Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI John Cooper Works idén is lekörözte a legsportosabb kisautókat

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói idén is megválasztották az év legsportosabb négykerekűit, a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje pedig sikeresen megvédte bajnoki címét az import kisautók mezőnyében.

John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,04 KB)
  
Photos(1x, ~2,3 MB)

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói idén is megválasztották az év legsportosabb négykerekűit, a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje pedig sikeresen megvédte bajnoki címét az import kisautók mezőnyében.

Legyen szó akár kanyargós országúti utazásról, akár vérpezsdítő versenypályás tempóról, a MINI John Cooper Works minden esetben a legmagasabb szintű mérceként szolgál, s nincs ez másként a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán sem: a tavalyi kategóriagyőzelem után a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje idén ismét elnyerte a legsportosabb járművek aranyérmét az import kisautók mezőnyében. A szavazatok 28,2 százalékának bezsebelésével a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm / km) messze a legsikeresebb kisautónak bizonyult, s egyúttal azon kevés négykerekűek egyike, amelyek továbbra is extázisban tartják a vezetés sportos menetteljesítmény iránt rajongó szerelmeseit.

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói 1980 óta minden évben megválasztják az adott év legsportosabb modelljeit, idén pedig a sorozatgyártásban kínált és tuningolt járművek 25 kategóriájában nem kevesebb, mint 235 négykerekű versenyzett a szavazatokért. 2015 óta az olvasók a legsportosabb sorozatgyártású import modellre is voksolhatnak. A legutóbbi fordulóban összesen 16 953 érvényes szavazat érkezett a jelöltekre.

Letaglózóan dinamikus menetteljesítményét a MINI John Cooper Works elsősorban a sorozatgyártású modellben valaha kínált eddigi legerősebb MINI-motornak köszönheti. A típus-specifikus hangolású MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres erőforrás 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes, amely az extrém vezetési élmény érdekében a mérnöki precizitással megtervezett nagyteljesítményű csomag alappilléreként a sport futóművel, a MINI John Cooper Works aerodinamikai elemekkel és az utastér versenysportos kiegészítőivel tökéletes harmóniát alkot. A brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető hatsebességes Steptronic automataváltóval 6,1 másodpercre csökken.

Piaci bevezetésekor a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja újabb fejezetet nyitott a brit kisautó-gyártó és a John Cooper Works divízió több évtizedre visszatekintő, közös sikertörténetében, versenypályás teljesítményszintre emelve a MINI hamisítatlanul egyedi, gokartosan agilis vezetési élményét. A háromajtós csúcsmodell mellé idén tavasszal gurult fel a rajtrácsra az új MINI John Cooper Works Cabrio is, a vérpezsdítő modellcsalád harmadik tagja pedig éppen az utcai debütálás küszöbén áll. Sokoldalú utasterével és az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatott új MINI John Cooper Works Clubman arra hivatott, hogy a prémium kompakt szegmens rajongóival is megismertesse a lélegzetelállítóan sportos vezetés élményét.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés