Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI John Cooper Works idén is lekörözte a legsportosabb kisautókat

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói idén is megválasztották az év legsportosabb négykerekűit, a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje pedig sikeresen megvédte bajnoki címét az import kisautók mezőnyében.

John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,04 KB)
  
Photos(1x, ~2,3 MB)

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói idén is megválasztották az év legsportosabb négykerekűit, a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje pedig sikeresen megvédte bajnoki címét az import kisautók mezőnyében.

Legyen szó akár kanyargós országúti utazásról, akár vérpezsdítő versenypályás tempóról, a MINI John Cooper Works minden esetben a legmagasabb szintű mérceként szolgál, s nincs ez másként a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán sem: a tavalyi kategóriagyőzelem után a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje idén ismét elnyerte a legsportosabb járművek aranyérmét az import kisautók mezőnyében. A szavazatok 28,2 százalékának bezsebelésével a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm / km) messze a legsikeresebb kisautónak bizonyult, s egyúttal azon kevés négykerekűek egyike, amelyek továbbra is extázisban tartják a vezetés sportos menetteljesítmény iránt rajongó szerelmeseit.

A „sport auto” német autós szakmagazin olvasói 1980 óta minden évben megválasztják az adott év legsportosabb modelljeit, idén pedig a sorozatgyártásban kínált és tuningolt járművek 25 kategóriájában nem kevesebb, mint 235 négykerekű versenyzett a szavazatokért. 2015 óta az olvasók a legsportosabb sorozatgyártású import modellre is voksolhatnak. A legutóbbi fordulóban összesen 16 953 érvényes szavazat érkezett a jelöltekre.

Letaglózóan dinamikus menetteljesítményét a MINI John Cooper Works elsősorban a sorozatgyártású modellben valaha kínált eddigi legerősebb MINI-motornak köszönheti. A típus-specifikus hangolású MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres erőforrás 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes, amely az extrém vezetési élmény érdekében a mérnöki precizitással megtervezett nagyteljesítményű csomag alappilléreként a sport futóművel, a MINI John Cooper Works aerodinamikai elemekkel és az utastér versenysportos kiegészítőivel tökéletes harmóniát alkot. A brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető hatsebességes Steptronic automataváltóval 6,1 másodpercre csökken.

Piaci bevezetésekor a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja újabb fejezetet nyitott a brit kisautó-gyártó és a John Cooper Works divízió több évtizedre visszatekintő, közös sikertörténetében, versenypályás teljesítményszintre emelve a MINI hamisítatlanul egyedi, gokartosan agilis vezetési élményét. A háromajtós csúcsmodell mellé idén tavasszal gurult fel a rajtrácsra az új MINI John Cooper Works Cabrio is, a vérpezsdítő modellcsalád harmadik tagja pedig éppen az utcai debütálás küszöbén áll. Sokoldalú utasterével és az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatott új MINI John Cooper Works Clubman arra hivatott, hogy a prémium kompakt szegmens rajongóival is megismertesse a lélegzetelállítóan sportos vezetés élményét.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés