Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

„Minden egyes pontért meg kellett küzdenem” – Interjú Marco Wittmann-nal

Marco Wittmann megcsinálta: a Német Túraautó Bajnokság szezonzáró futamán elért negyedik helyezésével a huszonhat esztendős német pilótát 2014 után idén ismét a DTM egyéni bajnokaként intették le a célban! Marco Wittmann ezzel a széria történetének első olyan BMW-pilótája lett, aki két bajnoki címmel büszkélkedhet, egyúttal az első versenyző, aki negyedik szezonjában már második abszolút győzelmét ünnepelheti.

DTM
·
BMW Motorsport
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~69,34 KB)
  
Photos(3x, ~6,13 MB)

Marco Wittmann megcsinálta: a Német Túraautó Bajnokság szezonzáró futamán elért negyedik helyezésével a huszonhat esztendős német pilótát 2014 után idén ismét a DTM egyéni bajnokaként intették le a célban! Marco Wittmann ezzel a széria történetének első olyan BMW-pilótája lett, aki két bajnoki címmel büszkélkedhet, egyúttal az első versenyző, aki negyedik szezonjában már második abszolút győzelmét ünnepelheti.

A 2016-os versenyszezon tizennyolcadik futamának leintése után készített interjúban Marco Wittmann a rendkívül kiélezett mezőnyről és a Hockenheim-i szezonzáró sorsdöntő momentumairól beszélt.

Marco, kétszeres DTM-bajnok vagy – milyen érzés?

Marco Wittmann: „Fantasztikus! Nagyszerű érzés az első BMW-pilótának lenni, aki ezt elmondhatja magáról. De az első alkalom kicsit talán intenzívebb élmény volt. Az idei ugyanakkor azt is megmutatta, hogy a 2014-es győzelem sem egy hirtelen jött szerencsehullám eredménye volt. Nem sok olyan DTM-pilóta van, akinek kétszer is sikerült elnyernie az egyéni bajnoki címet, és mint ilyen, roppant büszke vagyok arra, hogy eme rendkívül elit társaság tagja lehetek.”

Mi volt a siker kulcsa az idei szezonzárón?

Wittmann: „Ahogy az egész szezon során, úgy ezúttal sem hagytam, hogy magával ragadjanak az érzelmeim. Mindvégig megpróbáltam nyugodt maradni. A riválisaink ugyanakkor idén kiváltképp erősek és versenyképesek voltak, nehéz feladat elé állítva minket. Edoardo Mortara egy kőkemény ellenfél volt, aki megérdemelte volna a győzelmet. Én talán egy kicsit élelmesebb voltam idén. Távol tartottam magam az összes kétes szituációtól és sikerült pontot szereznem szinte mindegyik futamon. Háromszor ráadásul győznöm is. A végére rendkívül szoros lett a küzdelem, de úgy vélem, megérdemeltük a győzelmet.”

A 2014-es vagy a 2016-os versenyszezon volt nehezebb?

Wittmann: „Egyik sem csak a győzelemről szól. 2014-ben is ugyanolyan keményen meg kellett dolgoznom a sikereimért, mint idén. A rajongóknak az idei szezon bizonyára izgalmasabb volt, hiszen a címek csak a legutolsó futamon dőltek el. 2014-ben ezzel szemben már a szezon vége előtt bebiztosítottam magamnak a győzelmet. A 2016-os év fantasztikus versenyeket hozott: a mezőny telis-tele volt vérprofi pilótákkal, és mint ilyen, minden egyes pontért meg kellett küzdenem. A riválisok egyáltalán nem könnyítették meg a dolgomat, de mindvégig nyugodt maradtam és igyekeztem az erősségeimre összpontosítani. A második bajnoki cím a jutalmam.”

Edoardo Mortara volt idén a legfőbb ellenfeled. Mi a véleményed róla?

Wittmann: „Megemelem a kalapom a teljesítménye előtt. Egy fantasztikus pilóta és egy remek ember. Oroszlánként küzdött és mindent megtett annak érdekében, hogy felérjen a csúcsra ezen a hétvégén. Egy hajszállal sikerült csak megelőznöm. Edo, akárcsak a pilóták közötti pontverseny harmadik helyén végző Jamie Green is, fantasztikus szezont tudhat maga mögött és elképesztő show-val kápráztatta el a rajongókat. Résen kell majd lennem jövőre is, hiszen mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elnyerje tőlem a bajnoki címet.”

Kinek tartozol különös köszönettel ezért a sikerért?

Wittmann: „A srácoknak a BMW RMG csapatnál és a BMW Motorsport családjából mindenkinek. Teljes mértékben otthon érzem magam és tudom, hogy mindenki százszázalékosan támogat. Versenyzőként semmit nem érsz a csapatod nélkül. A szerelők és a mérnökök keményen megdolgoztak azért, hogy minden alkalommal a legjobb autóba üljek be, a box-csapatom pedig minden versenyen hibátlan teljesítményt nyújtott. A győzelmünk és a vereségünk is közös. Minden okunk megvan rá, hogy ünnepeljünk egy nagyot! A családom ugyancsak kivételes szerepet játszott abban, hogy ismét felérjek a csúcsra. Mindenben támogattak. Most már végre lazíthatok és elkezdhetek feltöltődni a következő szezonra.”

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés