Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017: az autógyártás hajnalától a jövőbe tekintő tanulmányokig

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2017. május 26-28. között ismét életre hívja a történelmi járműkülönlegességek legexkluzívabb, hagyományokkal átitatott szépségversenyét. A legendás két- és négykerekű modellek a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó alatt gurulnak ki a szakmai zsűri és a több ezer rajongó elé.

Örökség
·
Vállalati örökség
·
BMW örökség
·
Veterános események
·
Milestones
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~90 KB)
  
Photos(1x, ~1,7 MB)

Related Links.

Images of the Concorso D`Eleganza Villa D`Este 2016 can be downloaded from the BMW Group Classic Mediaserver: www.bmwgroupclassic-downloads.com Login: bmwgroup Password: classic

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2017. május 26-28. között ismét életre hívja a történelmi járműkülönlegességek legexkluzívabb, hagyományokkal átitatott szépségversenyét. A legendás két- és négykerekű modellek a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó alatt gurulnak ki a szakmai zsűri és a több ezer rajongó elé.

2017-ben ismét felsorakoznak az olaszországi Comói-tó partján a világ legexkluzívabb járműszépségversenyének történelmi autócsodái és legendás kétkerekűi: a leggyönyörűbb klasszikus modelleket egyesítő Concorso d’Eleganza Villa d’Este soron következő felvonása május 26-28. között invitálja felejthetetlen kalandra az észak-olaszországi Cernobbio városába érkező rajongókat. A háromnapos időutazás a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”) mottó alatt ezúttal az autógyártás hajnalától egészen napjainkig kíséri a látogatókat, miközben a járműgyártás jövőjének elképzeléseibe is betekintést enged. Az évszázados múlt csodálatos ritkaságainak különféle díjazási osztályain túl a „Koncepcióautók és prototípusok” („Concept Cars and Prototypes”) kategóriában a jövő autómodelljeinek egyedülálló víziói is egymás mellé gurulnak majd.

Az eseményen felvonuló járművek fejedelmi eleganciájának, a felejthetetlen hangulatnak és a résztvevők apró, ámde rendkívül exkluzív táborának köszönhetően a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az elmúlt évtizedek során a klasszikus autómodelleket és a legendás motorkerékpárokat bemutató szépségversenyek mezőnyében is összetéveszthetetlenül egyedi pozíciót vívott ki magának. A nemzetközi szakérőkből álló szakmai zsűri a tervezett kilenc járműdíjazási kategóriából ötöt már meg is nevezett:

A sebesség démonai, avagy az aranykor legnagyobb úttörői

A kategória a háború előtti korszak azon sportautóit és rekord teljesítményű négykerekűit gyűjti csokorba, amelyek a járműgyártás klasszikus elemeit kimagasló erőfölénnyel egyesítették.

Gyorsabb, csendesebb, kulturáltabb: az ’50-es évek hősei

A kategóriában az 1950-es évek legszebb autómodelljei találkoznak, amelyek életre szóló járműipari bravúrokkal írták be magukat a történelembe.

Stílusos utazás: 40 év alatt a Föld körül

Ha Jules Verne 1873-ban megjelent kalandregényének főhőse, Phileas Fogg 40 évvel később indult volna világkörüli útjára, vajon milyen járműveket választott volna? A kategória az 1901 - 1910 között uralkodó VII. Edward brit király luxusszínvonalú korszakának járműveit bemutatva segít meghozni a legjobb döntést.

A Nagy Utazás folytatódik: a következő 40 év

Vajon Phileas Fogg leszármazottjai 40 évvel később bevállalták volna a merész kalandor utazását? És vajon hasonlóan jó ízléssel rendelkeztek volna a járműválasztás terén is? Minden bizonnyal. A kategóriában az 1946 és 1986 között elképzelt utazás legnagyobb klasszikusai gurulnak egymás mellé.

Önjelölt közúti versenyzők, avagy a playboyok játékszerei

A kategória a rendszámot viselő, hangos, hosszú távon használhatatlan és szinte teljes mértékben céltalan versenyautókat, vagyis az egyes korszakok gazdag playboyainak játékszereit tárja a látogatók elé.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este ugyanakkor nem csupán az autógyártás évszázados múltjának legfényesebb momentumairól szól, hiszen a háromnapos esemény a jövő elképzeléseinek is rendre reflektorfényt biztosít. A „Koncepcióautók és prototípusok” kategóriában azon járműtanulmányok és autóipari koncepciók egyesülnek, amelyek a holnapok látomásait hozzák el a jelenbe, a klasszikus autómodelleket felvonultató járműszépségversenyek között egyedülálló módon. A kategória képviselőit egytől egyig napjaink legnívósabb formatervezői álmodták meg, a történelmi korszakok ikonikus járművei és a jövőbe mutató víziók pedig varázslatos kontrasztot alkotnak.

A tervezett kilenc járműdíjazási kategóriában egy kiváló szakértőkből álló szakmai zsűri értékeli majd a bemutatkozó autómodelleket és motorkerékpárokat, a résztvevőknek azonban a rajongó közönséget is rabul kell ejteniük: számos különdíjat – így például a „Koncepcióautók és prototípusok” kategória serlegét is – a látogatók szavazatai alapján ítélnek oda a legkiemelkedőbb különlegességeknek.

Történelmi motorkerékpárok és a világkörüli utazás mérföldköve

Ikonikus járműveivel a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a klasszikus motorkerékpárok rajongóit is elvarázsolja, hiszen az immáron hagyományos Concorso di Motociclette kétkerekű-felvonulást a szervezők ezúttal is a háromnapos esemény második napjának egyik leglátványosabb fénypontjaként váltják valóra. 2017-ben a ritka motorkerékpár-klasszikusok ismét konvojba rendeződve érkeznek meg a Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák előkelő parkjába.

A soron következő Concorso d’Eleganza Villa d’Este mottója több szálon is összekapcsolja napjaink járműveit a múlt legendás klasszikusaival. Jules Verne francia író egyik leghíresebb kalandregénye, a 80 nap alatt a Föld körül című tudományos-fantasztikus mű első ízben 1873-ban jelent meg, pont abban az évben, amikor a Comói-tó partján álló Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda is megnyitotta kapuit. Csodálatos parkjával, hatalmas kiterjedésű zöldjeivel és előkelő kertjeivel a szálloda az elmúlt több mint 140 év pompájának varázslatos hírnöke, ahol évről évre egy csokorba gyűlnek a világ legkülönlegesebb négykerekűi és motorkerékpárjai. A XIX. század második fele a felfedezésekről és a korszakalkotó találmányokról szólt, az emberiség világ körüli utazásának egyik legfontosabb mérföldköveként: ekkoriban vált először lehetővé, hogy a hajósok, misszionáriusok és tudósok mellett az átlagemberek is világkörüli útra induljanak – akár gőzhajók fedélzetén, akár vonatokon. Eme korszakban alakultak ki a nemzetközi utazási és áruszállítási hálózat főbb irányai és módjai is, az olyan úttörő találmányok pedig, mint a távíró vagy a telefon, alapjaiban változtatták meg a világot.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este első ízben 1929-ben nyitotta meg kapuit – akkor még csak egy hagyományos újautó-kiállításként. A BMW Group 1999 óta biztosítja támogatásáról az eseményt, 2005 óta pedig a BMW Group Classic szorosan együttműködik a Grand Hotel Villa d’Este luxusszállodával, hogy szervezőként évről évre a legelőkelőbb járműipari ritkaságokat vonultassa fel. A háromnapos esemény minden évben rajongók és résztvevők ezreit invitálja a Comói-tó partjára.

Regisztráció

A ritka, történelmi autómodellek és motorkerékpárok tulajdonosai a http://concorsodeleganzavilladeste.com/registration weboldalon nevezhetik be járművüket a nívós szépségversenyre, a résztvevő két- és négykerekűekről pedig a nemzetközi szakértőkből álló szakmai zsűri dönt majd.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified.

Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the guideline "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from all dealerships, from Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen and at http://www.dat.de.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés