érzelmekre építő, kimagaslóan hiteles márka, vonzó termékpalettával és rendhagyó márkakommunikációs megoldásokkal: a MINI szisztematikus átalakítása sikeresnek bizonyult. A világmárkák piaci értékét vizsgáló Interbrand vállalatcsoport legfrissebb felmérése szerint a brit kisautó-gyártó abszolút értéke egy év alatt nem kevesebb, mint 18 százalékkal növekedett, amely a TOP 100-as rangsor legkiugróbb értéknövekedésének számít a prémium autógyártók mezőnyében – két másik márkával holtversenyben. Az Interbrand összeállítása szerint mintegy 4,9 milliárd amerikai dollárra becsült abszolút értékével a MINI tíz helyet javítva immáron a világ 88. legértékesebb márkája.

Az elmúlt évek során a MINI kimagasló márkaérték-növekedésről tett tanúbizonyságot. Miközben 2014-ben még nem tudott betörni az Interbrand TOP 100-as listájára, 2015-ben már a 98. helyen debütált, amelyet most, egy évvel később a 88. helyre javított fel. „A márka értékének növekedése egyenes ágon következik abból, hogy egyre több embernek vagyunk képesek örömet okozni – vagyis kiszolgálni a szenvedélyüket és az ő igényeik szerint dolgozni” – mondta Sebastian Mackensen, a MINI márka alelnöke.

A brit kisautó-gyártó eme rendkívül látványos márkaérték-növekedése a 2015-ben bejelentett átfogó márkaarculati átalakítás eredménye. A MINI új márkaképét egyedi dizájn, hitelesség és kimagasló szintű megbízhatóság jellemzi, amely a vizuális megjelenésben és a vadonatúj stílusú márkakommunikációs megoldásokban is visszaköszön. Holisztikus frissítésen átesett minőségpolitikájának köszönhetően a brit kisautó-gyártó az ajtón kívül hagyja a szükségtelen és felesleges dolgokat, hogy még több időt és energiát fektethessen az igazán fontos szempontokra és csak a lényegre összpontosítson, amelyet hamisítatlanul egyedi stílusban prezentál. „A márka folyamatosan fejlődik, s jelenleg épp egy globális újrapozícionálás kellős közepén vagyunk. A MINI nem csupán egy érzelmekben gazdag autógyártó vállalat, de egy hiteles, nagyvárosi környezetre koncentráló életmódmárka is, amely számos új területen lép be a piacra” – tette hozzá Sebastian Mackensen.

A MINI világszerte a nagyvárosi együttélés és az egyre növekvő urbanizáció kulcskérdéseire adható válaszok megtalálására törekszik, miközben 2016 júniusában az innovatív MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó bemutatásával a jövő mobilitásának kérdéskörébe is betekintést engedett. A brit kisautó-gyártó célja, hogy a BMW Group égisze alatt kifejlesztett járműtechnológiai innovációkkal továbbra is a jövő nagyvárosi mobilitásának úttörője maradjon és a fiatalok megszólításával egyre szélesebb célcsoportot érjen el. Mint ilyen, a MINI aktivitása messze túlmutat az autóipari megoldásokon. 2015 januárja óta a MINI divattervezőkből álló részlege például az olaszországi Pitti Uomo férfidivat-fesztivál állandó résztvevője, a MINI LIVING forradalmi installációi pedig idén már a Salone del Mobile kiállításon és a London Design Fesztiválon is feltűntek. Sőt mi több, a brit kisautó-gyártó 2016 végén nyitja meg vadonatúj, A/D/O névre keresztelt kreatív stúdióját New York Brooklyn negyedében, ahol a frissen életre hívott URBAN-X projekt keretében olyan vállalkozókkal dolgozik majd együtt, akik ötletes elképzeléseikkel és innovatív megoldásaikkal azon fáradoznak, hogy vonzóbbá tegyék a jövő nagyvárosainak élettereit. „Idéntől kezdve minden korábbinál mélyebben elmerültünk a nagyvárosi építészet, dizájn, divat és vállalkozói szellem témaköreiben, olyan lényegre törő termékeket és koncepciókat álmodva meg, illetve gondolva újra, amelyek világszerte nagy hatással lehetnek a metropoliszokban élő emberek életére. A MINI átfogó márkaérték-növekedését ez a szemlélet hajtja majd előre közép- és hosszú távon egyaránt, biztosítva, hogy utunkat továbbra is a rendkívül vonzó termékek és szolgáltatások alakítják majd, amelyekkel újabbnál újabb célcsoportokat hódíthatunk meg” – nyilatkozta Esther Bahne, a MINI márkastratégiai és vállalatfejlesztési vezetője.

A MINI kimagasló márkaérték-növekedése szembetűnő párhuzamot mutat az brit kisautó-gyártó globális értékesítési eredményével: 2016 első nyolc hónapjában 223 913 darab jármű talált gazdára világszerte, amely 5,7 százalékkal szárnyalja túl az egy évvel korábbi eladásokat. A prémiumgyártó legnépszerűbb terméke a MINI Clubman és a nemrégiben bemutatott hatajtós élsportolóval bővült MINI John Cooper Works modellcsalád, valamint az idén tavasszal leleplezett új MINI Cabrio.

Az Interbrand 2016-ban immáron tizenhetedik alkalommal állította össze a világ legértékesebb márkáit rangsoroló TOP 100-as listát, amelyet évről évre frissít. A vállalatcsoport folyamatosan vizsgálja, hogy mi minden határozza meg a világ vezető márkáinak sikerességét, az értékelés szempontjai között pedig az egyes vállalatok termékeihez és szolgáltatásaihoz kapcsolódó gazdasági növekedés, az ügyfélkörök visszajelzései és az adott márka globális szerepvállalása is szerepel. A 2015-ben kiadott legutóbbi TOP 100-as listához képest a világ legértékesebb márkái átlagosan 4,8 százalékos értéknövekedést értek el.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés