Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Magyarországon is debütál februárban az új MINI Countryman

A magyarországi kereskedésekben is elérhetővé válik 2017 februárjában a MINI Countryman új generárciójának minden modellje, köztük a brit prémium márka első plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt autója, a MINI Cooper S E Countryman ALL4. A valaha készült legnagyobb MINI minden ízében megújult, miközben a helykínálat mellett a funkcionalitás, az atletikus kisugárzás és a prémium minőség terén egyaránt fejlődött.

R60
·
MINI
·
Brands
·
Árak
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~317,96 KB)
  
Photos(1x, ~8,34 MB)

A magyarországi kereskedésekben is elérhetővé válik 2017 februárjában a MINI Countryman új generárciójának minden modellje, köztük a brit prémium márka első plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt autója, a MINI Cooper S E Countryman ALL4. A valaha készült legnagyobb MINI minden ízében megújult, miközben a helykínálat mellett a funkcionalitás, az atletikus kisugárzás és a prémium minőség terén egyaránt fejlődött.

Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémium márka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.

Az új MINI Countryman modellek bruttó kiskereskedelmi árai

Modell

Bruttó ár (Ft)

MINI Cooper Countryman

7 730 000

MINI Cooper ALL4 Countryman

8 360 000

MINI Cooper S Countryman

9 048 000

MINI Cooper S ALL4 Countryman

9 693 000

MINI Cooper D Countryman

8 698 000

MINI Cooper D ALL4 Countryman

9 338 000

MINI Cooper SD Countryman

10 225 000

MINI Cooper SD ALL4 Countryman

10 865 000

 

Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1390 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.

A MINI Countryman új generációja vadonatúj fejlesztésű motortechnológiákkal érkezik meg a piacra. A modell debütálásakor a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrása kerül fel a palettára, egytől egyig a MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve:

MINI Cooper Countryman: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, csúcsnyomaték: 220 Nm.

MINI Cooper S Countryman: négyhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 998 ccm, maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő, csúcsnyomaték: 280 Nm.

MINI Cooper D Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő, csúcsnyomaték: 330 Nm.

MINI Cooper SD Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő, csúcsnyomaték: 400 Nm.

A palettára a MINI első plug-in hibrid hajtáslánca is felkerül:

MINI Cooper S E Countryman ALL4: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, elektromos motor, maximális teljesítmény: 65 kW / 88 lóerő, maximális rendszerteljesítmény: 165 kW / 224 lóerő, rendszer csúcsnyomaték: 385 Nm.

Az alapfelszereltségként kínált hatsebességes manuális váltó alternatívájaként az új MINI Cooper Countryman modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként hatsebességes Steptronic automataváltó is elérhető, az új MINI Cooper S Countryman és az új MINI Cooper D Countryman modelleket azonban opcionális extrafelszereltségként már nyolcsebességes Steptronic automataváltóval szereli fel a gyártó. A MINI Cooper SD Countryman modell esetében a nyolcsebességes Steptronic automataváltó az alapfelszereltség része.

Az erőforrások és a váltók legújabb generációja érezhetően dinamikusabb járműkarakterrel, és mint ilyen, jelentősen sportosabb menetteljesítménnyel ruházza fel az új MINI Countryman modellt. A nyolcsebességes Steptronic automataváltóval felszerelt új MINI Cooper S Countryman ALL4 például már 7,2 másodperc alatt felgyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra – 0,9 másodperccel gyorsabban, mint elődmodellje. A motorváltozat függvényében az új modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként akár 1,4 literrel is csökkenhet. Azon új modellek között, amelyeket kizárólag belsőégésű erőforrással szereltek fel, az új MINI Cooper D Countryman a hajtáslánc-hatékonyság abszolút bajnoka, 100 kilométerre vetített mindössze 4,3 – 4,5 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 113 – 118 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással (az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek). A vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid hajtáslánca azonban még ennél is alacsonyabb értékekre képes.

Vadonatúj ALL4 intelligens összkerékhajtás: gyors, pontos, kompakt és hatékony

Az új MINI Countryman a mindegyik motorváltozathoz opcionális extrafelszereltségként elérhető ALL4 intelligens összkerékhajtással felszerelve is kimagasló üzemanyag takarékosságot és hatékonyságot garantál. Az összkerékhajtású technológia új generációja azon túl, hogy precízen és a másodperc törtrésze alatt reagál a megváltozott vezetési körülményekre, kompakt beépítési méreteivel, alacsony súlyával és nagymértékű belső hatékonyságával emelkedik ki a hasonló technológiák mezőnyéből. A rendszer egy kiegészítő hajtással ellátott, kúpkerekes differenciálművel dolgozó első tengelyből, egy kétrészes kardántengelyből, a hátsó differenciálműnél pedig egy szabadonfutó tengelykapcsolóból áll, az intelligens összkerékhajtás így minden vezetési szituációban pontosan arra a kerékre továbbítja az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot, ahol az optimális tapadáshoz, a maximális vonó-, illetve tolóerőhöz és a biztonságos vezetéshez arra leginkább szükség van. Az elektronikusan vezérelt rendszer a dinamikus menetstabilizálóval (DSC – Dynamic Stability Control) is tökéletes összhangban dolgozik együtt, a négy kerék közötti optimális erőelosztás mértékét így folyamatosan a vezetési szituációhoz igazítja, idejekorán felismerve és korrigálva a tapadásvesztések és a kipörgések kockázatát.

Elektromos és felvillanyozó: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell

A MINI Countryman új modellgenerációja mindemellett a zéró emissziójú vezetési élmény megadásában is élen jár. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell egészen 125 km/órás végsebességig kínál tisztán elektromos meghajtást. Az elektromos motorra épülő hajtáslánc hosszan tartó és gyakorlatilag teljesen hangtalan meghajtást garantál, vadonatúj, jövőbe mutató perspektívából tárva a rajongók elé a MINI hamisítatlanul eredeti, gokartos vezetési élményét. A MINI Cooper S E Countryman ALL4 elektromos motorja és belsőégésű erőforrása közötti tökéletes, minden részletében kifinomult hajtáslánc-harmónia lenyűgöző teljesítményre képes: a 65 kW / 88 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor egy fokozatmentes váltón keresztül a hátsó kerekeket, míg a 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményű háromhengeres benzinmotor egy hatsebességes Steptronic automataváltón keresztül az első kerekeket hajtja. Eme rendhagyó hajtáslánc-kombináció egy plug-in hibrid meghajtásra épülő, elektromos összkerékhajtást hív életre, amely minden pillanatban garantálja a vezetési élmény és a hatékonyság közötti optimális egyensúlyt. Az EU-ciklus plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt modelleket vizsgáló, típus-specifikus tesztkörének mérései szerint a vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 mindössze 2,1 liter üzemanyagot éget el átlagos 100 kilométeren, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán 49 gramm.

Az új MINI Countryman: átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 159 gramm / km

Az új MINI Countryman 2016. október havi MINI Sajtóinformációjában előzetes teljesítményadatok, illetve üzemanyag-fogyasztási- és károsanyag-kibocsátási értékek szerepelnek.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés