Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad bemutatja az új K 1600 GTL-t

Páratlanul finom járásával, utánozhatatlan hangzásával és kiemelkedően erős, 118 kW (160 LE) teljesítményű soros hathengeres motorjával a széleskörűen felszerelt BMW K 1600 GTL jelenlegi formájában már eddig is egyedülállóan dinamikus túraélményt biztosított. A továbbfejlesztett változatban a BMW Motorrad még tovább optimalizálta a nagyteljesítményű luxus túramotorkerékpárt.

BMW Motorrad
·
Brands
·
K sorozat
·
K 1600 GTL
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~51,86 KB)
  
Photos(35x, ~163,56 MB)

Páratlanul finom járásával, utánozhatatlan hangzásával és kiemelkedően erős, 118 kW (160 LE) teljesítményű soros hathengeres motorjával a széleskörűen felszerelt BMW K 1600 GTL jelenlegi formájában már eddig is egyedülállóan dinamikus túraélményt biztosított. A továbbfejlesztett változatban a BMW Motorrad még tovább optimalizálta a nagyteljesítményű luxus túramotorkerékpárt.

 

Az új BMW K 1600 GTL különlegességei – áttekintés:

 • Megfelel az EU4-es normáknak
 • Soros, hathengeres motor, többek között új katalizátorokkal és az Euro 4 szabványhoz igazított vezérléssel; 118 kW (160 LE) teljesítmény 7750 percenkénti fordulatszámnál, valamint 175 Nm forgatónyomaték 5250 percenkénti fordulatszámnál
 • Optimalizált szél- és időjárás elleni védelem a nagyobb légterelő szárnyak és szélvédő, valamint az új kialakítású oldalburkolatok jóvoltából
 • Pihentetőbb, egyenes üléspozíció a hátrébb nyúló kormány (a K 1600 GT-hez képest) és a mélyebbre szerelt lábtartóknak köszönhetően
 • Hátsó doboz kényelmes, integrált háttámlával (szériafelszerelés)
 • Dynamic ESA automatikus lengéscsillapítás szabályzás (szériafelszerelés)
 • Hátramenti segéd a még egyszerűbb manőverezés érdekében (extrafelszerelés)
 • Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló használata nélküli fel- és visszaváltások
 • érdekében (extrafelszerelés)
 • Intelligens Segélyhívás: gyors segítségnyújtás balesetek és vészhelyzetek esetén (extrafelszerelés – először Németországban elérhető, további országokban később válik rendelhetővé)
 • Új színváltozatok:
  • Fehér (Lightwhite non-metallic)
  • Szürke (Thundergrey metallic)
  • K 1600 GTL Elegance: fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic)
 • Széleskörű szériafelszerelés: ABS Pro, dinamikus vonóerő-szabályzás (DTC), xenon fényszóró, markolat- és ülésfűtés, Multi-Controller, három menetprogram, sebességtartó automatika, stb.)
 • Számos, jól bevált opcionális extrafelszerelés: adaptív kanyarvilágítás, nappali menetfény, kulcsnélküli indítás (Keyless Ride), emelkedő-asszisztens, központi zár, kovácsolt keréktárcsák, stb.)
 • Új és ismerős BMW Motorrad kiegészítők: kényelmes utas lábtartópadok, kiegészítő féklámpa a hátsó dobozhoz, HP sport kipufogódob, króm alkatrészek, bukócső, stb.)

 

Feltűnő megjelenés, fokozott szél- és időjárás elleni védelem és optimalizált ergonómia a még nagyobb komfort szolgálatában

Az új K 1600 GTL megjelenése különösen feltűnő az elegánsabb és dinamikusabb vonalainak köszönhetően. Az oldalsó burkolatok a megnövelt méretű és így még hatékonyabb légterelő szárnyaktól hátrafelé új kialakítást kaptak és a még jobb szél- és időjárás elleni védelem érdekében hátrébb kerültek. További szélterelők felelnek a motoros kezének még nagyobb védelméért. Az újratervezett visszapillantó tükrök nagyobb tükörfelülettel és aszférikus résszel rendelkeznek a mögöttes forgalom jobb átlátása érdekében. A BMW logó és a típusjelölés feliratának tartóját kiváló minőségű krómozással látták el.

Az optimális túraalkalmasságot a szérialfelszereltség részét képző háttámlával ellátott hátsó doboz szavatolja, amelynek köszönhetően az utas hátradőlhet és kényelmesen utazhat hosszabb távokon is.

Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás automatikus lengéscsillapítás szabályzással

A széria Dynamic ESA elektronikus futóműszabályzás, illetve annak „Road” (közúti) és „Dynamic” (dinamikus) beállításaival az új K 1600 GTL a komfort, stabilitás és dinamikusság teljesen új dimenzióját tárja fel, hogy páratlan motorozási élményt nyújtson.

 

„Road” alapbeállítással a lengéscsillapítás szabályzása teljesen automatizált, és így a lehető legnagyobb kényelmet és a lehető legjobb tapadást nyújtja szinte minden útfelületen. Az ügyfél kérésére a rugó-előfeszítés gombnyomásra és a csillapítástól függetlenül hozzáigazítható az aktuális terheléshez. Hasonlóképpen gombnyomásra – kényelmesen a kormányról és akár menet közben is – válthat a motoros a „Dynamic” csillapítási karakterisztikára, amely feszesebb alapbeállítású lengéscsillapítókat biztosít.

 

Új hátrameneti segéd a kényelmes manőverezés érdekében

Az új K 1600 GTL a manőverezés terén is megfelel egy luxus túramotorkerékpárral szemben támasztott elvárásoknak. Az új hátrameneti segéd funkció kényelmesen, egyszerű gombnyomással aktiválható a bal oldali kormányvégről. Magát a mozgást a motoros az önindító indítógombjának megnyomásával kezdeményezheti.

 

Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokért

Az extrafelszerelésként elérhető Pro váltóasszisztens tengelykapcsoló használata nélküli

felváltásokat és visszakapcsolásokat tesz lehetővé és a váltások nagy részénél alkalmazható.

 

Intelligens Segélyhívás (extrafelszerelésként) a gyors segítségnyújtás érdekében baleset vagy vészhelyzet esetén

A segítségnyújtás leggyorsabb biztosítása egy baleset vagy vészhelyzet esetén életeket menthet, ez különösen igaz a motorkerékpárosok esetén. Ebből kifolyólag az új K 1600 GTL számára extrafelszerelésként elérhető az Intelligens Segélyhívás rendszer. A rendszer először Németországban lesz elérhető, további országokban később válik rendelhetővé.

 

Komfortos lábtartópadok és exkluzív kovácsolt keréktárcsák az egyéni kialakítási lehetőségek szolgálatában

Az új K 1600 GTL számára elérhető széleskörű BMW Motorrad kiegészítő-választék gyakorlatilag nem hagy semmi kívánnivalót maga után. Az új utas lábtartókonzolok lehetővé teszik a kényelmes lábtartópadok felszerelését. Az új megjelenésű opcionális, tizenegy duplaküllős kovácsolt keréktárcsák tovább fokozzák az K 1600 GTL exkluzivitását.

 

Három exkluzív színválaszték a „Sport”-tól az „Elegance”-ig

Az új K 1600 GTL három új színben – fehér (Lightwhite non-metallic), szürke (Thundergrey metallic) és fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) – mutatkozik be.

 

A fehér (Lightwhite non-metallic) fényezés a platina (Platinum metallic) színű motorblokkal és a matt szürke (Monolith metallic matt) vázzal kiemeli a K 1600 GTL sziluettjét és érzelemgazdag megjelenését.

 

Ezzel ellentétben a szürke (Thundergrey metallic) szín klasszikus és időtlen megjelenést kölcsönöz a GTL számára.

 

A K 1600 GTL Elegance fekete (Ebony metallic/Blackstorm metallic) színben kifinomultságát és exkluzivitását emeli ki. Az első sárvédőn és a légterelő szárnyakon különleges króm betétek hangsúlyozzák szofisztikált és luxus mivoltát.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés