Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Nyolc csapatot küld versenybe a MINI a 2017-es Dakar Ralin

A gyári színekben induló X-raid istálló ezúttal Mikko Hirvonent, Bryce Menzies-t és Yazeed Al-Rajhit ülteti be a három MINI ALL4 Racing versenyautó volánja mögé.

Sports
·
Brands
·
MINI
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~194,69 KB)
  
Photos(22x, ~112,87 MB)

A gyári színekben induló X-raid istálló ezúttal Mikko Hirvonent, Bryce Menzies-t és Yazeed Al-Rajhit ülteti be a három MINI ALL4 Racing versenyautó volánja mögé.

A gyakran csak a „rali világának ősanyjaként” emlegetett Dakar Rali minden kétséget kizáróan a földkerekség legfárasztóbb és legtöbb kihívással teli motorsport-megmérettetése. A Dakar Ralin való sikeres részvétel az istállók részéről hosszú hónapokon át tartó felkészülést igényel, amelyhez a világ legjobb pilótái, navigátorai és háttércsapatai csatlakoznak – a legkeményebb gépekkel a főszerepben. 2012 és 2015 között sorozatban négy alkalommal elhódított abszolút Dakar-győzelmével és ezzel párhuzamosan megnyert négy FIA Cross Country Rali Világkupa-címével a MINI ALL4 Racing már számos alkalommal bizonyította rátermettségét és magabiztos teljesítményét, a két héten át tartó kihívás végeredményében azonban a sok éves tapasztalat mellett a szerencse is nagymértékben közrejátszik.

A MINI és gyári színekben versenyző motorsport-partnere, az X-raid istálló nagy örömmel jelenti be a 2017-es Dakar Ralin rajthoz álló nyolc MINI-csapatot, amelyből három az X-raid istálló zászlaja alatt, a brit prémiumgyártó teljes körű támogatását élvezve néz majd szembe a dél-amerikai terepek nyújtotta nehézségekkel.

2017-ben az X-raid istálló nem titkoltan a MINI ALL4 Racing ötödik abszolút Dakar-győzelméért száll versenybe, amelyhez vegyes Dakar-tapasztalattal rendelkező, de egytől egyig kiváló tereprali-tudással bíró duó-triót ültet be a három versenyautó volánja mögé.

A korábbi WRC-specialista, a finn Mikko Hirvonen 2016 után jövő januárban ismét rajthoz áll Dél-Amerikában, hogy a bemutatkozó versenyén elért egy szakaszgyőzelmével és megannyi TOP5 helyezésével kivívott abszolút negyedik helyét és a 2016-os Év Újonca címet abszolút győzelemre váltsa. Navigátora ezúttal is a hatalmas versenytapasztalattal rendelkező francia másodpilóta, Michel Périn lesz.

„Nagyon boldog és rendkívül izgatott vagyok, amiért második alkalommal is rajthoz állhatok a Dakaron. Úgy vélem, idén az első verseny során rengeteget tanultam és azóta sokat dolgoztunk a csapattal, hogy amennyire csak lehet, felkészüljünk a második fordulóra. Jól tudom, hogy óriási kihívás lesz, de már alig várom, hogy a rajtrácson álljak és végre lássam, mit sikerült elérnünk” – nyilatkozta Mikko Hirvonen.

Jóllehet, még csupán 29 esztendős, az egyesült államokbeli Bryce Menzies azonban máris tökéletes off-road-pilóta. 2016-ban az FIA Cross Country Rali Világkupa futamain mindvégig őrületes izgalomban tartotta a motorsport-rajongókat, majd a szezon végén a MINI ALL4 Racing versenyautóval az abszolút ötödik helyen végzett. Élete első Dakar Raliján honfitársa, Peter Mortensen segíti majd másodpilótaként.

„Életem egyik legnagyobb álma, hogy egyszer rajthoz állhassak a Dakaron” – mesélte örömittasan Bryce Menzies. „Elmondhatatlanul izgatott vagyok, amiért az X-raid istálló gyári pilótájaként indulhatok Dakarba, hogy beteljesítsem az álmomat. Nincs meg feltétlenül az a mennyiségű rali-tapasztalatom, amekkora a Dakarhoz kell, és noha jól tudom, hogy ez az a verseny, amire nem lehet százszázalékosan felkészülni, mégis nagyon otthonosan érzem magam a csapatban, az autóban és a navigátorom mellett. Nagyon várom, hogy végre megkapjam a zöld zászlót!” – fogalmazott a fiatal pilóta.

A gyári színekben induló X-raid istálló harmadik MINI ALL4 Racing versenyautójában a szaúd-arábiai Yazeed Al-Rajhi és a német Timo Gottschalk alkotta duó foglal majd helyet. Al-Rajhi 2015-ben egyszer már rajthoz állt a Dakar Ralin, a WRC (World Rally Championship) futamain megszerzett bőséges verseny-tapasztalat pedig azonnal az abszolút ötödik helyre repítette a szaúdi pilótát. 2016-ban az FIA Cross Country Rali Világkupa megmérettetésein csiszolta tovább tehetségét a MINI ALL4 Racing volánja mögött, ahol Timo Gottschalk oldalán a tabella negyedik helyére érkezett fel.

„Új csapatban szállunk versenybe, és ez felettébb izgalmas felállás. Nagyon várjuk már a Dakar rajtját, hiszen a MINI egy rendkívül jól összerakott versenyautó. Mindezek ellenére tudjuk, hogy nagyon erős lesz a mezőny és egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Az elsődleges célunk, hogy eljussunk Buenos Aires-be, és lehetőleg a dobogós helyek egyikén. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tapasztalatunk és a felkészültségünk mire lehet elegendő, és megpróbáljuk majd hibátlan stratégiával, komolyabb hibák nélkül abszolválni a megmérettetést” – mondta Yazeed Al-Rajhi.

Az X-raid istálló három MINI-je mellett további öt MINI ALL4 Racing versenyautó is felgurul majd a 2017-es Dakar Rali rajtrácsára, különböző privát csapatok színeiben. A pilóták és navigátoraik alkotta nemzetközi MINI-család rali-tapasztalata számos generációt és Dakar-megmérettetést felölel, a dél-amerikai rajtvonalon jövő januárban felsorakozó ellenfelekre nézve mégis kivétel nélkül komoly veszélyt jelentenek – annál is inkább, mert a MINI ALL4 Racing átfogó fejlesztésekkel, széleskörű finomhangolásokkal és kíméletlen tesztekkel töltötte a 2016-os évet.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés