Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Jelentős támogatással vásárolható meg a BMW i3 október 27-től

A BMW i almárka 2014 novemberében jelent meg Magyarországon, és az azóta eltelt időszak bebizonyította, hogy a BMW Group jövőbe mutató BMW i modellje, mely a BMW márkán belül az innováció jelképe a magyar vásárlók bizalmát is elnyerte. A magyarországi értékesítésének további lendületet adhat az idén szeptemberben az Emobility Forum 2016 konferencián bejelentett állami támogatás, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban és 2017-ben az elektromos autók vásárlásához nyújt majd. A támogatás mértéke az autó bruttó vételárának 21%-a, de maximum másfél millió Ft, mely legfeljebb 15 millió forint értékű tisztán elektromos meghajtású autókra igényelhető 2016. október 27-től.

I01
·
Vállalati
·
BMW i3
·
BMW i Automobile
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 171,85 KB)
  
Photos(1x, 1,78 MB)

A BMW i almárka 2014 novemberében jelent meg Magyarországon, és az azóta eltelt időszak bebizonyította, hogy a BMW Group jövőbe mutató BMW i modellje, mely a BMW márkán belül az innováció jelképe a magyar vásárlók bizalmát is elnyerte. A magyarországi értékesítésének további lendületet adhat az idén szeptemberben az Emobility Forum 2016 konferencián bejelentett állami támogatás, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban és 2017-ben az elektromos autók vásárlásához nyújt majd. A támogatás mértéke az autó bruttó vételárának 21%-a, de maximum másfél millió Ft, mely legfeljebb 15 millió forint értékű tisztán elektromos meghajtású autókra igényelhető 2016. október 27-től*.

A BMW Group Magyarország nagy örömmel és várakozással fogadja a Magyar Állam elektromos autókat támogató kezdeményezését, melynek bejelentése egybeesett a BMW i3 vadonatúj, 94 Ah-s akkumulátorral felszerelt modelljének hazai megjelenésével. A megnövelt kapacitású akkumulátorral akár 300 km megtételére is képes az autó, tisztán elektromosan, miközben környezetét egyáltalán nem szennyezi károsanyag kibocsátással.

2016. október 27-ével, az országosan induló programban lehet pályázni a másfél millió Ft összegű állami támogatásra, melyet a BMW Group Magyarország a 94 Ah-os BMW i3 modell esetében további 774.000,-Ft-tal támogat, így az autó eredetileg 12. 264.000,-Ft-os alapára, a 1 500 000 forintos állami támogatás mellett, további 774.000,-Ft-tal válik kedvezőbbé, azaz a BMW i3 94Ah-s elektromos (BEV) modellje, a készpénzes vásárlók számára már 9.990.000,-Ft-tól elérhető.

„Reményeink szerint a BMW i3-asra kialakított támogatási rendszer jelentős mértékben segíti majd a hazai értékesítést, és további vásárlói csoportok felé teszi majd vonzóvá a BMW i3-as modellt, valamint a BMW márkát. 2014 novembere óta a BMW i sikertörténetet ír Magyarországon is. A piaci bevezetést övező hatalmas érdeklődés után 2015-ben 49 db BMW i3-as modellt helyeztünk itthon forgalomba, további 7 db BMW i8-as mellett. Tavaly októberben a BMW i3-as modellje volt az első autó, ami zöld rendszámot kapott, ami az ingyenes parkolás és bizonyos adókedvezmények mellett nagyfokú láthatóságot eredményezett, így ma már egy BMW i3 a magyar nagyvárosi utcakép természetes része is lett. Az első teljes év sikerét 2016-ban jelentősen fokoztuk, hiszen a január-szeptember időszakban ügyfeleknek átadott 65 db i3-as egyértelműen azt jelzi számunkra, hogy az elektromos autókra Magyarországon is folyamatosan növekvő igény mutatkozik. A legújabb, 94 Ah-ás megnövelt hatótávval és akkumulátorkapacitással felszerelt BMW i3 érkezése, valamint a hamarosan megpályázható állami támogatás együttese további bővülést hozhat, ezért is döntöttünk úgy, hogy importőri részről is támogatjuk a jövő mobilitását jelentő modellünk értékesítését” – mondta el Mala Ferenc a BMW i márkavezetője.

* Az állami támogatás és pályázat részleteiről további információt a www.e-mobi.hu oldalon talál.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés